hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 有邊位政治人物係你理想中既特首
開啟左側

有邊位政治人物係你理想中既特首

M 發表於 2007-3-10 13:04 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

香港呢個社會充滿不同聲音,對維持一個穩定和諧既社會不利。
我認為香港要做到穩定和諧,就一定要搵好似史太林咁既人做特
首,史太林係1924年列寧去世後接任蘇聯共產黨總書記一職,佢r
以鐵腕治國,使蘇聯富強起來,可以與西方抗衡。

如果香港有一個好似史太林咁既人做特首,我相信香港必定穩定和
諧,經濟可能唔只20年來最好,而係開埠以來最好。

抵制家樂福‧打倒妖僧達賴
cruisesnet 發表於 2007-3-10 13:21 | 顯示全部樓層
恐怖既言論:L :L :L
 樓主| M 發表於 2007-3-10 13:22 | 顯示全部樓層
原帖由 cruisesnet 於 2007-3-10 13:21 發表
恐怖既言論:L :L :L

我完全唔覺呢番言論好恐怖,史太林唔係希特拉、蔣介石呢
類獨裁者。
抵制家樂福‧打倒妖僧達賴
volvo_chan 發表於 2007-3-10 15:04 | 顯示全部樓層

原帖由 M 於 2007-3-10 13:22 發表

我完全唔覺呢番言論好恐怖,史太林唔係希特拉、蔣介石呢
類獨裁者。

如果根據各下的理論,
那麼M兄心目中神聖偉大的祖國,
毛澤東先生又是否獨裁者呢?

至于你信不信,我反正信了
a396 發表於 2007-3-10 17:47 | 顯示全部樓層
如果好似樓主所講 '充滿住唔同o既聲音,
會不利於和諧社會', 請問其他地方係咪
真係好似佢講到咁o既樣呢? 答案就梗
係冇可能啦!

好似經歷過獨裁統治o既南韓, 話就話
係壓迫人民, 但係佢好驚隔離o既北韓,
點解呀? 因為北韓幾乎百分百自我封閉,
完全同外界隔絕, 佢完全學哂呀毛記史
記咁咩咩社會主義思想, 攪到個個神憎
鬼臉. 南韓就唔同喇, 雖然佢o既國民好
憎美國, 但係呢個國家學o左西方o既民
主思想, 做阿頭o既有得畀人投票(當然
係全國啦), 只要有能者居之, 就可以登
上阿頭呢個寶座, 帶領國家. 地方政府
都一樣. 依家o既南韓比以前o既南韓,
無論政治經濟, 以至地方事務都大有進
步. 我反而擔心北韓如果再唔解放自己
o既枷鎖, 恐怕連將來o既命運都捱唔到,
中國大陸都係.

評分

參與人數 1aPower +1 收起 理由
M + 1

查看全部評分

獨派交通迷同政治學人
J702HMY 發表於 2007-3-10 18:10 | 顯示全部樓層
樓主篇文topic就好似民主
內裡就係講一股共產言論,好矛盾喎
a396 發表於 2007-3-10 18:18 | 顯示全部樓層

原帖由 J702HMY 於 2007-3-10 18:10 發表

樓主篇文topic就好似民主
內裡就係講一股共產言論,好矛盾喎

大家睇完佢o既 '傑作' 之後, 都係當笑話算囉,
況且佢講o既根本係一篇無稽之談.
獨派交通迷同政治學人
lok1032 發表於 2007-3-10 19:22 | 顯示全部樓層
原帖由 M 於 2007-3-10 13:04 發表
香港呢個社會充滿不同聲音,對維持一個穩定和諧既社會不利。
我認為香港要做到穩定和諧,就一定要搵好似史太林咁既人做特
首,史太林係1924年列寧去世後接任蘇聯共產黨總書記一職,佢r
以鐵腕治國,使蘇聯富強 ...

算啦, 你無非都係要咁既答案o者

金正日係你理想中既特首

呢個答案你滿意啦
cky 發表於 2007-3-10 20:43 | 顯示全部樓層

回覆 #1 M 的帖子

鐵腕治國從來才沒有和諧社會
M 君所推崇的北韓就已經係一個例子
如果真係和諧, 駛乜咁多人要逃走先得架

如果推文指數有負數, 咁 M 君呢一篇一定係負數
lok1032 發表於 2007-3-10 21:03 | 顯示全部樓層

原帖由 cky 於 2007-3-10 20:43 發表
鐵腕治國從來才沒有和諧社會
M 君所推崇的北韓就已經係一個例子
如果真係和諧, 駛乜咁多人要逃走先得架

如果推文指數有負數, 咁 M 君呢一篇一定係負數

如果APOWER有負數, M君一定好高分