hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 深井人群起聲討城巴952服務
開啟左側

深井人群起聲討城巴952服務

Ricky403 發表於 2022-7-27 17:47 來自手機 | 顯示全部樓層

GD1570 發表於 2022-7-27 17:16
唔係幫城巴,但934本身灣景止步,拉到去浪翠又好似遠咗少少啵...

同埋正常依兩個星期又書展又動漫展 ...

運署應該會叫九巴搞掂荃景圍壇野先
不過934而家玩到變西約邨巴,其實拉去荃景圍無論停灣景先定後都好易整死條線
唯有玩大佢整條灣景>荃景圍>麗城>大涌道咁嘅走線出黎
咁對於西約客個影響就再細啲嘅
GD1570 發表於 2022-7-27 17:48 | 顯示全部樓層
12Lane 發表於 2022-7-27 17:34
934踢去汀九開咪有機會批。

嘉頓迴旋處前係有得諗吓嘅
你有你可愛,我有我好笑。
Ricky403 發表於 2022-7-27 17:49 來自手機 | 顯示全部樓層
GD1570 發表於 2022-7-27 17:47
934開荃景圍分支都尚算合理(山上同山下嘅距離),
但講到要開浪翠分支始終都係有少少牽強
講埋930X連 ...

置樂碌到龍德街上公路都幾重口味下
玩到咁就根本係將N年前條52拉過海
GD1570 發表於 2022-7-27 17:50 | 顯示全部樓層

Ricky403 發表於 2022-7-27 17:47
運署應該會叫九巴搞掂荃景圍壇野先
不過934而家玩到變西約邨巴,其實拉去荃景圍無論停灣景先定後都好易整 ...

SORRY,唔太明係咩意思
934A正常同934就無乜衝突,
934A仲要去埋荃灣站嗰頭,
正常同934合併嘅機會率應該唔大啵。

當然,我緊係希望934可以半全日雙向,然後就荃景圍兜圈後就返麗城/灣景
但咁樣做,麗城/灣景應該會反檯,嗰度就算用沙咀道上荃景圍落山(反之亦然)都可能要10分鐘啵。

GD1570 發表於 2022-7-27 17:52 | 顯示全部樓層
Ricky403 發表於 2022-7-27 17:49
置樂碌到龍德街上公路都幾重口味下
玩到咁就根本係將N年前條52拉過海

唔想碌到深井過海嘅話就唯有兜入掃管笏自轉,
但咁樣大欖打後至深井就真係唔夠客養全日線,
變相一定要加埋汀九同灣景/麗城,
但麗城/灣景已經有九巴,城巴就算喺外圍經都未必停得到,
變相又係唔夠客源啵。

天空之神 發表於 2022-7-27 18:14 來自手機 | 顯示全部樓層
GD1570 發表於 2022-7-27 17:48
嘉頓迴旋處前係有得諗吓嘅

碧堤半島總站

有愛咪上
Happypig375 發表於 2022-7-27 19:54 | 顯示全部樓層

完乜嘢

踩入城巴地頭,人哋大可否決

最遠都只會畀深慈街
轉乘 就係咁簡單 慳水 慳力 慳時間 啦啦啦~
PK9394 發表於 2022-7-27 20:25 | 顯示全部樓層
952 做到尾站有客留後即系班車賺足。偏更為公司做到完美成本控制。好叻。
ENS529 發表於 2022-7-27 20:52 來自手機 | 顯示全部樓層
Happypig375 發表於 2022-7-27 19:54
完乜嘢

踩入城巴地頭,人哋大可否決

運輸署有心加強汀九對外交通嘅都無話唔可能,
最好就930X上荃威, 互換934拉去碧堤全日,
大家都可以順路唔洗兜, 又方便到乘客~

不過除非汀九段有新屋苑落成帶來需求,
否則九巴都應該無興趣, 寧願慳吓油好過~
bestwishes706 發表於 2022-7-27 20:55 | 顯示全部樓層

ENS529 發表於 2022-7-27 20:52
運輸署有心加強汀九對外交通嘅都無話唔可能,
最好就930X上荃威, 互換934拉去碧堤全日,
大家都可以順路唔 ...

荃葵交通已經被九汽玩爛 唔好再搞934啦