hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (R) Railway 鐵路討論區 香港鐵路 (R1) 東鐵線英製12卡MLR事隔兩星期再出車載客 ...
開啟左側

東鐵線英製12卡MLR事隔兩星期再出車載客

AVBWU291 發表於 2022-4-15 10:17 | 顯示全部樓層

魔雪巴士頻道 發表於 2022-4-15 09:34
鐵路容量大咁多,冇事嘅

但危險程度同樣高好多
將軍澳係收視保證🫡 I mean 討論
AtrHenu 發表於 2022-4-15 10:27 | 顯示全部樓層
I20091157 發表於 2022-4-14 22:49
緊急制事件又令關注度再上升至一個點,有傳係有人暈倒,有人話係有鐵膠玩嘢...🤣 ...

應該係有鐵路迷玩野先按緊急制.

btw,現時都未宣告火車12卡尾日就已經玩到噤,真係難以相像終極尾日會點樣.
3tw2527 發表於 2022-4-15 16:35 來自手機 | 顯示全部樓層
AtrHenu 發表於 2022-4-15 10:27

btw,現時都未宣告火車12卡尾日就已經玩到噤,真係難以相像終極尾日會點 ...

你都識戴頭盔話應該嘛…
香港人啲危機意識薄弱到呢,話你聽真係有人唔舒服你唔信,可唔可以唔好見呢啲嘢就先入為主覺得係玩嘢🤷‍♂️

利申目擊 冇拍片
當場幾多隻眼幾多條片
就睇有幾多人有心擺出嚟

(好似頭幾層已經有目擊者證實 )
tsoikc 發表於 2022-4-15 19:22 | 顯示全部樓層

AtrHenu 發表於 2022-4-15 10:27

btw,現時都未宣告火車12卡尾日就已經玩到噤,真係難以相像終極尾日會點 ...

宜家禁搞法; 真係分分鐘唔聲唔聲就終極last day.

自己最後一次坐MLR係1月頭GE事, 個陣舒舒服服禁坐.  情況好似熱狗臨退個陣, 一早已經坐左, 唔洗同人逼.

評分

參與人數 1aPower +1 收起 理由
AtrHenu + 1 英雄所見略同

查看全部評分

用電時請注意安全!
Ricky403 發表於 2022-4-16 13:17 來自手機 | 顯示全部樓層
tsoikc 發表於 2022-4-15 19:22
宜家禁搞法; 真係分分鐘唔聲唔聲就終極last day.

自己最後一次坐MLR係1月頭GE事, 個陣舒舒服服禁坐.  情 ...

我自己上年年尾免費搭車日都坐到飽哂
不過當service update都話唔係last day嗰陣,內部人士咁打臉搞到全世界都炒哂車唔係咁好啩
I20091157 發表於 2022-4-16 22:13 來自手機 | 顯示全部樓層
Ricky403 發表於 2022-4-16 13:17
我自己上年年尾免費搭車日都坐到飽哂
不過當service update都話唔係last day嗰陣,內部人士咁打臉搞 ...

係集體炒哂車,但係可以嘢到班唔知幾耐都冇喺站影車嘅人出去影番餐(水就唔知掠到幾多)
加埋部車喺沙田開車私走番廠嗰刻,十足十似場為終極last day嘅rehersal咁

班鐵迷真係似乎有個機會可以練下
Hisui 發表於 2022-4-17 14:12 | 顯示全部樓層

興幸東鐵最後千九個晚靜靜地 冇咩混亂情況
I20091157 發表於 2022-4-17 20:39 | 顯示全部樓層
Hisui 發表於 2022-4-17 14:12
興幸東鐵最後千九個晚靜靜地 冇咩混亂情況

千九始終仲叫重組之後繼續有得坐,
MLR真係就快冇得坐,
價值同意義都冇得比落去啦。
不過混亂出現的話,即使再有幾大意義,亦都係一個反效果。
s20131417 發表於 2022-4-17 23:05 | 顯示全部樓層
I20091157 發表於 2022-4-17 20:39
千九始終仲叫重組之後繼續有得坐,
MLR真係就快冇得坐,
價值同意義都冇得比落去啦。

留名等睇東鐵過海前一日,
  • 鐵路公司會唔會再安排MLR出嚟行一轉?
  • 班鐵迷們又會點樣「慶祝」同「懷念」?

人家盲目追首航,小弟靜待小確幸的到來~
Kelvin15190 發表於 2022-4-17 23:14 | 顯示全部樓層

s20131417 發表於 2022-4-17 23:05
留名等睇東鐵過海前一日,
  • 鐵路公司會唔會再安排MLR出嚟行一轉?

• 我猜MLR差不多收的時間,MLR最後一站在邊,那個站就塞滿人
    perge movere