hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (F) Fantasy Zone / Fun享區 交通路線建議(F1) 建議開辦由富蝶邨來往屯門碼頭嘅九巴261C線,並建議263C ...
開啟左側

建議開辦由富蝶邨來往屯門碼頭嘅九巴261C線,並建議263C線增至每日、全日服務

Ilovecty13579 發表於 2023-5-20 16:29 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

ate214 發表於 2023-5-20 16:50 來自手機 | 顯示全部樓層
因為一條淨係做兩味
仲分分鐘係科學園落大半車既路線
而認為要有兩條全日路線

咩邏輯?
Lkopm 發表於 2023-5-20 17:20 來自手機 | 顯示全部樓層
又係18~27嘅垃圾班次,點都除唔盡
HB00610 發表於 2023-5-20 18:25 來自手機 | 顯示全部樓層

又一個視站規同所有站友如無物嘅垃圾建議。

第一點,故我地設立無定向零丁班次,以根本無法預算的班次挑起爭論;每一次都被指斥得體無完膚,但永遠當所有人都如死物。

第二係惡意兜路,每一次建議都不必要地繞經過多地點;性質根本屬遊車河線;以此建議為例,站友定線在屯門區內行車時間實際上必定不少於45分鐘。實際上比原來的乘車方法緩慢甚多。然後再答非所問,再謊稱路線“方便快捷”。

呢位站友作出類似行為已經不是第一第二次,實屬典型不良巴士迷的代表。
 樓主| Ilovecty13579 發表於 2023-5-20 19:27 來自手機 | 顯示全部樓層
ate214 發表於 2023-5-20 19:38 | 顯示全部樓層
Ilovecty13579 發表於 2023-5-20 19:27
其實A34、K52喺屯門區內走線都係好迂迴,因為咁,令到A34喺洪水橋至藍地一帶成日吉車遊街,而由龍鼓灘去 ...

又類比錯誤
其他路線兜改變唔到你既大作係一劈屎既事實

再講
加陣59M, 263同73X好疏咩?
你夠膽講你屯門碼頭出發可以快過呢組路線到大埔?
非繁忙時間又有無咁多客?
車又從何而來?

不過講咁多應該你都繼續自我催眠架啦

評分

參與人數 1aPower +3 收起 理由
HB00610 + 3 呢個大話王識咩叫醜咩?

查看全部評分

HB00610 發表於 2023-5-20 20:13 來自手機 | 顯示全部樓層

Ilovecty13579 發表於 2023-5-20 19:27
其實A34、K52喺屯門區內走線都係好迂迴,因為咁,令到A34喺洪水橋至藍地一帶成日吉車遊街,而由龍鼓灘去 ...

一貫講廢話轉移視線嘅技倆。

K52都要開支線簡化走線,就令你嘅垃圾更站不住腳

城巴唔會俾九巴開架車54區去新界東
田良景小巴轉火車一定快過你
置樂三聖,屯門碼頭,44轉火車/屯轉轉263轉73X是但一架到咗,你都未離開屯門,快捷方便?

明知前後矛盾都要強辯,你識唔識咩叫醜,次次講大話俾人篤爆會唔會覺得醜架?
cky 發表於 2023-5-20 21:27 來自手機 | 顯示全部樓層
富蝶好大咩?
同你塞兩條全日線 273X 同 261C
之後仲諗住塞乜嘢線?

屯門走線其他人已提
A34 咁行就以為你條 261C 都可以咁行?
有冇諗下兩線為何不能就咁類比?
kmb71k 發表於 2023-5-20 22:00 | 顯示全部樓層
263C頂閘?
唔通我生活喺另一個時空?

仲有261C屯門走線成S字型
兜到咁趕客無比
以上回應,是否可行?是否合適?
cky 發表於 2023-5-20 22:25 來自手機 | 顯示全部樓層

kmb71k 發表於 2023-5-20 22:00
263C頂閘?
唔通我生活喺另一個時空?

晨早冇機會見到
但傍晚我經常見到 正車同C車 一齊到屯轉
通常C車都係跟尾
冇一次坐滿
就算間中C車早過正車到
都冇一次上滿
啲轉車客都係等番正車線