hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 屎水巴士怒炒 84 人 去年入職實習生全被炒 ...
開啟左側

[報刊新聞] 屎水巴士怒炒 84 人 去年入職實習生全被炒

932gz6061 發表於 2021-2-27 09:33 | 顯示全部樓層

0q9w8e 發表於 2021-2-27 07:47
798打後仲有930X既
20 22 608招標線黎
定線方面又唔太關佢事

TKL海皮可以有幾多客?個個位都冇可能做到直出,你唔停尚德都要停埋調景嶺站,一係將軍澳站
支支燈都要等2分鐘,你想架巴士有幾快?

尚德客比人?最多話佢唔直落尖東有問題,但下繁富康尚德落最少3分1係事實

932gz6061 發表於 2021-2-27 09:34 | 顯示全部樓層
053h4 發表於 2021-2-27 08:45
其實係受惠者。因為唔洗比D無前途公司折磨。

康城開線行偉業街垃圾都做得出,証明間公司管理已經爛到入心 ...

"康城開線行偉業街垃圾都做得出"

你唔知條線係運吉諗出黎架?

"九巴曾經多次以加時拉後尾車全日減班減十幾班車乘客大讚服務時間長左"

你講呀?

事實就係運吉同九巴害死屎水,屎水都唔care,最終市民受害

不過d九巴腦粉堅持吹奏九巴就冇辦法,妄想症可能難搞少少
tunghang 發表於 2021-2-27 09:41 | 顯示全部樓層
GZ4031 發表於 2021-2-27 00:51
呢句係咪曲...
到底20A 咁行法會唔會快得過24... 其實慢10分鐘都偷笑... 佢東行界限街頭段既燈...

20A未必快過24,但個班次同站位令太子同旺角客未必行去搭24
932gz6061 發表於 2021-2-27 09:42 | 顯示全部樓層

GZ4031 發表於 2021-2-27 01:13
至於新城做成點
其實佢地真係開D線好巴士迷, 797 我幾乎次次見都吉車, 20非繁都係唔太好景既線, 22 22M 就 ...

797就係2揀1揀中條極差,但我唔認為呢個係新記主動揀嘅,當然佢死都開15分係好大問題

20唔落得旺角係有持分者反對,邊個就自己估下,又唔見N20唔停得旺角?

20A城巴一定會好認真做,佢要用黎搶九巴流水客,海港城平價出旺角,旺角平價出九龍城

好心大家睇睇現實,屎水冇地方有得發展,運吉由佢死,咁結果就一定係開源節流

22系係做緊白癡野我認同,根本唔駛兩條線咁多

18真係改得番,d人自然就會番黎,中上環點都有d人坐,係西區人受害姐

5B 5X 冇乜得救,一係就5X改上下繁灣仔出入,之後D人話非繁冇線又嘈一餐,屎水諗不如得閒執下4.7流水客仲好

屎水以家係垃圾線垃圾班次呀,睇下40M同97咩黎?

20?20係幾好客架wo(絕對好過97 40M唔駛問),同埋係人地地頭開車一定開足d,你有冇見過108會少車?

吳宗錡 發表於 2021-2-27 09:45 | 顯示全部樓層
咁宜家港島嘅巴士服務可以點解決先?唔通叫九巴做埋啊?
吳宗錡 發表於 2021-2-27 09:45 | 顯示全部樓層
932gz6061 發表於 2021-2-27 09:34
"康城開線行偉業街垃圾都做得出"

你唔知條線係運吉諗出黎架?

即係話797唔行得觀繞都係運輸署要求嘅?
932gz6061 發表於 2021-2-27 09:45 | 顯示全部樓層

ctb234 發表於 2021-2-27 09:00
可能加密班次到5分鐘一班.
另外炒寫字樓從來唔覺得可惜,成班友都唔係做野.
客戶服務癈嘅,有等於無.

新城唔合一執過晒d線係唔駛做,但呢樣野應該係政府主導去主動解決
不過政府呢幾年趕住搞香港市唔得閒搞巴士,反正d交通有幾差香港人都唔會點出聲
0q9w8e 發表於 2021-2-27 09:46 | 顯示全部樓層
932gz6061 發表於 2021-2-27 09:33
TKL海皮可以有幾多客?個個位都冇可能做到直出,你唔停尚德都要停埋調景嶺站,一係將軍澳站
支支燈都要等2分 ...

調景嶺冇客點解796C仲未死?
而且好多人話改尚德尾站之後客量其實係跌咗
932gz6061 發表於 2021-2-27 09:47 | 顯示全部樓層
吳宗錡 發表於 2021-2-27 09:45
即係話797唔行得觀繞都係運輸署要求嘅?

條線講明係去觀塘同九龍灣工業區
0q9w8e 發表於 2021-2-27 09:49 | 顯示全部樓層

932gz6061 發表於 2021-2-27 09:42
797就係2揀1揀中條極差,但我唔認為呢個係新記主動揀嘅,當然佢死都開15分係好大問題

20唔落得旺角係有持 ...

咁運吉批20A 22M咁改又係由得佢死?
好多新區明明可以揾舊區線拉過去都要格硬招標又係由得佢死?
淨係識同人爭飯食
運吉厹唔害佢
佢自己都害死自己啦