hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴要求車長於沿途停站時必須開啟頭尾門,避免飛站 ...
開啟左側

九巴要求車長於沿途停站時必須開啟頭尾門,避免飛站

lsc04d11 發表於 2022-1-6 21:00 來自手機 | 顯示全部樓層

回應投訴? 我又可唔可以投訴呢個投訴而有回應? 仲有 我都因為98調左開車時間投訴幾次啦…
Ohm 發表於 2022-1-6 21:07 | 顯示全部樓層
HM3044 發表於 2022-1-6 20:03
嗱我都係文字引述啫
上面果位板友貼埋出嚟
好似唔係咁好 ╮(╯▽╰)╭

文字引述定斷章取義呀? 如果唔係有張通告睇下,仲以為真係要站站停車開頭尾門
ccchhhuuunnn 發表於 2022-1-6 21:14 來自手機 | 顯示全部樓層
1-5根本就冇分別
teddybus 發表於 2022-1-6 21:19 來自手機 | 顯示全部樓層

lsc04d11 發表於 2022-1-6 21:00
回應投訴? 我又可唔可以投訴呢個投訴而有回應? 仲有 我都因為98調左開車時間投訴幾次啦… ...

咁你咪要過隔離帖投訴板友投訴424?
kokchun 發表於 2022-1-6 21:21 | 顯示全部樓層
VOLVO‧MV6593 發表於 2022-1-6 19:55
請問邊個授權比人你貼呢張內部通告出黎?
你有無睇清楚通告最低下寫左啲咩?

向版主投訴 admin 既分身有用咩

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +5 收起 理由
VOLVO‧MV6593 + 1 + 5 精闢見解,原來如此

查看全部評分

Timothy 2B
EE9255 發表於 2022-1-6 21:23 來自手機 | 顯示全部樓層
VOLVO‧MV6593 發表於 2022-1-6 19:55
請問邊個授權比人你貼呢張內部通告出黎?
你有無睇清楚通告最低下寫左啲咩?

係就快,唔好等下個禮拜
唔好係度嚇鬼

順便打熱線叫埋九巴查下邊個員工流出

如無回應,本人將會向版主作出投訴
Ohm 發表於 2022-1-6 21:31 | 顯示全部樓層

有唔同
情況(4)同(5),乘客本身係無責任,呢兩個case隨時連司機個樣都見唔到,架車就已經駛走咗,係好需要糾正嘅事項
情況(2),有時同一條隊係排緊幾條線,企後少少真係隨時被人阻一阻就上唔到車,雖然話直接企喺隊頭站牌等就包保上到車,但唔通想個個唔排隊圍住個站牌等車?
至於情況(1)同(3),乘客就有責任示意想搭車
VOLVO‧MV6593 發表於 2022-1-6 21:47 | 顯示全部樓層
EE9255 發表於 2022-1-6 21:23
係就快,唔好等下個禮拜
唔好係度嚇鬼

放心,我打左上熱線叫人跟進緊架啦
另外,閣下做咩咁大反應?
係咪變相支持呢類行為呢?

回應最後果句,請問你投訴我D咩呢?
唔通轉載內部通告呢D行為係合法?

人地白紙黑字寫到明: 嚴禁轉載至互聯網
我咁問有咩問題?

就算我唔打上去熱線,都會有人跟進架啦

EE9255 發表於 2022-1-6 22:18 來自手機 | 顯示全部樓層
VOLVO‧MV6593 發表於 2022-1-6 21:47
放心,我打左上熱線叫人跟進緊架啦
另外,閣下做咩咁大反應?
係咪變相支持呢類行為呢?

支持架,平時都好難接觸到內部資訊,而家有人貼出黎討論喎咪幾好
至於人地公司點俾唔俾流出喇喎,sorry關我咩事呢?
VOLVO‧MV6593 發表於 2022-1-6 22:28 | 顯示全部樓層

EE9255 發表於 2022-1-6 22:18
支持架,平時都好難接觸到內部資訊,而家有人貼出黎討論喎咪幾好
至於人地公司點俾唔俾流出喇喎,sorry關 ...

睇黎你當左呢度係九巴員工網
人地講到明係內部野,點解要比你班外人知道?
如果果D係機密野,比人post左出黎仲得了

就算自己收到呢d資訊都好,都係睇完Delete就算
post出黎搏like咩

你支持都無問題架,但萬一之後公司政策收緊左
無得知唔好怒人