hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 解構恆康街仍未成為大帝區原因
開啟左側

解構恆康街仍未成為大帝區原因

Snoopy@FB8617 發表於 2020-12-29 16:51 | 顯示全部樓層

同一條問題用唔同方法loop
真係你唔悶我都悶
某巴士公司疑似謊稱區議會重組方案經區議會通過
teddybus 發表於 2020-12-29 17:01 來自手機 | 顯示全部樓層
Snoopy@FB8617 發表於 2020-12-29 16:51
真係你唔悶我都悶

咪好似隔離帖班坑口版友咁
人地就叫康翠做乜奸
佢地就叫富安做大帝
真係好同類

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +10 收起 理由
oldenglish + 1 + 10 精闢見解

查看全部評分

RyanPun 發表於 2020-12-29 17:37 | 顯示全部樓層
流星☆雨 發表於 2020-12-29 00:56
如果可以settle到雙C,我就唔信容溟舟仍然會唔放雙D走
至於其他全日線就真係咪鬼拗,40X/43X 84M/85M/286M  ...

其實,郁40X冇必要搞著43X,何況77區入面(唔計A41P),43X係少數路線有頭站客特登等佢,真係有必要搞43X咩?我永遠都唔明,總係有堆人一講交通建議,好鐘意好似掃垃圾咁,乜到掃哂落地,先至走去搵邊啲有用就留低,究竟係咩心態?
最愛的、城巴的、667的、一個傻佬
 樓主| tszhinchan3 發表於 2020-12-29 18:52 | 顯示全部樓層

RyanPun 發表於 2020-12-29 17:37
其實,郁40X冇必要搞著43X,何況77區入面(唔計A41P),43X係少數路線有頭站客特登等佢,真係有必要搞43X ...

43X比40X更快上城隧,多人等唔出奇

eternalflame 發表於 2020-12-29 19:07 | 顯示全部樓層
Snoopy@FB8617 發表於 2020-12-29 16:51
真係你唔悶我都悶

樓主自己都認左係打稻草人
醉翁之意不在酒

樓主| tszhinchan3 發表於 2020-12-29 19:16 | 顯示全部樓層
eternalflame 發表於 2020-12-29 19:07
樓主自己都認左係打稻草人
醉翁之意不在酒

我講左,我係要借恆康街人口+地理位置去KO班亞公角街大帝!
富安座數多過恆耀,但每一幢樓有幾多層?一層有幾多座?咁都未搞清楚就講到自己區多人咁,自已睇下選區劃界自己區有幾多人先啦!

cky 發表於 2020-12-29 21:16 來自手機 | 顯示全部樓層

tszhinchan3 發表於 2020-12-29 19:16
富安座數多過恆耀,但每一幢樓有幾多層?一層 ...

你自認咗係對人唔對事
咁即係重覆 DHXXXX 的行為?
前車可鑑
 樓主| tszhinchan3 發表於 2020-12-29 21:31 | 顯示全部樓層
cky 發表於 2020-12-29 21:16
你自認咗係對人唔對事
咁即係重覆 DHXXXX 的行為?
前車可鑑

佢果D根本係玩野,我係希望大家有理性討論

pochi 發表於 2020-12-29 21:42 來自手機 | 顯示全部樓層
tszhinchan3 發表於 2020-12-29 19:16
富安座數多過恆耀,但每一幢樓有幾多層?一層 ...

雖然不及恆+耀,但我諗一個人口有二萬六人嘅站,唔係話飛就飛囉
RyanPun 發表於 2020-12-29 21:48 來自手機 | 顯示全部樓層

tszhinchan3 發表於 2020-12-29 18:52
43X比40X更快上城隧,多人等唔出奇

上城隧快慢只係其次,重點係佢本身比40X已經食得更多街客位,就算43X要行77區,耀安去城隧車程計,理論上會比40X慢大約一班車,但去到城隧再等轉車落荃灣嘅時間,時間分分鐘只係追平、甚至倒蝕。