hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴 66M 延長至如心廣場及站位重組
開啟左側

[路線消息] 九巴 66M 延長至如心廣場及站位重組

GU9338 發表於 2022-6-23 13:55 來自手機 | 顯示全部樓層

toyl 發表於 2022-6-23 13:42
條大河道塞起嚟都唔嘢少,疏車線塞都好過密車線困住N架車

呢個真
290/A/X 明明荃西隔 5 分開但係堆燈陣搞到眾安街已經拖住行
59M/60M 拉過去除咗要加車或者減班,仲等睇變 0-20 分班
好心真係執下堆燈
neoplan720p 發表於 2022-6-23 14:25 | 顯示全部樓層
andy92 發表於 2022-6-23 13:19
荃灣西都唔夠客直出

268M 派單層多極都係得十零個

有心要擴大屯轉個服務範圍既,
其實好多options都可以考慮。

(1)西站 + 楊屋道 + 海濱
(2)西站 + 楊屋道 + 葵福路 + 葵芳
(3)西站 + 楊屋道 + 葵涌邨
(4)西站 + 楊屋道 + 青衣站(同時68A撤離青衣,改擺葵芳 / 葵興)
古生死左,大家終於可以支持返青衣有合理既巴士服務啦。
將軍澳特快 發表於 2022-6-23 14:28 來自手機 | 顯示全部樓層
快到,係咪22-23 RPP第一個非加減班舉動?如果西貢有咁快就好喇
樂仔〞 發表於 2022-6-23 14:30 | 顯示全部樓層

將軍澳特快 發表於 2022-6-23 14:28
快到,係咪22-23 RPP第一個非加減班舉動?如果西貢有咁快就好喇

982C 直頭 RPP 未過都已經改埋
10897106606 發表於 2022-6-23 14:35 來自手機 | 顯示全部樓層
Snoopy@FB8617 發表於 2022-6-23 14:40 | 顯示全部樓層
neoplan720p 發表於 2022-6-23 12:30
唔知講咩好。

如果狗公有心做「屯門  荃西」生意,

如果唔經荃灣既3條M線既範圍都唔會同意
59M太密唔會諗
即係得返60M同66M
60M既班次密度有機會要加車先拉到過去
論有心絕對唔係但好過無
某巴士公司疑似謊稱區議會重組方案經區議會通過
1320 發表於 2022-6-23 14:47 | 顯示全部樓層

neoplan720p 發表於 2022-6-23 14:25

以上改動一定要加車/班次大減.....對九公司黎講真係會彩你? 特別係加車
53 行車時間增長, 都係改到35分鐘都唔加一部車
The Designer
GD1570 發表於 2022-6-23 15:05 | 顯示全部樓層
neoplan720p 發表於 2022-6-23 14:25

其實海濱真係仲有位嗎?

你有你可愛,我有我好笑。
GD1570 發表於 2022-6-23 15:06 | 顯示全部樓層
天空之神 發表於 2022-6-23 13:27
從來無人話要取消 57M

尤其當年弱化唔到,變全荃葵救命線之後

58M同67M都易咗上,
因為都多咗荃景圍特車...

同埋,就算無咗57M,荃景圍天橋仲有荃鐵3寶,唔會上唔到車。

利申:唔同意57M取消。

GD1570 發表於 2022-6-23 15:08 | 顯示全部樓層

neoplan720p 發表於 2022-6-23 12:30
唔知講咩好。

如果狗公有心做「屯門  荃西」生意,

一:當63X都講緊要30分鐘一班,咁又係咪代表佢無心做屯門<>旺角呢?

二:咁荃市返大興可以點揀?無端端要班客轉車?