hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (R) Railway 鐵路討論區 香港鐵路 (R1) 港鐵送出十萬張免費單程票 慶祝港隊奧運傑出表現 ...
開啟左側

港鐵送出十萬張免費單程票 慶祝港隊奧運傑出表現

teddybus 發表於 2021-8-7 21:41 來自手機 | 顯示全部樓層

lsc04d11 發表於 2021-8-7 19:53
後期嘅討論 竟然冇人提係8月11日下午2時開搶  根據過往經驗 我會乖乖1420開app 搶第5萬幾6萬幾嘅飛 ...

根據過往經驗,好似唔駛一分鐘就秒搶完畢喎
kei_hk 發表於 2021-8-7 22:32 | 顯示全部樓層
teddybus 發表於 2021-8-7 21:41

上次屯馬線派車票﹐我在開始左成大半小時才入apps 搶﹐我都搶到。

唔通我特別好彩?

lsc04d11 發表於 2021-8-7 23:09 來自手機 | 顯示全部樓層
teddybus 發表於 2021-8-7 21:41

你呢啲咪唔夠耐力 唔夠持久囉  男人大忌
既然因為運動員而有飛搶 就俾啲體育精神
(其實只係不忿搶唔到嘅精神。。。。)

話你你又唔信 咁咪算囉 留番啲quota俾我搶 仲好

評分

參與人數 1aPower +3 HugeC +10 收起 理由
kc_loo + 3 + 10 大師級作品

查看全部評分

HV9990 發表於 2021-8-8 00:27 | 顯示全部樓層

星星派五粒同派飛擺埋同一日,睇嚟佢真係對自己個app好有信心
KCRC . Keep Moving
AtrHenu 發表於 2021-8-8 00:54 | 顯示全部樓層
I20091157 發表於 2021-8-7 17:28
聽日如果Sarah又有牌就真係希望MTR寧願封站一段時間都要執吓啦

我諗唔駛等詩妹今朝拿埋牌先現時應該係歐陽主席命令下立刻Jill bill定OLY站和過去係奧運得獎香港運動員以前細過去過的相關車站都要做改裝工程介紹它們的史蹟.
btw,我諗明日係App抽免費的車票實留名好像宋皇台站開放日一樣塞爆系統之後就5-10分鐘就拿曬!!
teddybus 發表於 2021-8-8 05:50 來自手機 | 顯示全部樓層
lsc04d11 發表於 2021-8-7 23:09
你呢啲咪唔夠耐力 唔夠持久囉  男人大忌
既然因為運動員而有飛搶 就俾啲體育精神
(其實只係不忿搶唔到嘅 ...

起碼開放日嘅飛就係秒殺
不過既然你咁講,我都試下1420去搶下
LRT610-1092 發表於 2021-8-8 14:10 來自手機 | 顯示全部樓層

I20091157 發表於 2021-8-7 17:28
聽日如果Sarah又有牌就真係希望MTR寧願封站一段時間都要執吓啦

結果又有牌
I20091157 發表於 2021-8-8 17:34 | 顯示全部樓層

掂哂啦,今屆六塊牌,唔該MTR真係幫吓奧運站嚟個大翻新啦
希望D區議員/立法會議員唔該爭取吓啦
lsc04d11 發表於 2021-8-8 19:45 | 顯示全部樓層
teddybus 發表於 2021-8-8 05:50
起碼開放日嘅飛就係秒殺
不過既然你咁講,我都試下1420去搶下

開放日冇10萬張飛咁多嘛
我開放日嗰次忘記左 不能評價
所以我去左gulu攞飛 但最後都好順暢

而且開放日嗰次
佢分哂時段而click入去,10萬張飛 全村人都係click同一板  server一定有限制人流
我重申 上次屯馬10萬飛 我一路開工一路搶 到三,四個字入去 竟然入到 但剩餘數字都有4萬幾  起碼唔洗下下彈”請稍後再試”或者一直等load冇反應丫

但申報番利益 雖然我預過幾個字先拎到 但我都係會1400準時開始按

(回上面 派5星個簽到 24小時都入得 唔會有人硬要順路1400去㩒 而之後1800都唔去拎番拎唔到嘅5星卦?)

評分

參與人數 1aPower +3 HugeC +10 收起 理由
kc_loo + 3 + 10 果次我都係2:20幾分拎完, 再叫朋友拎都仲有.

查看全部評分

kei_hk 發表於 2021-8-11 15:01 | 顯示全部樓層

lsc04d11 發表於 2021-8-8 19:45
開放日冇10萬張飛咁多嘛
我開放日嗰次忘記左 不能評價
所以我去左gulu攞飛 但最後都好順暢

14:57 取到車票了

又係要去指定車站搵機自己換車票(存入八達通)。

PS. 期間MTR Apps 係load唔到底部的 "最新資訊" 及 右上角的 "我的獎賞"﹐不過簽到取星係無問題的﹐亦睇到積分紀錄。