hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 934平日回程再新增加班車
開啟左側

[路線消息] 934平日回程再新增加班車

clivetock 發表於 2023-1-21 23:02 | 顯示全部樓層

1234567 發表於 2023-1-21 14:22
如果啲人識睇eta 咁啲班次間隔唔太離譜都可以接受嘅

問題係934街邊起載,未開車都係出一早入好機個預定班次,未必代表實況,有時甚至開車去到中環都仲係預定班次
3tw2527 發表於 2023-1-21 23:42 | 顯示全部樓層
clivetock 發表於 2023-1-21 23:02
問題係934街邊起載,未開車都係出一早入好機個預定班次,未必代表實況,有時甚至開車去到中環都仲係預定 ...

934回程ETA唔準唔係新聞嚟,可以1806滙豐寫4分等到1822先有車嘅,信佢不如信自己
每日關注934全日服務進度
 樓主| Ricky403 發表於 2023-1-22 11:57 | 顯示全部樓層
3tw2527 發表於 2023-1-21 23:42
934回程ETA唔準唔係新聞嚟,可以1806滙豐寫4分等到1822先有車嘅,信佢不如信自己
...

你個case後車應該隔唔遠
除非google maps灣北滿缸紅
.
3tw2527 發表於 2023-1-22 19:14 | 顯示全部樓層

Ricky403 發表於 2023-1-22 11:57
你個case後車應該隔唔遠
除非google maps灣北滿缸紅

嗰日太陽照常由西邊落下咁款喎,咩車都順嚟順班距,係934消失曬,企到腳軟🤡
每日關注934全日服務進度
HN745 發表於 2023-1-22 20:55 | 顯示全部樓層
3tw2527 發表於 2023-1-21 23:42
...

我上星期六就中過招

由1545 開始企菲林明道等頭班934 等到1620 都仲未有車
當然戈日漆咸道南係有撞車 不過係尖沙咀方向, 理應唔會阻到車入紅隧私灣仔架?

而且睇街景, FB上面又唔多覺話灣仔北有撞車 同時960 都黎左四部

然後匯豐又可以密密有車到

結果企到頂唔順 , 行去修頓一上930X 就彈話下班934 4分鐘後開 喊出黎

ronlam 發表於 2023-1-22 22:18 來自手機 | 顯示全部樓層
星期六都出事,真係估934唔到。
ronlam 發表於 2023-1-22 22:27 來自手機 | 顯示全部樓層

ronlam 發表於 2023-1-22 22:18
星期六都出事,真係估934唔到。

早幾個月平日晚繁等934唔見咗七點班車,我都有開post係度呻,先知道934車務運作,原來係下午四五點灣仔開嘅車到灣景花園之後,會吉車返灣仔再做第二轉返荃灣,只要中途路面出現狀況,就一定會出現脫班情況,ETA又唔識更新,試過在匯豐銀行等車,出現下班預定時間58分鐘,但車一到灣仔就即刻跳返做一分鐘,完全俾唔信心乘客,叫人點等!

樓主| Ricky403 發表於 2023-1-22 23:13 | 顯示全部樓層
ronlam 發表於 2023-1-22 22:27
早幾個月平日晚繁等934唔見咗七點班車,我都有開post係度呻,先知道934車務運作,原來係下午四五點灣仔開 ...

1845開班車通常都最多遲少少到,1905班車就好睇運氣,加士居橋/紅隧/灣北是旦一到特別塞都會遲
1930就要睇埋上一單1735/1740用幾耐返到灣景,車長又唞幾耐再開番車出灣仔
基本上除暑假一般較少車外 (但要小心會展塞車),平日回程可以當1845打後等934係抽六合彩
.
 樓主| Ricky403 發表於 2023-1-22 23:16 | 顯示全部樓層
HN745 發表於 2023-1-22 20:55
我上星期六就中過招

由1545 開始企菲林明道等頭班934 等到1620 都仲未有車

除咗原開1600班次私牌途中壞車/交意都無乜其他原因
當然可能係灣景站長屎忽痕連人帶車拉咗去234X (見過臨拉934車行234X開13:45但唔肯定人係咪934),然後塞車返唔切。。
234X星期六下晝又係唔知搞乜,成日有一兩個位甚至三四個位吉咗無人開
.
ML3941 發表於 2023-1-22 23:45 來自手機 | 顯示全部樓層

平日下午好似加咗60X柯打