hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴有冇能力恢復B1服務
開啟左側

九巴有冇能力恢復B1服務

joechau123 發表於 2023-1-6 03:30 來自手機 | 顯示全部樓層

行李架嗰度,九巴遲啲應該會再改裝其他車?
szeto993 發表於 2023-1-6 07:35 來自手機 | 顯示全部樓層
joechau123 發表於 2023-1-6 03:30
行李架嗰度,九巴遲啲應該會再改裝其他車?

用住龍仔舊頭先無話唔得嘅
Peter03145212 發表於 2023-1-6 08:05 | 顯示全部樓層
szeto993 發表於 2023-1-6 07:35
用住龍仔舊頭先無話唔得嘅

龍仔舊頭拆晒行李架,要加裝先用得
KE7066 發表於 2023-1-6 08:13 來自手機 | 顯示全部樓層

Peter03145212 發表於 2023-1-6 08:05

調入去元朗嗰批未拆架喎
GD1570 發表於 2023-1-6 09:32 | 顯示全部樓層
dennis28a 發表於 2023-1-5 23:41
老老實實,紅巴起碼勉強都開到機場車。

但黃巴講緊連市區線都搞唔掂果隻,

CITYFLYER有一批線都未開返,加上疫情前幾十萬都做得到,
依家起碼少三分二人,無理由做唔到啦!

同埋,紅巴唔係無收車㗎,屯門線一樣照收,只係睇吓邊條線同收幾多㗎咋...
你有你可愛,我有我好笑。
szeto993 發表於 2023-1-6 09:42 來自手機 | 顯示全部樓層
Peter03145212 發表於 2023-1-6 08:05

早排坐88X次次都係中有行李架舊頭,真係拆晒?
拆咗都唔係架架加返位,有水塘頂住先都好
GD1570 發表於 2023-1-6 09:50 | 顯示全部樓層

szeto993 發表於 2023-1-6 09:42
早排坐88X次次都係中有行李架舊頭,真係拆晒?
拆咗都唔係架架加返位,有水塘頂住先都好 ...

會唔會直接派水塘車去更加好呢..
今朝搭A34,有晒行李架,又未滿,
有位男士拉車仔上車,係都唔擺行李架,而擺喺輪椅位。

同樣情況喺疫情前嘅B3X都係常見...
見過最過份係擺到喺後門...><
dennis28a 發表於 2023-1-6 10:08 | 顯示全部樓層
GD1570 發表於 2023-1-6 09:32
CITYFLYER有一批線都未開返,加上疫情前幾十萬都做得到,
依家起碼少三分二人,無理由做唔到啦!

疫情前黃橙巴本身一樣都唔夠人,
就算你以為屯門 9 字頭黃巴出齊車,只係帽子戲法既假象,
靠收港島車去致力維持賺錢線,靠班車長過鐘都照狂踩先開到車。

有批人一早係疫情無工開轉左行,仲講疫情前?
仲未計疫情唔少 125 準備開番旅遊巴,而家爭人爭到打交。

黃橙巴出晒夠跳飛機跳到要上天下海,都搞唔掂聖誕人手安排,
而家日日諗緊方法套人開車,你話邊間大鑊少少?
惡意回復是不道德的行為。
GD1570 發表於 2023-1-6 10:21 | 顯示全部樓層
dennis28a 發表於 2023-1-6 10:08
疫情前黃橙巴本身一樣都唔夠人,
就算你以為屯門 9 字頭黃巴出齊車,只係帽子戲法既假象,
靠收港島車去 ...

咁紅巴一樣咪又係唔夠人,點解你會認為紅巴搞得掂而黃巴會搞唔掂呢?

紅巴無人因為疫情無工開轉咗行?
紅巴無人講只係因為無人爆出嚟,唔代表唔存在...
紅巴疫情期間CUT鐘CUT補水你又知幾多?
連968依啲線都可以砌個時間表砌到3轉但無水補,你又知唔知...
你睇到嘅咪又係黃巴橙巴啲工會SECRET,紅巴你睇唔睇到?

講收車,紅巴收車有過之而無不及啦
唔好講到紅巴唔駛跳飛機先得㗎

再講,眾人皆知疫情前B1維持到「頻密」咪又係左收右收收埋嚟,
唔好講到紅巴真係好夠人用先得㗎

評分

參與人數 1aPower +2 HugeC +10 收起 理由
卡達哥 + 2 + 10 立場公正,唔似小九紅睇埋一邊.

查看全部評分

joechau123 發表於 2023-1-6 10:57 來自手機 | 顯示全部樓層

相信269D元天流水可以冇咁大壓力了,呢三年269D壓力都好大