hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 961 無家可歸
開啟左側

[小道消息] 961 無家可歸

cemony 發表於 2022-8-26 05:37 來自手機 | 顯示全部樓層

hssochui 發表於 2022-8-22 12:15
似乎遠頗多,天后比較好

睇經銅鑼灣兜天后返會展咪同去北角差唔多囉,不過認唔知會唔會加價
或者唔經天后直接用告士打道返會展咪近D囉
WCNTIH 發表於 2022-8-26 12:37 | 顯示全部樓層

934A 最大問題係去程太早 回程太晏
去程加0710 0810
回程934 五點頭段要拉返勻12-15 分
而家 1700 1720 1735 1745 1755 1810 1825 1840
例如可以 1700 1715 1727 1740 1752 1807 1823 1840
934A加 1735 1755
菲林明道亦都唔會同時間有兩架總站車喺度等夠鐘阻掟

太多五點檔嘅客等唔切934A 就唔係轉投930 而係落地底
934A 加返五點檔應該係出到客

935就唔好再搞早繁拆線
下繁加架 1725就夠

而家紅隧線cut出嚟嘅資源走咗去貼屯門同沙田
但其實屯門係咪真係吞得落咁多呢
沙田近期咁多減班又係咪真係仲需要咁多救兵呢
Ricky403 發表於 2022-8-26 14:04 | 顯示全部樓層
WCNTIH 發表於 2022-8-26 12:37
934A 最大問題係去程太早 回程太晏
去程加0710 0810
回程934 五點頭段要拉返勻12-15 分

934 17:20後比17:20前多客,點都應該係拉勻後面啲班次多啲
17:45同17:55再押後兩三分鐘開已經夠
同埋18:25後係開18:45唔係18:40
.