hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 首部 Volvo B9TL 樣辦車 AVD1 將安排復出
開啟左側

[小道消息] 首部 Volvo B9TL 樣辦車 AVD1 將安排復出

ma212223 發表於 2021-5-13 21:37 來自手機 | 顯示全部樓層

S3bl430 發表於 2021-5-13 21:02
街唔行貴線其實無乜用,整日跟車果班人相信十居其九都係用月票,倒不如派佢行山卡啦地區,免得佢地影響市民 ...

識玩係先行10轉 71B 273
,燒晒月票10程再過海長途 978 934 等等放題

評分

參與人數 1aPower +3 收起 理由
neoplan720p + 3 岩,燒哂班死巴膠張月票10程最好.

查看全部評分

Ohm 發表於 2021-5-13 21:48 | 顯示全部樓層
ma212223 發表於 2021-5-13 21:37
識玩係先行10轉 71B 273
,燒晒月票10程再過海長途 978 934 等等放題

睇返呢個post (https://www.hkitalk.net/HKiTalk2/thread-2111285-1-1.html),我諗行下7M、37M就最適合,平均每公里收費夠高,而且唔使架車跑太遠
Neutroginger 發表於 2021-5-13 22:50 | 顯示全部樓層
S3bl430 發表於 2021-5-13 21:02
街唔行貴線其實無乜用,整日跟車果班人相信十居其九都係用月票,倒不如派佢行山卡啦地區,免得佢地影響市民 ...

78K 就跟唔到車? 你係山窿住?
Neutroginger 發表於 2021-5-13 22:53 | 顯示全部樓層

Kj2052 發表於 2021-5-13 16:20
次次一話退車
有勢力人士就嘈
之後狗巴屈服

有勢力人士?
咁唔該叫架廠長出返黎行
叫埋早退D VMan 唔好死住麻

唔講咁遠
依家有D 直梯都排住隊提早退休
唔該都要去發下聲
Alex7808 發表於 2021-5-13 23:13 來自手機 | 顯示全部樓層
貴價掠水嘅話:平日行978、假日行96R、289R、888😂(尤其係888收$12坐10mins)
ky26042008 發表於 2021-5-13 23:17 來自手機 | 顯示全部樓層
edhong 發表於 2021-5-13 17:21
與其畀班player逢星期五六日死踩爛踩玩爛件玩具,不如早少少拎上網畀人bid私有化修復好過  ...

係咪厹想私人收藏呀?

話哂都全世界唯一一架禍根B9TL,厹收起佢都唔係冇理由

反正機械配搭唔算獨特,就算抬偈抬波箱都大把同款車比到零件
ky26042008 發表於 2021-5-13 23:18 來自手機 | 顯示全部樓層

網絡問題錯誤重發,Del.
JF7222 發表於 2021-5-14 10:21 來自手機 | 顯示全部樓層
Neutroginger 發表於 2021-5-13 22:50
78K 就跟唔到車? 你係山窿住?

人地都講明行78K係會令到紀錄員拍唔到片,關山窿住咩事
北歐暖男洛基 發表於 2021-5-14 14:18 | 顯示全部樓層
JF7222 發表於 2021-5-14 10:21
人地都講明行78K係會令到紀錄員拍唔到片,關山窿住咩事

因為78K入禁區唔係係人都搭得全程?

Ohm 發表於 2021-5-14 14:21 | 顯示全部樓層

北歐暖男洛基 發表於 2021-5-14 14:18
因為78K入禁區唔係係人都搭得全程?

但唔會阻到行車記錄員拍片,最多係唔入沙頭角總站啫
不過唔排除會有人想博懵,同埋會喺禁區外有大批人聚集