hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士車務及車廂設備討論 (B0) 四廠更換掛牌車消息
開啟左側

四廠更換掛牌車消息

tkf_2005 發表於 2020-9-21 17:12 | 顯示全部樓層

Neutroginger 發表於 2020-9-21 16:54
E400 太有用
點會比71B呢類乜車都行得既線?

e400 有用...咁e6m 可以退啦掛...
放外勤都無用,本身富亨就係肯上層打爆車先咁多人,
搭開都係見差不多時間先行過去,

基本上可以話上到車後半班人都係見車黎先係馬會/翠屏行過去上,
每班車最尾上果幾個一定係跑步選手,

望下大中條地嘜線愈油愈長,本身油去到75X 站頭,之後先拉到去站尾,

重點係依家多左e6m,正路e400好多都做spare...

有多咪比71b呢d魚骨線,賺蝕打個平,又唔洗行3軸大車怕蝕本蝕油錢...

好似以前未全冷行ME 咁O者..

UF8201 發表於 2020-9-21 17:52 | 顯示全部樓層
UR7523UV7523 發表於 2020-9-21 08:16
#23 30掛牌全ATSE呀 19/9睇左一轉係呢5架車 仲係全部都係特見>NU8643/NV4082/RT3476/RT4306/SF566 ...

19/9睇左一轉係呢5架車 > 你去站頭睇? 問下站長有幾難?
8643 4082係掛牌
tomyipkm 發表於 2020-9-21 19:16 | 顯示全部樓層
UF8201 發表於 2020-9-21 17:52
19/9睇左一轉係呢5架車 > 你去站頭睇? 問下站長有幾難?
8643 4082係掛牌

咁又難怪版友們會咁樣問?事關無論數字網還是掛牌網都未更新。
起碼我都唔知換咗車先。

既然你知道咁多資料,不如直接講出嚟,咪唔駛搞到咁多嘢問囉。

不要假選舉
UF8201 發表於 2020-9-21 20:00 | 顯示全部樓層

以前啲版友呢, 會話懷疑XXX轉掛牌, 據觀察所得, XXX, 求證實而家啲版友呢, 性經無講喎, 性經無話換喎

以前啲版友呢, 你講消息1, 2, 佢會講唔該, 因為佢知道有人肯放一啲消息出黎都唔易
而家啲版友呢, 你講消息1, 2, 佢會講性經無講喎, 你消息來源係邊
而家啲版友呢, 你講消息1, 2, 佢會話你做乜唔講埋3, 4, 5, 好似係老馮

你知到, 你應份爆晒出黎, 有無諗過人地份工, 總算知道點解咁多師兄收收埋埋
teddybus 發表於 2020-9-21 20:03 | 顯示全部樓層
UF8201 發表於 2020-9-21 20:00
以前啲版友呢, 會話懷疑XXX轉掛牌, 據觀察所得, XXX, 求證實而家啲版友呢, 性經無講喎, 性經無話換喎

以前 ...

無人揸住槍逼你貼文,講到咁隱晦,不如一開始就唔好貼,無謂難為你。

評分

參與人數 1aPower +5 HugeC +5 收起 理由
VOLVO‧MV6593 + 5 + 5 精闢見解,爆料爆到佢咁申咀,咁不如一開始就.

查看全部評分

https://www.hkitalk.net/HKiTalk2/index.php?mobile=yes
UF8201 發表於 2020-9-21 20:09 | 顯示全部樓層
teddybus 發表於 2020-9-21 20:03
無人揸住槍逼你貼文,講到咁隱晦,不如一開始就唔好貼,無謂難為你。

咁你快啲發文質疑R8兄啦
1. 性經無話換單層喎
2. 你知道詳情就貼晒出黎啦, 邊架甩邊架上牌, 唔好講啲唔講啲
3. 你公司仲有咩機密快啲貼出黎開心share
4. 講到咁隱晦,不如下次唔好貼文啦
VOLVO‧MV6593 發表於 2020-9-21 20:23 | 顯示全部樓層

teddybus 發表於 2020-9-21 20:03

其實而家呢一代啲細佬
求人做野好似係老馮咁,的而且確無眼睇

但樓上嘅態度都唔好得去邊
開頭講野又要咁隱晦
跟住叫人地唔好盡信聖經/數字網嘅野,要信下版友

呢點我同意
之但係人地唔明果陣問多兩問又要比人串

有料爆就係咪可以咁串咀??
爆料驚搞到人地無左份工,咁點解又要報?

評分

參與人數 1aPower +5 HugeC +5 收起 理由
tomyipkm + 5 + 5 英雄所見略同

查看全部評分

teddybus 發表於 2020-9-21 21:08 | 顯示全部樓層
Del
https://www.hkitalk.net/HKiTalk2/index.php?mobile=yes
KE7066 發表於 2020-9-21 21:13 | 顯示全部樓層
tkf_2005 發表於 2020-9-21 17:12
e400 有用...咁e6m 可以退啦掛...
放外勤都無用,本身富亨就係肯上層打爆車先咁多人,
搭開都係見差不多 ...

多咗 E6M 但係同時退緊 ATS 喎
teddybus 發表於 2020-9-21 21:17 | 顯示全部樓層

VOLVO‧MV6593 發表於 2020-9-21 20:23
其實而家呢一代啲細佬
求人做野好似係老馮咁,的而且確無眼睇

完美示範乜野叫「又要威又要戴頭盔」,與其話滿足版友好奇心,不如話滿足自己爆料個種虛榮感

評分

參與人數 3aPower +7 HugeC +15 收起 理由
9013-HT9707 + 1 + 5 精闢見解
VOLVO‧MV6593 + 1 + 5 英雄所見略同
tomyipkm + 5 + 5 英雄所見略同

查看全部評分