hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 104中環特車終點站究竟喺邊?
開啟左側

[問題] 104中環特車終點站究竟喺邊?

PF2802 發表於 2022-5-30 18:27 | 顯示全部樓層

tina 發表於 2022-5-30 18:18
我以後都係搭西鐵好啲
真係羨慕你哋咩都唔洗做就有折頭

講咩都唔使做應該比唔上貴區嘅

冇生意嘛,寧願劈價都唔願拉入天北
呢啲咁嘅公司都唔識做生意嘅
不過你冷靜啲先
雖然nobody cares你搭乜
但為尊貴客戶而設
直出天北嘅265M去欖隧轉車可能都有優惠呢
考慮吓丫
TR5774
teddybus 發表於 2022-5-30 18:29 來自手機 | 顯示全部樓層
PF2802 發表於 2022-5-30 18:27

我都覺得104特邊度清客,都真係no one cares
lsc04d11 發表於 2022-5-30 18:39 | 顯示全部樓層
港鐵都做緊每程3.8%折扣
就算冇左 用八達通/二維碼就已經有比單程票平既”咩都唔洗做就有既折頭”
tina 發表於 2022-5-30 18:40 | 顯示全部樓層

PF2802 發表於 2022-5-30 18:27

我哋最多咪搭265M轉你哋天南啲線
邊夠你哋直出咁勁,仲要任揀位坐
265B 22年不變
PF2802 發表於 2022-5-30 18:53 | 顯示全部樓層
tina 發表於 2022-5-30 18:40
我哋最多咪搭265M轉你哋天南啲線
邊夠你哋直出咁勁,仲要任揀位坐
...

唔使咁自卑嘅,以我所認知「天南線」乜人都搭得
我都係咁話,啲巴士公司都唔識做生意嘅
養埋啲廢線都唔願幫吓為尊貴客戶而設嘅天北直出加班

TR5774
hihiman 發表於 2022-5-30 19:58 | 顯示全部樓層
FBI2 發表於 2022-5-30 14:14
卡佬停邊度,你咪邊度落囉

灣仔6國, 話壞車, 之後過俾104 正線,681
然後就閃人
wong099 發表於 2022-5-30 20:58 | 顯示全部樓層

720都有同樣情況,特車機利文街尾站,但超過9成司機為方便私走都係停永和街清客

另外都見過循環班次停左永和街,飛左機利文街個站
K-stock A301
PC2625 發表於 2022-5-31 00:21 | 顯示全部樓層
hp8961 發表於 2022-5-30 14:58
104中環街市特兩巴向來都係喺電車路清客,唔會跟正線轉入域多利皇后街

104 特車我未搭過, 但 101 以中環街市做總站特車就一定停街市近電車路德輔道中西行落晒客 !
eternalflame 發表於 2022-5-31 00:43 | 顯示全部樓層
Screenshot 2022-05-31 at 00-39-27 巴士到站時間查詢.png
Screenshot 2022-05-31 at 00-39-41 巴士到站時間查詢.png
數據上就係咁樣出

樂仔〞 發表於 2022-5-31 09:44 | 顯示全部樓層

無人答到你 , 咪 1823 問下 TD 囉