hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 消費著數及飲食資訊 (A11) 石塘咀七仔新舖消息
開啟左側

石塘咀七仔新舖消息

a396 發表於 2008-3-26 21:45 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

位於西環創業 A 座門口, 鞋舖前身o既
七仔, 依家仲擺緊o的貨. 以我所見, 裡
面有賣港式熱食o既攤位. 相信呢間舖
好快開張喇.

不過側邊另一間七仔唔知會唔會受影
響呢?
獨派交通迷同政治學人
nwfb1601 發表於 2008-3-27 10:46 | 顯示全部樓層
唔係卦......開得咁近?

嘉安街一間,屈地街創業一間,而家
轉個彎又開多一間......
短 Trident 集團主席、愉景灣之友暨 sica何洛瑤 fans:Dbay116
哥本哈根 發表於 2008-3-28 21:31 | 顯示全部樓層
原帖由 a396 於 2008-3-26 21:45 發表
位於西環創業 A 座門口, 鞋舖前身o既
七仔, 依家仲擺緊o的貨. 以我所見, 裡
面有賣港式熱食o既攤位. 相信呢間舖
好快開張喇.

不過側邊另一間七仔唔知會唔會受影
響呢? ...

同一個場,可以有兩個7仔嗎?有無同類案例。
gordon 發表於 2008-3-28 22:36 | 顯示全部樓層

原帖由 哥本哈根 於 2008-3-28 21:31 發表

同一個場,可以有兩個7仔嗎?有無同類案例。

大把啦.

同一場有兩間七仔的地方:
旺角東站
信德中心(有三間)
粉嶺名都
大埔超級城
粉嶺中心
祥華邨
東涌站
粉嶺站
紅磡站
喺總站尾拉500鏡影總站頭的巴士係咩玩法
dcyw 發表於 2008-3-28 22:38 | 顯示全部樓層

回復 3# 的帖子

不計港鐵站分店的話,暫時想到以下:

信德中心,合共有三間分店,其中兩間位於二樓。
沙田中心商場,合共有兩間分店,其中一間昔日為地利店。
nwfb1601 發表於 2008-3-28 22:45 | 顯示全部樓層
原帖由 dcyw 於 2008-3-28 22:38 發表

不計港鐵站分店的話,暫時想到以下:

信德中心,合共有三間分店,其中兩間位於二樓。
沙田中心商場,合共有兩間分店,其中一間昔日為地利店。

仲有九龍灣德福平台,一間係茜廊斜對面,另一間
係偉業街行人橋隔離。

但0係0個頭已經有成五間七仔咁多...... (德福平
台兩間,地鐵站兩間,德福大廈一間)
短 Trident 集團主席、愉景灣之友暨 sica何洛瑤 fans:Dbay116
 樓主| a396 發表於 2008-3-29 00:01 | 顯示全部樓層

我今晚o係門口所見, 淨係得熟食檔位
未開. 呢間舖開o左嚕.
獨派交通迷同政治學人
nwfb1601 發表於 2008-4-4 14:34 | 顯示全部樓層
原帖由 a396 於 2008-3-29 00:01 發表

我今晚o係門口所見, 淨係得熟食檔位
未開. 呢間舖開o左嚕.

尋日我去過呢間七仔,發現原來入面係
有思樂冰賣......

就連同一個商場入面,另一間七仔部壞
0左幾年0既思樂冰機都換0左部新0既......
 樓主| a396 發表於 2008-4-4 19:16 | 顯示全部樓層
呀... 係喎, 我琴日經過呢間舖o既時候,
門口貼o左張'買報紙雜誌滿 $6 減 $1
兼送紙巾'o既海報, 不過我今朝再經過
o既時候, 果張海報就冇o左喇.
獨派交通迷同政治學人
nwfb1601 發表於 2008-4-4 22:32 | 顯示全部樓層

原帖由 gordon 於 2008-3-28 22:36 發表

大把啦.

同一場有兩間七仔的地方:
旺角東站
信德中心(有三間)
粉嶺名都
大埔超級城
粉嶺中心
祥華邨
東涌站
粉嶺站
紅磡站

講開又講,以前油塘站亦都有兩間七仔,之
後係 2004 年先至摺淨一間。