hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴 265M 加班
開啟左側

[服務調整] 九巴 265M 加班

tina 發表於 2022-7-5 06:36 來自手機 | 顯示全部樓層

樂仔〞 發表於 2022-7-4 22:58
多人上車先應該放最前 ...

冇理由要班客由7仔個面跑到最前㗎
繁時有密車都話勉強可以

非繁一個唔覺意走咗班車就大鑊
樂仔〞 發表於 2022-7-5 09:06 | 顯示全部樓層
tina 發表於 2022-7-5 06:36
冇理由要班客由7仔個面跑到最前㗎
繁時有密車都話勉強可以

有咩問題
好多轉車站都係咁做
越多人上落擺得後咪即係阻住其他車埋站
tina 發表於 2022-7-5 10:43 來自手機 | 顯示全部樓層
樂仔〞 發表於 2022-7-5 09:06
有咩問題
好多轉車站都係咁做

介紹下有邊條個轉車站嘅線係咁玩?
屯轉條59M夠多車同有起載車,都係擺中間

繁時就話可以咁玩,非繁你要班客由頭跑到落尾追265M?
追到就話贏,追唔到就等足20分鐘
同埋265M有樣嘢好衰,係成日同265B一齊到站

利申:唔反對繁時擺最前,但非繁一定反對
PF2802 發表於 2022-7-5 11:12 | 顯示全部樓層

樂仔〞 發表於 2022-7-5 09:06
有咩問題
好多轉車站都係咁做

聽講68E 68X 268M 268X班平民客跑開全馬
追唔切車會直接跑返元朗
特別係元朗南同Park Yoho班人
咁聽落又真係冇理由叫班貴族跑返天水圍咁遠嘅

TR5774
樂仔〞 發表於 2022-7-5 11:18 | 顯示全部樓層
tina 發表於 2022-7-5 10:43

所以 59M 係屯轉咪又係阻街一份子囉
263 係屯轉都係擺最前啦
LRT1027 發表於 2022-7-5 11:35 | 顯示全部樓層
tina 發表於 2022-7-5 10:43

即係天北係最尊貴既
元朗 天南果D客唔係人 ?
tina 發表於 2022-7-5 11:58 來自手機 | 顯示全部樓層

LRT1027 發表於 2022-7-5 11:35
即係天北係最尊貴既
元朗 天南果D客唔係人 ?

聽埋我講先,從來冇話過反對人地區上前

其實洪水橋、元朗南&park yoho、北區都係要擺返上落客站個頭,最前個兩個就擺返轉車需求細啲嘅大馬路線同天南線

我諗咁排會好啲

落客站
======
天北|北區 | 天東(69C 269M拖上嚟)
======
元南+錦田 | 洪水橋 | 朗屏
======
元朗大馬路/天南(天瑞個面)
======
元朗大馬路/天南(天瑞個面)

其實我都唔想擺咁前阻街㗎
鬼叫狗公唔生性,要人轉車咩
唔洗轉都擺咗上最前畀返其他有需要嘅線用啦
樂仔〞 發表於 2022-7-5 12:06 | 顯示全部樓層
tina 發表於 2022-7-5 11:58

其實洪水橋、元朗南&park yoho、北區都係要擺返上落客站個頭,最 ...

先生你係咪玩野 ...
越多人排得越後
咪即係頂住個落客站搞到 D 客落唔到車
又阻住 D 人行上前搭車
PF2802 發表於 2022-7-5 12:07 | 顯示全部樓層
tina 發表於 2022-7-5 11:58

其實洪水橋、元朗南&park yoho、北區都係要擺返上落客站個頭,最 ...

人哋前面先講完擺得後阻住其他車出入
而家一條265M塞都唔夠仲要搵多幾條一齊塞

算喇算喇...維持原狀啦好冇
元南人跑吓OK嘅

TR5774
tina 發表於 2022-7-5 12:10 | 顯示全部樓層

樂仔〞 發表於 2022-7-5 12:06
先生你係咪玩野 ...
越多人排得越後
咪即係頂住個落客站搞到 D 客落唔到車

我明係有阻街問題
其實最直接方案係咪開多幾班69C/269X疏導下轉車班客?
少啲轉車客咪唔洗迫晒係轉車站,班客又有直車坐
265B 22年不變