hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 當13碰上16時,你地又點睇呀?(9/9更新同學C) ...
開啟左側

當13碰上16時,你地又點睇呀?(9/9更新同學C)

~誰@359~ 發表於 2006-9-2 10:38 | 顯示全部樓層

原帖由 hk_ayu 於 2006-9-2 08:09 發表

13歲失身o既成街都係喇

你講男定女先…
字大只顯得人自大
chrisappear 發表於 2006-9-2 11:41 | 顯示全部樓層
不論男女,13歲都係未成年,在這年紀有性接觸,為本地法律所不容.
想問樓上那位板友,何以見得"13歲失身o既成街都係"?
 樓主| Ads29 發表於 2006-9-2 17:47 | 顯示全部樓層
原帖由 ~誰@359~ 於 2006-9-2 10:38 發表

你講男定女先…

我好少聽男仔會失身架wo

之於個3 位同學有無失身我就唔知,
但我就知其中一位kiss 過佢女友
 樓主| Ads29 發表於 2006-9-2 17:51 | 顯示全部樓層

原帖由 Andy_Chan 於 2006-9-1 07:24 發表
12-14歲是求學期的最重要的時期, 因為這階段是為將來會考做好準備.........
如果這時候為了戀愛, 或者學業和戀愛各一半, 就因為放了一些時間來戀愛而犧生讀書時間, 真是唔好的.....

其中一個同我講過,求奇考完會考,就出黎做野,
所以佢今年既學業都幾差
kaka1985 發表於 2006-9-3 13:03 | 顯示全部樓層
我覺得13歲拍拖, 未必長久. 心智未成熟, 又或者o個一位伴侶未必真係適合自己

先講未必長久, 可能大家了解未深, 大家性格亦未十分清楚, 相處難免有難道.
再講心智未成熟, 生活/人生經驗比較少, 未必能夠妥善處理問題, 有可能令問題加深
o個一位伴侶未必真係適合自己, 見o既人有限, 我唔反對13歲拍拖, 但對方係咪真係適合自己就比較難肯定.

13歲拍拖不排除係一時好感, 或者自細青梅竹馬玩到大咁
最重要係, 我唔希望佢地發生性行為/ 什至意外懷孕.
相信大家都唔希望見到呢o的事件o係報紙/ 新聞見到
工作繁忙的熱狗愛好者
hk_ayu 發表於 2006-9-3 20:34 | 顯示全部樓層
原帖由 chrisappear 於 2006-9-2 11:41 發表
不論男女,13歲都係未成年,在這年紀有性接觸,為本地法律所不容.
想問樓上那位板友,何以見得"13歲失身o既成街都係"?

法律不容但又如何,
有幾可會俾人發現;
呢幾年社會開放得特別快,
早幾年平均失身年齡先至係18-20歲,
宜家係MK隨便執件都唔係處(包括男)

男女冇左初夜都可叫失身,
而香港現時青少年平均失身年齡為15-17歲,
17%初中生(中一至中三)已有性經驗,
當中6成半冇採取避孕措施

去年有1000宗16歲以下的未婚媽媽向「母親的抉擇」求助,
相信求助的1000宗只係冰山一角,
因為大部分人都會選擇黑市墮胎,
我就識幾個女仔墮過胎

另外鑑於全球初次性行為的年齡急速下降,
杜蕾斯將推出專供13歲少年用的安全套

你o既年代d人可能係大學先失身,
我o既年代係高中失身,
宜家o既年代係初中就失身,
下個年代會係高小失身

SSBT 發表於 2006-9-3 20:50 | 顯示全部樓層

原帖由 <i>hk_ayu</i> 於 2006-9-3 20:34 發表<br />

<br />

<br />

<br />
法律不容但又如何,<br />
有幾可會俾人發現;<br />
呢幾年社會開放得特別快,<br />
早幾年平均失身年齡先至係18-20歲,<br />
宜家係MK隨便執件都唔係處(包括男)<br />
<br />
<br />
男女冇左初夜都可叫失身,<br />
而香港現時青少年平均失身年齡為1 ...
<br />
咁又冇咁誇張下話?!

我認同而家好多年青人拍拖,
有d可能好細個就失左身,
不過唔會周街都係掛 ==”

可能小弟思想保守或其他原因,
而家十七歲都未失身…
拖都未拍過 ==””
=0=
tsoikc 發表於 2006-9-3 22:26 | 顯示全部樓層
原帖由 SSBT 於 2006.9.3 20:50 發表
<br />
咁又冇咁誇張下話?!

我認同而家好多年青人拍拖,
有d可能好細個就失左身,
不過唔會周街都係掛 ==”

可能小弟思想保守或其他原因,
而家十七歲都未失身…
拖都未拍過 ==””

我自己今年二十五都係未拍過拖, 而且係
未失身. 我自己現在的情況想有女朋友, 一個
字: 難.
回到正題, 我個人認為十三歲拍拖真係太
過早了, 心智都發展至成熟, 很難長久的.
用電時請注意安全!
bustop 發表於 2006-9-3 23:13 | 顯示全部樓層
原帖由 tsoikc 於 2006-9-3 22:26 發表
回到正題, 我個人認為十三歲拍拖真係太
過早了, 心智都發展至成熟, 很難長久的.

你點能夠用唔係十三歲的思想去睇十三歲少男少女的愛情?
老實講, 今時今日連部份成年人都唔講天長地久的時候,
有幾多個十三歲就拍拖的少男少女會知咩叫天長地久?
但地見有個異性肯同自己玩, 同自己親熱, 十足愛情片中的偶像主角,
又可以向冇拍拖但恨拍拖的人炫耀, 又可以在公眾場所攬攬錫錫覺得好威,
呢份滿足感都夠晒啦, 駛乜理天長地久?
bigfish_hk2 發表於 2006-9-4 00:52 | 顯示全部樓層

原帖由 Ads29 於 2006-9-2 17:47 發表

我好少聽男仔會失身架wo

之於個3 位同學有無失身我就唔知,
但我就知其中一位kiss 過佢女友

你o個三位同學拍拖只有其中一位有錫錫女友
咁其餘o個兩個拍拖同學唔錫錫女友又點算係拍拖呀?

唔通同女友企成晚咩?
福建幫超市有過期30日叉燒包