hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 有乘客坐79X去皇后山總站 未到站被車長趕落車 ...
開啟左側

有乘客坐79X去皇后山總站 未到站被車長趕落車

KE7066 發表於 2022-4-28 02:21 來自手機 | 顯示全部樓層

expertuser2004 發表於 2022-4-27 23:49
I. 樓主不認清巴士沒入去總站 this bus not go to terminal by driver 的事實, 所以先要求 #1 最少貼个車 ...

麻煩睇清楚 #1 轉載返黎個故事點收場先出黎廢 up

同埋大家已經知你中文夠垃圾,唔洗曬埋垃圾英文
至於拍卡問題我都講明唔關件事,係你自己硬要無限重複錯誤資訊
948 發表於 2022-4-28 07:57 來自手機 | 顯示全部樓層
石頭 發表於 2022-4-28 00:30
有一段時間通道後上蓋為249M/43M,後來為249M專用,249M出左去外站就留番43M專用,

後來43M都搬埋出去 ...

249M從未入過長青總站,通道後站位係有段長時間俾43M用(由無上蓋到起好上蓋初期)。
至於43用既時間就係43M有長青特車後期時間,43M改停前面聽聞係方便站長,當時43A都未入總站,不過時間唔係好長。
43M搬出去後就俾42/43A用過。
石頭 發表於 2022-4-28 11:07 | 顯示全部樓層
948 發表於 2022-4-28 07:57
249M從未入過長青總站,通道後站位係有段長時間俾43M用(由無上蓋到起好上蓋初期)。
至於43用既時間就係4 ...

肯定不是,在通道後站位上落過249M,時間都成1-2年,點可能無入過去?

果時仲同屋企人講,嘩,起個新站位俾249M專用!

都係果句,我唔知你地D資料邊度得番黎,

但如果我係錯既,咁我搭既係咩車?
expertuser2004 發表於 2022-4-28 12:03 | 顯示全部樓層

KE7066 發表於 2022-4-28 02:21
麻煩睇清楚 #1 轉載返黎個故事點收場先出黎廢 up

同埋大家已經知你中文夠垃圾,唔洗曬埋垃圾英文

#1 看左已成100次有多啦, 順便已 backup 張圖廢事做假投訴, 我對您寫的文字理解完全沒問題, 最後請不要用單字當全解釋(本人一律當廢up)
[何不食肉糜? 轉載假投訴不用覆, please off post, 完][施主不用覆]
知你中文夠垃圾, 唔洗曬埋垃圾英文

什麼叫 "知你" ?
知道就知道你, 是不是[指施主本人 or 指#1 版友], 唔好2頭蛇 > [簡體中文字垃圾] or [繁體中文字垃圾]?!
那我选择简体, "不知道谁粤语够垃圾" 吗?
施主英文不好, 请去天庭旁听深造一下, 日语不好可看多些动划原配音有日文字幕, 看完要勤口读写出来, 自学出高徒是最强

( _ _ _ _ , _ _ _ _ ) 輕鬆點拉香港人, 比d guys 出黎, 填句形容詞對聯上去, 當您羸 (提示: TVB 節目中出現過的對聯)
[部份回覆改用圖片顯示, 減少文字, 增加美觀性]

PSPGAME 31145pcs 修復工程進行中, 48%
clivetock 發表於 2022-4-28 12:06 | 顯示全部樓層
jpoon 發表於 2022-4-26 02:28
有冇咁多人?
我個車牌就係網上續嘅

真係有,我行過長沙灣見到排到出街外面打蛇餅,新聞都有報:https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E ... 5%E6%B7%B7%E4%BA%82

上網續要先去郵局搞電子證書或者智方便+,所以無咩人會上網續,尤其續行車證好多係車行代辦
KE7066 發表於 2022-4-28 13:29 來自手機 | 顯示全部樓層
expertuser2004 發表於 2022-4-28 12:03
#1 看左已成100次有多啦, 順便已 backup 張圖廢事做假投訴, 我對您寫的文字理解完全沒問題, 最後請不要用 ...

聲稱「對您寫的文字理解完全沒問題」,轉個頭問咩叫「知你」

你係咪黎賣笑?
同埋係「动画」呀,你慢慢划飽佢啦
expertuser2004 發表於 2022-4-29 10:57 | 顯示全部樓層

KE7066 發表於 2022-4-28 13:29
聲稱「對您寫的文字理解完全沒問題」,轉個頭問咩叫「知你」

你係咪黎賣笑?

人地(我也)有證據, 您不相信事實 =/= 我有其他問題, 所以迷話[豬隊友曲線幫助攻], 找到 #1 FB post 出黎已歿 [不用覆]
知你, 那拿來寫對聯, 知你轉個頭問, 賣笑有咩聲叫動畫? (註解: 我不需要敬語), 完 [可選擇不覆]

(先禮後兵: 你=您=施主, 樓主/版友這裡指其他人)

整錯字看得明正常人先不覆, 我要收返 "何不食肉糜?" 呢句, 證明不友好 [不用覆]
呢招試奇怪的認知 (又稱: 認知水平) 很好用, 萬試萬靈, 小學同班教用來整蠱的 [不用覆]

#1 樓主已極度深潛已讀不回上線時間 20220428 2223pm (backup not ok)
[搞定, 不用再覆]

PSPGAME 31145pcs 修復工程進行中, 48%
魔雪巴士頻道 發表於 2022-4-29 14:35 來自手機 | 顯示全部樓層
龍運真係亂嚟
A31試過港珠澳旅檢之後直接去咗港珠澳總站熄車 (但車上仲有其他客!)
NA31試過愉景新城巡車,之後直接返如心唔入祈德尊

N30最過份,~16年左右元朗方向,喺屯門係咁叫啲客唔好上,去到天慈走上嚟問我去邊,我話元朗廣場,佢就話我搭錯車,跟住 **載住客去元朗廠入油** ,再開去元朗廣場畀我落
可惜嗰陣未開始拍片

另外仲有城仔20R喺總站對面清客
andy92 發表於 2022-4-29 14:44 | 顯示全部樓層
魔雪巴士頻道 發表於 2022-4-29 14:35
龍運真係亂嚟
A31試過港珠澳旅檢之後直接去咗港珠澳總站熄車 (但車上仲有其他客!)
NA31試過愉景新城巡車, ...

早幾日中午先見到 A31 大涌道南行直接左轉沙咀道

飛左祈德尊個站

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +6 收起 理由
魔雪巴士頻道 + 1 + 6 多謝分享

查看全部評分

KE7066 發表於 2022-4-30 14:00 來自手機 | 顯示全部樓層

魔雪巴士頻道 發表於 2022-4-29 14:35
龍運真係亂嚟
NA31試過愉景新城巡車, ...

20R 係當咗自己係 20 咁做吧

正常 20 落完客見對面擺咗車未開就唔會掉頭住