hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 反銷售稅系列﹕諮詢文件避談對零售業實質禍害 ...
開啟左側

反銷售稅系列﹕諮詢文件避談對零售業實質禍害

3ASV196 發表於 2006-7-27 10:58 | 顯示全部樓層

原帖由 307 於 2006-7-27 09:29 發表
唔反對右使兄的講法..

講一套做一套根本就唔係曾生今日的事,
我又唔明白3ASV196兄點解會話我講的兩件事都無關喇?
根本就係一件好簡單的事,
要求佢幫手支持、呼籲環保,
佢就搵唔同理由去三推四搪,
呢個 ...

其實點解我咁話呢...我咁話, 唔係話緊咁批評曾生O岩唔O岩,
而是因為我無評論過曾生的處事態度...

但純粹只係問緊, 我地根本唔知人地屋企有無開冷氣....
亦無乜可能知.....

但依家右兄講左架車冷氣, 同閣下講左立法會問題, 我同意
2位的推論, 但對於實際人地屋企有無開冷氣, 都係未知的....

3ASV196.KE7270
 樓主| chai 發表於 2006-7-27 11:15 | 顯示全部樓層
原帖由 3ASV196 於 2006-7-27 10:58 發表

其實點解我咁話呢...我咁話, 唔係話緊咁批評曾生O岩唔O岩,

亦無乜可能知.....

但依家右兄講左架車冷氣,  ...

或許建議各位如欲討論冷氣問題﹐
可另開題目仔細研究。
*天下雖安 忘戰必危*
307 發表於 2006-7-27 14:46 | 顯示全部樓層
原帖由 Ketsu 於 2006-7-27 10:08 發表
有時都覺得
做得香港既特首
佢既HRM能力一定要超強
淨係處理佢下面果班咁「叻」下屬既「蘇州屎」
真係仲慘過解決財赤
仲有佢亦要有一個超勁既心臟負何
唔係真係激都激到爆血管

所以話做特首絕對唔係一件容易既事
分分鐘就算你幾辛苦都仲俾人唾罵

至於家陣既特首做成點
我都唔識講喇
唯有用表情符號代答啦...

我唔覺得係喎...
個問題係,其實所謂的「反對派」係根本可以好容易就搵到理據去證明政府的想法/做法有問題,
但係政府又搵唔搵到好實際的理據去證明「反對派」的想法係錯的呢?

又,支持政府者能否找到支持政府的理據呢?

結果,根本就唔係特首特別辛苦,
只係當佢的思維模式都只係停留在死都要保住自己的想法之時,
咁基本上都唔會有野做到。
只罵不建議=不負責任
307 發表於 2006-7-27 14:51 | 顯示全部樓層

原帖由 3ASV196 於 2006-7-27 10:58 發表

亦無乜可能知.....

但依家右兄講左架車冷氣, 同閣下講左立法會問題, 我同意
2位的推論, 但對於實際人地屋企有無開冷氣, 都係未知的....

我反而覺得  閣下的講法有問題。
右使兄係第一個去講,
咁我唔見到有咩問題,
再者,你亦都不反對右使同我的推論。
咁你只係未肯定一個根本在這件事上無關痛癢的事實矣...
只罵不建議=不負責任