hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 經耀東果D可否改一改總站
開啟左側

[問題] 經耀東果D可否改一改總站

brianso198 發表於 2023-10-3 14:50 | 顯示全部樓層

天空之神 發表於 2023-10-3 14:46
咪又一 L 樣兩條廢線😂

但係 606X 繁時會做到野係事實

而家有講廢唔廢咩?

我只係講當初成班友講到兜耀東、照行鰂太啲柴小人會坐呢句說話係錯渣喎

天空之神 發表於 2023-10-3 16:07 | 顯示全部樓層
brianso198 發表於 2023-10-3 14:50
而家有講廢唔廢咩?

我只係講當初成班友講到兜耀東、照行鰂太啲柴小人會坐呢句說話係錯渣喎

根本 606 呢個樣要做到 606X 咁樣先有市場

唔兜耀東但繼續兜鰂魚涌都係無活路

但606x 呢種樣子都捱唔到全日
.
brianso198 發表於 2023-10-3 16:12 | 顯示全部樓層
天空之神 發表於 2023-10-3 16:07
根本 606 呢個樣要做到 606X 咁樣先有市場

唔兜耀東但繼續兜鰂魚涌都係無活路

全唔全到日好後話
但巴士公司各懷鬼胎無得傾呢個先係問題

仲有,當年班人好大聲講到唔兜耀東自然有人坐,最後結果係連流水客都做唔到,咁可以講咩?

雖然77再嚴重啲,講緊下繁由可以坐到半車到西灣河再上耀東變清零

我絕對明白來回咁樣兜耀東唔係辦法,東行77,110,606唔上耀東,推哂班客去西灣河轉車現階段錯唔哂

但西行唔係囉,下下迫爆架2A同722,由果三條唔兜耀東嘅吉車遊街係咪好事?
UA2892 發表於 2023-10-3 17:28 | 顯示全部樓層

dennis28a 發表於 2023-10-3 18:02 來自手機 | 顯示全部樓層
UA2892 發表於 2023-10-3 17:28
606x全日,建議減價至$12.10但我也有點擔心606X全日會否影響613糸全日往返小西灣

至於小西灣-耀東,要睇下 ...

只從 608 系出現,黃巴從來唔想 606 系有任何服務改善。

紅巴唔介意將九龍灣割比 608 系做,
但自己想用 613 系做觀市,順手做東區流水市場。

黃巴仲貪心,想 608 開分支做埋觀市海濱道,
要獨霸九龍灣同觀塘,封 613 後門。

根本咁既情況下無得傾。
UA2892 發表於 2023-10-3 18:08 | 顯示全部樓層
cx838 發表於 2023-10-3 21:13 來自手機 | 顯示全部樓層

其實應該長期實施該等路線不再駛經耀東。2A,722就已經夠
brianso198 發表於 2023-10-3 21:24 來自手機 | 顯示全部樓層
cx838 發表於 2023-10-3 21:13
其實應該長期實施該等路線不再駛經耀東。2A,722就已經夠

唔係有人話架2A搞到某人最心愛架2號減到不似人形㗎咩?
樂仔〞 發表於 2023-10-3 23:08 | 顯示全部樓層
天空之神 發表於 2023-10-3 14:25
606 同 904 咪同一類

兜得多就走客

其實鰂魚涌都唔算慢
最慢係健康村兜健威花園個圈入東隧 , 嗰段短距離用至少 5 分鐘以上先上到東廊真係乜吸引力都無哂
Ricky403 發表於 2023-10-3 23:22 | 顯示全部樓層

樂仔〞 發表於 2023-10-3 23:08
其實鰂魚涌都唔算慢
最慢係健康村兜健威花園個圈入東隧 , 嗰段短距離用至少 5 分鐘以上先上到東廊真係乜吸 ...

柴小筲開東隧線唔西灣河走,就要電照街,呢層無解
.