hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴 1、31B、37M、84M、91M、92、95、95M、224X、289K ...
開啟左側

[服務調整] 九巴 1、31B、37M、84M、91M、92、95、95M、224X、289K 減班

tunghang 發表於 2021-3-20 16:07 來自手機 | 顯示全部樓層

JX9097 發表於 2021-3-20 14:03
唔係恨,只係等價交換啫
依家咪中招囉
九巴想推秀茂坪上213X,收貴$1

班次上13X仲密過224X,何況開213X之後13X都鬆動好多
samuelho668 發表於 2021-3-20 16:14 | 顯示全部樓層
Ricky403 發表於 2021-3-20 16:00
九巴而家唔再整併上葵九西線
條件應該係兩繁全部爆車
甚至建議936行番上路,可能係諗住搵佢執手尾

35A 遲早被人縮去太子道西
全日埋 35X 迫晒尖沙咀客俾多 $1.1
TuNg''=) 發表於 2021-3-20 16:35 來自手機 | 顯示全部樓層
tunghang 發表於 2021-3-20 16:07
班次上13X仲密過224X,何況開213X之後13X都鬆動好多

啟麗客根本已support唔到條224X
連繁時都唔洗企人

唔比佢落啟德新區 或上 三彩
老九只會愈來愈陰乾呢條線
384047x 發表於 2021-3-20 16:56 來自手機 | 顯示全部樓層

Ricky403 發表於 2021-3-20 16:00
九巴而家唔再整併上葵九西線
條件應該係兩繁全部爆車
甚至建議936行番上路,可能係諗住搵佢執手尾

所以我地f1版一直好用心諗點幫九巴同居民有更好既服務
到頭黎狗巴怕左區會,減班了事
32,36b客少點搞?轉定點減31b班,31b繼續頂閘,32都要企,然後又送客落地底
隔離33a,37又係,甚至想平啲既37行荔枝角道,想去長沙灣道又住興芳路一帶既比多$1坐33a啦
45,46,42又係,服務過多又怕區會,該cut班縮線換尖咀/九龍東/東區線又唔搞
30x,234x又係。。。
龍運城新又係。。。。
A線無客?E線兜埋東涌北加減班,保證啲人怕左唔會去機場坐E車,咁後勤區呢?

仲有其他區呢?
無得救啦
384047x 發表於 2021-3-20 16:57 來自手機 | 顯示全部樓層
Kj2052 發表於 2021-3-19 19:27
224x平日3點幾預咗佢會開刀

31b,37m加咗價仲減有冇過份啲

37m唔係cut 1 車變全日12都還好,比小巴打殘
31b真係可憐
AlphaNonsense 發表於 2021-3-20 17:07 來自手機 | 顯示全部樓層
31b想人企車頂?認真31b同35A整合下,學青衣41A同44,話晒上葵有10萬人,唔會拆完唔夠客
JX9097 發表於 2021-3-20 17:18 | 顯示全部樓層

TuNg''=) 發表於 2021-3-20 16:35
啟麗客根本已support唔到條224X
連繁時都唔洗企人

Exactly
可以預見第時啟麗條線(13X好,224X也好)只會越嚟越疏
可能全日班次都維持喺20分鐘左右(甚至乎更疏)
WN4156 發表於 2021-3-20 17:25 來自手機 | 顯示全部樓層
31b好野,依家已經預先收到21,啱啱去青山道個頭都廢鬼事幫趁佢
Kj2052 發表於 2021-3-21 20:50 來自手機 | 顯示全部樓層
37m而家開緊20分鐘一班
遲啲升降機起好37M可以壽終正寢
Tummy 發表於 2021-3-21 22:00 | 顯示全部樓層

Kj2052 發表於 2021-3-21 20:50
37m而家開緊20分鐘一班
遲啲升降機起好37M可以壽終正寢

葵盛班客連過條馬路去葵康苑叫五飛上山都懶
我就唔信佢哋會肯行兩個字去搭𨋢
搭到上去再慢慢行返屋企嘞

Tobychow : 大窩口巴士服務全葵青最差