hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 覺唔覺得沙交今次反對機場巴士重組係對馬鞍山好唔公平? ...
開啟左側

覺唔覺得沙交今次反對機場巴士重組係對馬鞍山好唔公平?

Peter03145212 發表於 2023-12-27 19:25 | 顯示全部樓層

ate214 發表於 2023-12-27 19:09
A41沙市上完大圍根本上唔到車
你馬鞍山有幾多條做到馬鞍山多人到沙田上唔到車

87D😂
fv682 發表於 2023-12-27 19:39 來自手機 | 顯示全部樓層

你而家先知佢雙標?
其實唔只架,佢最少三標添呀

騎劫80M重組,聲稱有做居民問卷
份問卷set到側埋一邊,有既定立場
出嚟既結果梗係側一邊架

但其實穗禾人好多都係想88X上去
落大圍買餸既人會多啲
定係想去到老隧轉車既人多啲丫你覺得?

佢只不過係沙田既富安大帝

多言了

評分

參與人數 2aPower +4 HugeC +20 收起 理由
99MAN + 3 + 10 英雄所見略同
DR2458 + 1 + 10 英雄所見略同

查看全部評分

shakugan2005 發表於 2023-12-27 19:44 | 顯示全部樓層
RX1322_284 發表於 2023-12-27 18:54
A41係本身直飛改成兜路,馬鞍山本身就大多數線經沙田,要考慮點樣加快,兩件事係相反方向,此post已完 ...

馬鞍山本身就係沙田既一部分,點樣開可以唔經沙田? 泥涌開往西貢?
wingho_cwh 發表於 2023-12-27 19:56 | 顯示全部樓層

fv682 發表於 2023-12-27 19:39
你而家先知佢雙標?
其實唔只架,佢最少三標添呀

對家使用問卷調查證明穗禾覺得用 85 代替 80M 係較佳選擇
如卻推翻對家做嘅功課,請提出證據證明「穗禾人好多都係想88X上去 而唔要架 85
(唔好單單搵堆人答想要 88X 去埋穗禾然後避談 85 vs 88X 嘅兩難局面,因為一定有堆人係 why not both)

101X指定用車MB9291,帶您劃破長夜GM8036
kitarolo 發表於 2023-12-27 20:10 來自手機 | 顯示全部樓層
shakugan2005 發表於 2023-12-27 19:44
馬鞍山本身就係沙田既一部分,點樣開可以唔經沙田? 泥涌開往西貢?

即使沙田醫院後上沙瀝公路、
紅梅谷路入返尖山隧道,唔會比
現走線為快,而且碧濤/第一城無咗
公路前尾站都唔制。
fv682 發表於 2023-12-27 20:13 | 顯示全部樓層
wingho_cwh 發表於 2023-12-27 19:56
對家使用問卷調查證明穗禾覺得用 85 代替 80M 係較佳選擇
如卻推翻對家做嘅功課,請提出證據證明「穗禾人 ...

你唔係穗禾居民吧

我識得有人住穗禾
穗禾居民有幾個群組都有討論過

究竟係85定88X
討論當中,85同88X其實係三七比

果千六張問卷
唔係全部都係穗禾人

可以係穗禾人
可以係駿洋人
可以係駿景人
更可以係外人

所以,用嚟代表被剝削最大份既居民,根本就唔中立

咁當然,穗禾居民佢哋最想keep既其實係80M
因為有超尾車番屋企

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +10 收起 理由
DR2458 + 1 + 10 英雄所見略同

查看全部評分

駐屯門記者FV682報導
RX1322_284 發表於 2023-12-27 20:17 來自手機 | 顯示全部樓層

fv682 發表於 2023-12-27 20:13
你唔係穗禾居民吧

我識得有人住穗禾

成份問卷啲受訪者唔係住穗禾就係駿洋,仲去埋屋苑樓下問,而且單計穗禾都係85贏88X好多
再講穗禾個facebook group有人做過投票都係85贏
試下唔好輸打贏要
fv682 發表於 2023-12-27 20:39 | 顯示全部樓層
RX1322_284 發表於 2023-12-27 20:17
成份問卷啲受訪者唔係住穗禾就係駿洋,仲去埋屋苑樓下問,而且單計穗禾都係85贏88X好多
再講穗禾個facebo ...

如果你地份問卷係全部紙本上門問,有埋地址,我無野講

但份問卷有冇需要check地址
定我拉100個人上穗禾駿洋聲稱係居民你哋就信係?

仲有,張問卷好似仲有google form架喎,然後就問係穗禾定駿洋居民
點核實已經係一個問題啦

多言了。

駐屯門記者FV682報導
ATENU1400 發表於 2023-12-27 20:51 | 顯示全部樓層
因為對馬鞍山無出過聲,所以對A41重組都唔可以出聲,咁嘅論點,簡直人才。
brianso198 發表於 2023-12-27 20:52 | 顯示全部樓層

ATENU1400 發表於 2023-12-27 20:51
因為對馬鞍山無出過聲,所以對A41重組都唔可以出聲,咁嘅論點,簡直人才。 ...

唔奇呀
直頭天才添