hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴36X新增回程消息
開啟左側

[路線消息] 九巴36X新增回程消息

andy92 發表於 2020-12-2 22:26 | 顯示全部樓層

s3n370 發表於 2020-12-2 12:19
就算唔計OT,有班返晏嘅放1818/1848

有都係少數,43M 特車都淨係開 1715-1815
GW4866 發表於 2020-12-2 23:49 | 顯示全部樓層
石頭 發表於 2020-12-2 22:14
點解要遷就公務員?公務員,尤其是地政果班,咩都唔使做就有糧出,等多陣車都唔得?

而家好多要返工既人 ...

我諗佢都係想帶出36X唔係諗住做果班客
打開門,行出去,去遠啲!
3bx 發表於 2020-12-3 18:38 來自手機 | 顯示全部樓層
6:30美孚見到得大約二十個客
andy92 發表於 2020-12-4 09:43 | 顯示全部樓層

GW4866 發表於 2020-12-2 23:49

拉去紅磡工業區經紅繞、原線再由甘肅街直接上西廊開拓新客源好過

hihiman 發表於 2020-12-4 10:15 | 顯示全部樓層
GW4866 發表於 2020-12-2 23:49

對, = 252 如果在1800 先加密, 係冇意思的, 因為班地盤佬收1645-1715

在富貴街自轉一個圈先上西橋, 吸客的希望比經政府合署更有用
s3n370 發表於 2020-12-4 10:43 來自手機 | 顯示全部樓層
andy92 發表於 2020-12-2 22:26
有都係少數,43M 特車都淨係開 1715-1815

就算係服務大多數嘅時間,
仲要駁其中一個最近嘅地鐵站,
都只係搵小巴做。

某相話拉條唔係做大路區嘅線入去,
係要服務兩幢新大樓真係搵黎講。
仲要係新佐近兩年。

避開紅小/匯豐盞燈反而仲有道理。
leo_ku 發表於 2020-12-4 14:00 來自手機 | 顯示全部樓層

s3n370 發表於 2020-12-4 14:34 | 顯示全部樓層
leo_ku 發表於 2020-12-4 14:00
最浪費時間應係入甘肅街去海泓道一段,就係為左停西九政府合署,燈多紅燈時間長,希望快d改番經彌敦道左轉 ...

就算真係立心做西九政府合署,學287X兜一兜柏景灣總站都做到,
又做到傳統客量高嘅彌敦道客。

所以個人相信36X特登由甘肅街入富榮,雖然明顯係想做西九政府合署及大角咀,
但唔會係主因

可能你會話兜一兜反胃,
咁彌敦道入甘肅街咪一樣要走段回頭路。

本班為 北鐵線 列車(經 查寧閣)前往 燒山大馬路
流星☆雨 發表於 2020-12-6 05:56 | 顯示全部樓層
唔係講笑,搭1/1A要埋奶路臣街個站真係埋幾分鐘都對唔正無得落車

之但係,中郵去到欣翔道中間咁多支燈都係得一支半支可以順
280X/271X要食燈食到海寶路先甩難最慘
但竟然仲加多條36X落去受罪係虐待市民
趕客路上 理_得你
hokachung 發表於 2020-12-7 01:30 | 顯示全部樓層

s3n370 發表於 2020-12-4 14:34
就算真係立心做西九政府合署,學287X兜一兜柏景灣總站都做到,
又做到傳統客量高嘅彌敦道客。

開咗287X之後,我諗九巴都好好奇海泓道上落車班客係邊度走出嚟
然後又見31B、32 keep住有客總站上車,所以就攞條36X行海泓道試下水温
但問題係
  • 奧運站總站搭31B、32班客未必真係搭入新界
  • 入新界班客唔知36X嘅存在,而且奧運站總站行返過海泓道都唔係近
  • 36X唔入石籬(大隴街)總站,但31B最多人呢個站落車