hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 265M又双叒叕收車
開啟左側

265M又双叒叕收車

EW838 發表於 2022-8-7 18:47 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

Screenshot_20220807-184002_KMB  LWB.jpg
12-15時段收到25分鐘一班...
LS1154 發表於 2022-8-7 18:52 來自手機 | 顯示全部樓層
你係咪在場先
gu9434@24 發表於 2022-8-7 18:54 | 顯示全部樓層
逆向南行邊有咁密
HJ8388-S7 發表於 2022-8-7 19:26 來自手機 | 顯示全部樓層

而家北行都開緊20分鐘一架,schedule of service 寫 15。不過唔收嗰日就唔係 265M 啦,愈做愈垃圾。平日下繁建明街等 3 架先上到直頭係日常添
tina 發表於 2022-8-7 20:14 來自手機 | 顯示全部樓層
gu9434@24 發表於 2022-8-7 18:54
逆向南行邊有咁密

收車方面,九巴又唔係小朋友
KM8453 發表於 2022-8-7 22:05 | 顯示全部樓層
HJ8388-S7 發表於 2022-8-7 19:26
而家北行都開緊20分鐘一架,schedule of service 寫 15。不過唔收嗰日就唔係 265M 啦,愈做愈垃圾。平日下 ...

某巴以為呢度無人關注?錯,錯,錯啦。人在做,天在看,the world is watching。

今日下午 4 點半,265M 同樣開 20 分鐘一班。顯而易見,今日開 12 時段收到去 15,開 15 時段收到去 20,開 20 時段收到去 25。

其他九巴屯門 / 元朗 / 天水圍路線 ETA 我就唔貼出黎,以免浪費版面。

簡而言之,同一時間,68A 每 15 分鐘一班,68M 每 8 分鐘一班,69M 每 20 分鐘一班,269M 每 10 / 15 分鐘一班,係得 265M 開唔足車。

一次係咁,我尚且當葵芳塞車;兩次係咁,我可以理解車長缺勤嚴重;十次係咁,我懷疑巴士公司有無心做;五十次係咁,我就會質疑運輸署究竟有無有效監察 265M 線營運表現。

Lkopm 發表於 2022-8-7 22:26 來自手機 | 顯示全部樓層

終於正常番!
Screenshot_20220807-222559_KMB  LWB.jpg
Ricky403 發表於 2022-8-7 22:31 來自手機 | 顯示全部樓層
中段收到咁,不如數下有冇鬼車
KM8453 發表於 2022-8-7 22:51 | 顯示全部樓層
Ricky403 發表於 2022-8-7 22:31
中段收到咁,不如數下有冇鬼車

265B 案例,有啲車會走去大欖隧道起載(南行北行都有),又或者天水圍頭站 / 美孚站起載,幾種都見過。

265M 唔清楚,要拜託各位補充補充,我就懷疑係索性「唔開車」。

KM8453 發表於 2022-8-7 22:52 | 顯示全部樓層

小小提議,將呢度作為定期監察 265M 基地。

呢條線一唔關注,就亂收車,多對眼多對手,可以一齊睇實啲!