hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 無天理的一件事
返回列表 發新帖
開啟左側

無天理的一件事

樓主| mk6971 發表於 2007-7-23 11:34 | 顯示全部樓層

唔係我屋企貧窮,係我個人
p.s.我所講o的電腦人係電腦技師,and我超過12歲
guia 發表於 2007-7-23 13:13 | 顯示全部樓層
原帖由 mk6971 於 2007-7-21 11:04 發表
琴晚我叫我家姐還$100,呢條數已經欠左幾個月,佢琴晚就話:「無錢還wor唔好意思!   」
跟住我就聽佢傾緊電話宣傳一個出海活動,每位$150,我就問佢:「你唔係無錢咩 ? 有錢出海無錢還 ?」
跟住佢就答:「係呀!我有錢出海 ...

$100 濕源碎啦, 有人爭我幾萬銀未還都係咁啦
gn3509 發表於 2007-7-23 16:09 | 顯示全部樓層
原帖由 guia 於 2007-7-23 13:13 發表

咁比較冇乜意思架喎
對一個普通小學生黎講,五蚊雞都可能好重要,
對一個有錢佬黎講,幾百萬都只係浮雲
今期流行:690是原罪
DM17 發表於 2007-7-24 16:16 | 顯示全部樓層

原帖由 guia 於 2007-7-23 13:13 發表

兄台拎成萬銀出o黎講同樓主有咩關係呢?
你覺得一百個大洋係濕濕碎的話,
不如代樓主家姐還左錢先啦
史上空前最強大戰!
TL 發表於 2007-7-24 19:12 | 顯示全部樓層
DW8306 發表於 2007-7-24 21:58 | 顯示全部樓層
原帖由 TL 於 2007-7-24 19:12 發表
我覺得樓主呢件事係個別事件囉!

因為樓主你只係講出一件事, 板友又唔知你家姐平時份人係點.
不過憑你咁夠膽打呢篇文出黎, 睇到你已經憎你家姐好耐,
一係就係你當佢連屋企人都不如, 信外人都唔信你家姐!

仲有佢係你 ...

那麼閣下有何高見?

你同佢念親情既時侯,人地又有冇呢?

我好現實,我淨係睇d做事有冇成果
正所謂你做初一我做十五.
佢玩野時洗同仲洗同佢客氣?
TL 發表於 2007-7-26 20:53 | 顯示全部樓層

DW8306 發表於 2007-7-26 23:12 | 顯示全部樓層
原帖由 TL 於 2007-7-26 20:53 發表

唔通各位認為樓主係應該為左 $100 而影響一家人既一世和諧?

我認為用一舊水去買一個人嘅人格,係非常超值
最少可以俾自已知道呢個人係點樣囉

虛偽既人,尼個世界多的是.好似思祺姐話齋
眼看三分假,耳聽未為真姐

唔止屋企,出到黎做野.唔去試人係一件好蠢既事

好老實,有時我都唔係太信自已屋企人
3ASV196 發表於 2007-7-26 23:30 | 顯示全部樓層
原帖由 DW8306 於 2007-7-26 23:12 發表

我認為用一舊水去買一個人嘅人格,係非常超值
最少可以俾自已知道呢個人係點樣囉

虛偽既人,尼個世界多的是.好似思祺姐話齋
眼看三分假,耳聽未為真姐

唔止屋企,出到黎做野.唔去試人係一件好蠢既事

好老實,有時我都 ...

出到黎野, 點同屋企.....

講真, 如果屋企人, 親家姐, 都要大家互相試人格,
都真係幾可悲...

其實唔好睇到咁, 好多時, 正正係屋企人, 大家日見
夜見, 先會多爭執, 先會唔讓, 我唔知樓主同佢家姐
幾大個...不過呢d野, 我都覺得係常見...

但日後大個左, 最幫你的, 只會是親人.....講真的....
3ASV196.KE7270
TL 發表於 2007-7-30 19:30 | 顯示全部樓層