hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 舊文庫 生活資訊舊文庫 校園生活及上班一族 唔知大家有無試過唔駛見工又立即被僱用呢? ...
返回列表 發新帖
開啟左側

唔知大家有無試過唔駛見工又立即被僱用呢?

KFC 發表於 2005-7-5 02:28 | 顯示全部樓層

[ref=290431]eg8739[/ref]  在 2005-7-4 11:30 PM 發表:

我果時見RAMP OFFICER~
而大家同左上面講 等機會IN TERMINAL OFFICER~

唔會見CLERK咯~因為我鐘意D FREE D既工作

我不太熟呢行
想問下為何會free d呢
ramp officer有咩做架
eg8739 發表於 2005-7-6 16:23 | 顯示全部樓層
[ref=290683]KFC[/ref]  在 2005-7-5 02:28 AM 發表:

我不太熟呢行
想問下為何會free d呢
ramp officer有咩做架

簡單d講就地勤(停機坪服務)
幫d機上落行李 貨 郵政~
free就因為我地可以唔攝衫~
中華845
 樓主| N38 發表於 2005-7-6 18:59 | 顯示全部樓層
[ref=292236]eg8739[/ref]  在 2005-7-6 04:23 PM 發表:

簡單d講就地勤(停機坪服務)
幫d機上落行李 貨 郵政~
free就因為我地可以唔攝衫~

咁你返工果個位置係唔係唔會見到d乘客??

我之前在還尾航運公司在地窖做,目唔到d客都要攝衫

#;)
喜愛過的花兒 全都被人摘去了
winningmok 發表於 2005-7-6 19:32 | 顯示全部樓層

[ref=276675]bigfish_hk2[/ref]  在 2005-6-22 08:57 發表:

點解自己人介紹o既工有 $7500個月,又有ot 都唔做呀?

唔係我唔做呀,係俾唔知邊個玩搞到件貨無左先俾人炒
話說果日係星期四黎既,咁我就"pet"好晒d貨入箱,跟住寫張單個no.落個箱度
然後落個卡板度,咁個箱個面就張單係度(因為係睇住張單做野,張單要d咩就要入d咩落
個箱度),之後星期五出貨勒!!返到去高級過我果d同事就點貨啦,點知出事勒,唔見左....咁搵
黎搵去都無,去番我拎d貨出黎果d盒仔又無,後尾問果張單係邊個執既,咁我記得就認左,後
尾咪炒我囉!個管主即係我舅父個friend啦就打俾我舅父,話我唔識合做,咁我舅父就打俾我
嗌我唔好做,咁果陣我都喱埋喊架喇!一路喊一路打俾我ex-gf話我俾人炒左,跟住佢都話唔好
做啦,佢地咁對你,後尾問個阿頭話你真係炒我喇嘛!跟住佢話係,呢份工唔岩你架喇,遲d返黎
出番d糧啦!跟住我咪走囉,好巴閉咩,明明係俾你地d同事玩我又屈我,唔通我會偷你d貨咩!!我又唔會要既,成個倉都係d一餅餅電腦用既唔知咩啦

做左2日都唔like我架喇,有次坐埋開會話邊d同事覺得唔識合就唔好做勒咁講,佢又無講邊個
又話有d人做野慢,大佬,做左4日咋喎!!加上我又未做過果行
有d同事就懶叻咁...扮晒勤力!

[ Last edited by winningmok on 2005-7-6 at 19:40 ]
eg8739 發表於 2005-7-10 23:42 | 顯示全部樓層
[ref=292366]N38[/ref]  在 2005-7-6 06:59 PM 發表:

咁你返工果個位置係唔係唔會見到d乘客??

我之前在還尾航運公司在地窖做,目唔到d客都要攝衫

#;)

而家做wheelchair要見客局住攝......
以前ramp,,哈  唔攝衫就出去

worldwide好得意 對客既wheelchair唔攝衫
反而 搬搬抬抬就要.................

我都搵阿manager,,,因為想番ramp
中華845