hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴36X新增回程消息
開啟左側

[路線消息] 九巴36X新增回程消息

無敵風火輪 發表於 2020-11-26 06:12 | 顯示全部樓層

Mercer 發表於 2020-11-25 17:25
講真青山公路冇客不如跟936A行屏麗徑,
美孚可以停站, 或者停光輝圍

事實上936全家都應該行青山公路,一來做麗瑤,二來行車時間唔慢,三來就可以用打磚坪街呢個站黎做屏麗徑,四來文化館呢個站已經做到美孚呢個位
Mercer 發表於 2020-11-26 10:57 | 顯示全部樓層
無敵風火輪 發表於 2020-11-26 06:12
事實上936全家都應該行青山公路,一來做麗瑤,二來行車時間唔慢,三來就可以用打磚坪街呢個站黎做屏麗徑 ...

936系依家行長沙灣道但又唔上青山公路根本唔合理.
如果只係936A既話唔上青山公路就應該4小龍直去美孚再停屏麗徑.
936 點都要上返青山公路

十四鄉準居民 恭喜晒!
da87 發表於 2020-11-27 00:16 | 顯示全部樓層
Mercer 發表於 2020-11-25 17:21
我真係唔駛一街一線

講起31B, 點解咁多年都(冇人?)爭取南行分段?

Tummy 發表於 2020-11-27 01:08 | 顯示全部樓層

Mercer 發表於 2020-11-26 10:57
936系依家行長沙灣道但又唔上青山公路根本唔合理.
如果只係936A既話唔上青山公路就應該4小龍直去美孚再停 ...

我一直以為 936 行葵涌道都係醉翁之意
行一兩年跟住會喺 RPP 見到建議加停葵芳廣場

但點知完全唔係
依家 936 行葵涌道 唯一好處係可以做到光輝圍核心外圍
which is 930 同地鐵 輸蝕位
(唔通叫班人夏葵樓落車行百幾級梯落返去
又或者喺葵興站落車行返過去咩
就算係我 我喺地鐵站去光輝圍都係坐車 )

旣然又唔係行上路 咁點解要塞出長沙灣道
喺昇悅居轉出去行葵涌道就得啦 :L
Tobychow : 大窩口巴士服務全葵青最差
GW4866 發表於 2020-11-27 02:41 | 顯示全部樓層
Mercer 發表於 2020-11-25 17:25
講真青山公路冇客不如跟936A行屏麗徑,
美孚可以停站, 或者停光輝圍

油尖旺返華員邨/麗瑤有客的

尤其他日35A轉特快變哂35X,尖沙咀返黎就要靠36X啦
打開門,行出去,去遠啲!
GW4866 發表於 2020-11-27 02:49 | 顯示全部樓層
ATENU135 發表於 2020-11-25 19:55
離小小題一問 35X下繁都開到2230 點解上繁仲係兩班?

上繁去程行呈翔道大埔道假特快咁搵笨
同時間搭35A行長沙灣道根本暢通,搭X唔快過搭A

加上有行西廊既36X正常都識揀
打開門,行出去,去遠啲!
GZ9464 發表於 2020-11-27 03:28 | 顯示全部樓層

sunbus 發表於 2020-11-25 13:57
對於石梨石蔭人黎講,31B,35A同36B都係好路線,收費合理之餘又唔算慢,最好唔改動,更加唔想見到減班。 ...

石籬可能唔care既, 本身係青公隔離一出就係
至於石蔭就算啦, 坐落葵芳轉埋黨鐵都仲快過呢堆線

都未提仲有接近無敵既葵芳/旺角紅van
未有35X回程之前, 旺角返石蔭35A要40分鐘
朗豪坊紅van 12-15分鐘就到, 仲要超頻密班次, 先係貴5蚊
咁先叫收費合理又唔慢囉

S3V1742C 發表於 2020-11-27 12:44 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
Tomyuen 發表於 2020-11-27 18:01 來自手機 | 顯示全部樓層
我向運輸署反映左要求行完彌敦道後,經返亞皆老街個邊上西廊
tonycheung0123 發表於 2020-11-27 21:57 | 顯示全部樓層

36B係好路線真係
行盡深水埗塞車黑點: 汝州街,元州街
回程又行上海街,

我仲以為36B係收2蚊雞添