hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 城巴56延長路線計劃暫時擱置
開啟左側

[服務調整] 城巴56延長路線計劃暫時擱置

koneotis 發表於 2022-9-3 15:05 | 顯示全部樓層

VP529Z 發表於 2022-9-3 15:05
不如開條分支皇后山經華明入54區,可以插旗做粉南至屯門

條78B擺明就係防止屎水咁玩

不過唔知九巴之後會唔會自殺式將78B兜埋入華明
ENS529 發表於 2022-9-3 15:07 來自手機 | 顯示全部樓層
直接轉全日?如果拉長但唔加班嘅話都無用啦...
VP529Z 發表於 2022-9-3 15:08 來自手機 | 顯示全部樓層
54區入曬伙後可以直接開全日,因為係有社區接駁需求,當然要先睇繁時客量得唔得
kay 發表於 2022-9-3 15:10 | 顯示全部樓層

koneotis 發表於 2022-9-3 14:38
呢次直接出動議員安排試車,厹同小巴連聲都無得出,屎水呢次動作真係快
...

成個皇后山核心人物去左劉國勳
連城巴都同劉國勳行得咁埋就知咩事
當然劉國勳要湊仔出盡奶力

最唔著數係羅庭德
先唔好講民建聯迫得佢好緊
佢都比其他街坊插緊
有沙公居民話佢太照顧皇后山
無理佢地例如巴士被拉疏到30分一班

另外亦有其他北區既人因為無左區佬
走去搵羅庭德求助
羅就叫人加入做社區義工
我自己覺得咁講唔岩

點知有人走去倒米
叫個D人搵民建聯

最著數係胡景鵬
有劉國勳照住
亦只係照顧皇后山
其他區既事可以唔理
世界很簡單 人類很複雜
sq285 發表於 2022-9-3 15:11 | 顯示全部樓層
koneotis 發表於 2022-9-3 15:05
條78B擺明就係防止屎水咁玩

不過唔知九巴之後會唔會自殺式將78B兜埋入華明

如果只係兜入華明總站又唔見得好自殺式,反而係應該做喎
有啲車華明轉方便過粉嶺站轉,例如270A/270B
康城、啟德、皇后、屯門,冇一個唔係錯誤
BlackBird 發表於 2022-9-3 15:11 | 顯示全部樓層
先唔講未全日
人地皇后山去屯門,點都係屯市果頭而唔係54區堆公屋啦下話
定係56轉50M當係去左屯市?
運吉班弱智白痴真係想咁樣當過左骨?
P960早日摺線
sq285 發表於 2022-9-3 15:13 | 顯示全部樓層

BlackBird 發表於 2022-9-3 15:11
先唔講未全日

咁可以出現56A之類嘅,反正個party已經玩寸咗
康城、啟德、皇后、屯門,冇一個唔係錯誤
GD1570 發表於 2022-9-3 15:13 | 顯示全部樓層
BlackBird 發表於 2022-9-3 15:11
先唔講未全日
凱婷唔叫你搭鐵都已經當贏了
咁睇吓係78A<>261,定56<>50M贏喇...
第日可能玩大啲,56<>50/55都唔定:lol

你有你可愛,我有我好笑。
koneotis 發表於 2022-9-3 15:15 | 顯示全部樓層
sq285 發表於 2022-9-3 15:13

屎水動作唔快d就輪到對家用261X拉入去,今次仲要留有後着可以將56拉入屯門市中心,呢步棋精彩

評分

參與人數 3aPower +4 HugeC +25 收起 理由
1320 + 1 + 5 英雄所見略同
99MAN + 2 + 10 英雄所見略同
tomy2001 + 1 + 10 英雄所見略同

查看全部評分

GD1570 發表於 2022-9-3 15:15 | 顯示全部樓層

sq285 發表於 2022-9-3 15:13

可能真接開56X,元公直落屯公去市中心/置樂/青山灣
你有你可愛,我有我好笑。