hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 究竟呢個女網友對我有咩意思?
開啟左側

究竟呢個女網友對我有咩意思?

simon12 發表於 2007-2-13 12:20 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

話說上星期四,我工作中同時候開著ICQ和MSN,係做野途中icq收到一個女仔傳送來的a/c,佢主動向我say hi,那我同佢三唔識七,問佢我地點識架,佢話icq掛。 自此我主動給msn佢,咁佢就續同我傾下閒計。佢好像當我係熟人,咩都同我講下,例如佢剛辭左份工,現在揾到一份係元朗返工既,人工每月有XXXX。而佢又表示自已樣衰,冇男仔鐘意佢,故現在仍是單戀。

在我和她認識當晚,佢係屋企主動利用web cam和我netmeeting,那我都好大方咁show自己的cam,見佢其實都唔係樣衰,樣貌都好ok。佢好成日係msn問我宜家做咩呀,點解咁夜都唔訓呀咁?

直到星期六晚,佢好突然咁問我我整左d朱古力,你要唔要呀?我答得口快話要,但我同佢只係網友關係,又唔係男女朋友。點解佢無端端整朱古力給我呢?

係前晚,我主動交換左手機給佢,由於佢表示佢和我同台關係,sms是免費的。但我估唔到昨日係任何時候,包括中午,放工,夜晚,甚至我msn冇online時候,佢都會發個sms給我,問我做緊咩?現在她行街中,又話買左好多衫。感覺上佢好似定時向我報告咁。

昨晚,佢表示佢想去天馬鑑玩,但冇人陪。我就試用呢句話:「不如我陪妳去玩啦。」佢話好呀,但係我要到日後出左糧先還番錢比你wor,因為我剛辭左工,呢兩個月糧使哂,你唔怕我呃你咩? 我話點解你咁講,佢表示以前曾經被男網友呃過,個男網友同我一樣叫Simon。當時佢自己見個男網友好慘,於是借左二千幾給佢。但佢見男網友收到錢後,就不知所終。搞到佢被人呃,好唔開心。佢傾傾下好唔開心。那我作出安慰,表示識朋友不論係同學或者網友都要發自內心,唔好有玩玩下的心態,要給人有一個信任。我以前有個女性朋友失左戀,都係得我呢個朋友去安慰佢。最後佢都多謝我,我的說話令佢開心番,佢話唔知點解佢和我講野會咁開心。

而家約我左我係情人節當日出來見面,又送朱古力給我,請問各位佢對我係咩意思?我信佢定唔信佢好,我會唔會被佢呃呢?

PS:佢住元朗,我住將軍澳

MEMPHIX 發表於 2007-2-13 13:10 | 顯示全部樓層
小心啲好
首先,我記得有人試過係ICQ識左人之後
第一次出街就比對方既同黨打劫

第二,你地只係“識左”六日,甘快約就出街,好似好怪甘

不過當然有可能對方係無嘢同無機心啦,不過都係果句,小心小心小心
老婆打老公?因住比雷劈呀妳!
 樓主| simon12 發表於 2007-2-13 13:48 | 顯示全部樓層
原帖由 MEMPHIX 於 2007-2-13 13:10 發表
小心啲好
首先,我記得有人試過係ICQ識左人之後
第一次出街就比對方既同黨打劫

第二,你地只係“識左”六日,甘快約就出街,好似好怪甘

不過當然有可能對方係無嘢同無機心啦,不過都係果句 ...

多謝你的意見,而家我都唔知點面對佢。頭先食飯中佢又一個sms來話佢剛剛起床
epsilon 發表於 2007-2-13 23:11 | 顯示全部樓層

好壞既心腸佢未必有, 但都好有機會係想痴飲痴食痴玩.
 樓主| simon12 發表於 2007-2-14 00:40 | 顯示全部樓層
各位小心,呢個女網友講野一時時,初時話自已樣衰冇男仔鐘意,一時又話有男仔當佢係女友,但佢自已冇鐘意個男仔,一時又話佢有好多男仔鐘意。佢表示自已的msn上有多名網友,部分仲係男仔,仲約過出街見面tin。

而且,佢相約我情人節當日係同時候約埋佢的男網友出來,咁都得????同埋,好的女仔係唔係主動開cam同人傾計架

HK104 發表於 2007-2-14 14:05 | 顯示全部樓層
有時真係要頭腦清醒d去諗下o既,正如上面板友講,未必會去到打劫咁嚴重,不過多數唔係好o野。
KU_8278 發表於 2007-2-14 16:22 | 顯示全部樓層

原帖由 HK104 於 2007-2-14 14:05 發表
有時真係要頭腦清醒d去諗下o既,正如上面板友講,未必會去到打劫咁嚴重,不過多數唔係好o野。

唔洗打你劫o既,呃錢呃飲呃食,是但一樣都夠做啦.
307 發表於 2007-2-14 17:12 | 顯示全部樓層
我都唔係好明...

因為熟又唔熟,
我都試過有男網友想約我出來,
但係我覺得連熟都未熟,
咁根本要約出來見就已經夠odd,
更何況係要撈埋三唔識七的人一齊。

仲有,樓主你的行文都唔該望望呀...
你叫我地小心,
但係呢件事同我地又真係無咩關係喎...

如果太嚴重的,就無理由唔跟kmb~mcw1板友的處分喇....
只罵不建議=不負責任
fatku 發表於 2007-2-14 23:54 | 顯示全部樓層
小心為上,我曾有險些受騙的經驗。
古競豪
 樓主| simon12 發表於 2007-2-15 00:45 | 顯示全部樓層

原帖由 fatku 於 2007-2-14 23:54 發表
小心為上,我曾有險些受騙的經驗。

情況係點,可否講講?