hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 前亞視藝員做九巴車長,掛牌11B
開啟左側

[報刊新聞] 前亞視藝員做九巴車長,掛牌11B

li1872903 發表於 2020-7-27 11:47 | 顯示全部樓層

61233 發表於 2020-7-17 11:05
近一代唔識係好正常,最記得佢係有份拍 我和殭屍有個約會

我和殭屍有個約會反而冇乜印象佢有份拍,危險人物·秀茂坪少年殺人事件印象深刻啲
Choi 發表於 2020-7-27 23:20 來自手機 | 顯示全部樓層
同9A一齊賣廣告啱嗮
shakugan2005 發表於 2020-7-27 23:29 | 顯示全部樓層

冇人識既臨記?
UR7523UV7523 發表於 2020-7-28 11:17 來自手機 | 顯示全部樓層

有腦E班最記得同林雅雯(之前返左台灣讀書)/胡希文(之後過左viu 而家失左蹤)
dogdog002 發表於 2020-7-28 18:57 | 顯示全部樓層
大家留意番樓主條Link係內容農場黎

唔明咩係內容農場可以㩒:

https://www.youtube.com/watch?v=tMDJb37oyZ4

poohpter 發表於 2020-7-29 13:17 | 顯示全部樓層
61233 發表於 2020-7-17 11:05
近一代唔識係好正常,最記得佢係有份拍 我和殭屍有個約會

想當年新巴25日日行天后廟道落山、23A係因為N年來3B/12/12M/13/40M重組不成而做咗替死鬼 ,今時今日竟然有人講唔清楚天后廟道可唔可以落山 、又或者問返23A點解要取消 ;只可講一句:

歲月催人!
善惡到頭終有報;萬般帶不走,眾生皆平等。
poohpter 發表於 2020-7-29 13:19 | 顯示全部樓層

EX-TL 發表於 2020-7-16 14:28
當年佢同翟鋒(現稱翟威廉, TVB藝員)主持兒童節目《有腦E班》《媽媽不懂的事》《通識小學堂》, 只要當日響屋 ...

想當年(唔知邊年,約2005/2006?)我最中意睇伍偉樂聯同董南菲、袁文傑、周汶錡主持o既《至IN至潮中日韓》,貪有新o野睇佢o地又搞笑 ,而o個段時期基本上好多亞視潮流、消閒、年輕人節目都會見到伍偉樂跟董南菲成日大癲大笑好過隱 ,開開心心睇住佢o地過星期六日 !(後期2007年左右仲有另一個女仔唔記得叫咩名,但係把聲沉D無董南菲咁放。)
兒童節目我反而無大印象,年紀大開始唔睇嚕。伍偉樂宜家揸九巴,唔知董南菲去o左邊暑呢

後記:做乜鬼iTalk冇o左娛樂版ga?
poohpter 發表於 2020-7-29 13:25 | 顯示全部樓層
EX-TL 發表於 2020-7-30 20:17 | 顯示全部樓層
poohpter 發表於 2020-7-29 13:19
想當年(唔知邊年,約2005/2006?)我最中意睇伍偉樂聯同董南菲、袁文傑、周汶錡主持o既《至IN至潮中日韓 ...

我搵到一篇8年前A2版嘅討論, 我在2#提及到幾個人名: https://www.hkitalk.net/HKiTalk2 ... 726&pid=2647525

李綺雯 駱樂 吳亭欣 何卓瑩當中, 駱樂聲線比較低沉, 表現較為正經的一個, 我記得當年她和張達明主持一個講食腦嘅節目, 並且拍過幾套劇集, 可能就係你講緊嘅人, 此姝我見過在無綫節目出現過, 時為其離開亞視後, 但只見過一兩次, 此後便消失於螢幕上.

張達明在和她一同主持後, 很快回歸無綫, 並把很多在亞視出現過的橋段和內容搬到無綫, 我因此認定張達明係間諜一名, 從此對他完全沒有好感, 即使他患癌, 也覺得係應有此報!

p.s. A2版而家睇番, 臨摺前都有很高點擊和新討論, 合併到N版後, 大家都冇心再討論被合併的題材(不止A2版), 其實板方應該定期檢視各版需求量, 交通版獨大, 資訊版貧乏, 入到嚟italk除左講交通, 好似已經冇其他嘢討論, 只會局限咗巴迷嘅視野.
Ricky403 發表於 2020-7-30 21:16 | 顯示全部樓層

EX-TL 發表於 2020-7-30 20:17
我搵到一篇8年前A2版嘅討論, 我在2#提及到幾個人名: https://www.hkitalk.net/HKiTalk2/forum.php?mod=re ...

今時今日唔同以前,喺其他平台開個grp已經傾到,仲可以睇唔順眼就踢出grp
條氣順過上黎italk嘈交啦
.