hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) N969 減班
開啟左側

[服務調整] N969 減班

KW2523 發表於 2022-7-3 14:49 | 顯示全部樓層

Sita1004-1017 發表於 2022-7-3 14:46
01:05之後就60真係過分  行屯公已經幫左佢好多  至於西隧下年都收返有佢啦

起碼都開埋禮拜五/六01:35

2-4點中間就真係需求好差嘅
而家開親非機場N線都唔做呢段時間
但係返天水圍1-2點都要紅日先有30就cut太盡
JC8385 發表於 2022-7-3 17:21 來自手機 | 顯示全部樓層
KW2523 發表於 2022-7-3 14:49
起碼都開埋禮拜五/六01:35

2-4點中間就真係需求好差嘅

需求差雖然都係客觀事實
但而家反面證明當年拉落屯門根本就騙局
ok呃完你改線兜落屯門再減到60/1
交牌啦
GD1570 發表於 2022-7-3 17:24 | 顯示全部樓層
JC8385 發表於 2022-7-3 07:49
垃圾就係垃圾
人地做到嘅嘢你做唔到
就係咁簡單

人哋做到?
九巴有屯門通宵過海車?
望吓49S咩班次先啦!
我真心想聽吓咩叫「人哋做到」囉!

你叫到N960開足整個深宵時段(01:00-05:00)先同我講「人哋做到」啦唔該!

又或者咁講,九巴咁多年都唔肯開通宵屯門過海線,
交牌啦唔該!
你有你可愛,我有我好笑。
GD1570 發表於 2022-7-3 17:27 | 顯示全部樓層

天空之神 發表於 2022-7-3 13:06
點解九巴走數唔開果一班 N960 同埋當年果一班 N934 無人問既

剩係識講屎水點 cut 車

italk定律:- 新城做乜都係錯
- 九巴就算走數收車甩班減班做乜都好有heart

定律嚟㗎!
JC8385 發表於 2022-7-3 17:27 來自手機 | 顯示全部樓層
GD1570 發表於 2022-7-3 17:24
人哋做到?
九巴有屯門通宵過海車?
望吓49S咩班次先啦!

屯門關我咩事?
GD1570 發表於 2022-7-3 17:30 | 顯示全部樓層
JC8385 發表於 2022-7-3 17:27
屯門關我咩事?

屯門唔關你事就收聲啦!
郁啲就叫人交牌!

九巴自己都唔做嘢,最應該交牌就係九巴囉!
tina 發表於 2022-7-3 17:31 | 顯示全部樓層

GD1570 發表於 2022-7-3 17:24
人哋做到?
九巴有屯門通宵過海車?
望吓49S咩班次先啦!

唔係幫九巴,佢大把嘢做得衰,但過海線佢都尚算係咁九巴其實有諗過開條全晚N960,係混吉ban咗咁解

而家屎水係有客都擺明唔做
之前九龍過海線1個鐘1班,而家到新界線1個鐘1班仲要永久
中段冇客我理解,但好心佢唔好咁賤,改完路再減班

換著九巴都唔會拖條N373落大埔之後再減到1個鐘1班啦

不服來辯
265B 22年不變
GD1570 發表於 2022-7-3 17:35 | 顯示全部樓層
tina 發表於 2022-7-3 17:31
唔係幫九巴,佢大把嘢做得衰,但過海線佢都尚算係咁九巴其實有諗過開條全晚N960,係混吉ban咗咁解

而家 ...

第一,從來無任何正式文件顯示N960想做成晚。
第二,到目前為止N960都只係計劃開一至兩班。
第三,N960仍然係走緊數。第四,960早過962開,人哋N962開咗多年,N960呢?

我唔係幫城巴,但我真係好睇唔過眼成班人郁啲就話交牌。
對事,九巴自己無做過嘅嘢,班死忠就話「人哋做到」,
人哋做到一條線喺屯門漫遊,係咪要做?
好呀,你九巴畀人入咪得囉!
唔畀人入,死霸地盤又唔開線,咁做乜?

tina 發表於 2022-7-3 17:40 | 顯示全部樓層
GD1570 發表於 2022-7-3 17:35
第一,從來無任何正式文件顯示N960想做成晚。
第二,到目前為止N960都只係計劃開一至兩班。
第三,N960仍 ...

冇文件唔緊要,去搵98-99年RPP

對事要不對人
九巴走N960數,當然抵鬧
但亦代表唔到N969斬到60係正常
同埋呢我想講,條N960係屯門漫遊係不及N969行晒成個洪天屯

同埋想講JC版友係拎N368同N969比較
你攞條人哋區嘅線出嚟比較冇意思
你咁比比到聽朝都搞唔掂
265B 22年不變
mokmk1456 發表於 2022-7-3 17:45 來自手機 | 顯示全部樓層

呢頭減完班...轉頭又將967X私下加班至12分班....

假日表寫20
之前延長咗去銅鑼灣之後已經偷雞開15
今日仲要開12

都唔知善水想點