hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 消費著數及飲食資訊 (A11) 今朝 7-11 見聞
開啟左側

今朝 7-11 見聞

kmb71k 發表於 2005-7-9 15:34 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

今朝去港島某間 7-11 諗住買 d 野飲
但條人龍出奇地長
我後來在雪櫃內拎o左支o野後去龍尾排隊 (當時已經要排出舖外)
原來今日 7-11 有得換 hello kitty 遮
好似買夠唔知幾多 $ 再加錢至有得換
有位貌似太太既人原來排o左好幾次隊
但每次每人限換唔知幾多把遮
如果想換多幾把就要另外搵野買再排過隊
呢位太太睇個樣就好谷氣
就係因為佢想換好多把遮
但每次都有限制
後來呢位太太一臉唔滿意地要求員工俾咭片佢r
佢話自己冇咭片
又問個職員叫咩名
同埋問埋有冇電話
睇佢個樣似乎係想 port 佢r
仲細細聲講 : "換幾把遮要排幾次隊..."
而我身後人龍排到愈來愈長
排出舖外
我睇到我後面某個男人成塊面紅晒
似乎佢都好想鬧佢阻住晒...

呢位太太真係夠晒自私
要我地成村人等你
而我想買支野飲下姐
都要排足成個字...#]
以上回應,是否可行?是否合適?
bigfish_hk2 發表於 2005-7-9 15:40 | 顯示全部樓層
究竟呢位太太知唔知道自己買/換緊乜呢?
o個o的唔係遮黎架!:o:o:o

o個位太太要咁多呢o的野黎做乜
等我帶大家去睇下
去片
福建幫超市有過期30日叉燒包
 樓主| kmb71k 發表於 2005-7-9 15:42 | 顯示全部樓層
[ref=295606]bigfish_hk2[/ref]  在 2005-7-9 15:40 發表:

究竟呢位太太知唔知道自己買/換緊乜呢?
o個o的唔係遮黎架!:o:o:o

o個位太太要咁多呢o的野黎做乜
等我帶大家去睇下

其實講遮係我既意思o黎
因為睇到佢捲埋一齊
又有個套套住
我睇落以為係把遮...
以上回應,是否可行?是否合適?
gsrc0525 發表於 2005-7-9 15:45 | 顯示全部樓層

[ref=295603]kmb71k[/ref]  在 2005-7-9 15:34 發表:

今朝去港島某間 7-11 諗住買 d 野飲
但條人龍出奇地長
我後來在雪櫃內拎o左支o野後去龍尾排隊 (當時已經要排出舖外)
原來今日 7-11 有得換 hello kitty 遮
好似買夠唔知幾多 $ 再加錢至有得換
有位貌似太太既人原來排o左好幾次隊
但每次每人限換唔知幾多把遮
如果想換多幾把就要另外搵野買再排過隊
呢位太太睇個樣就好谷氣
就係因為佢想換好多把遮
但每次都有限制
後來呢位太太一臉唔滿意地要求員工俾咭片佢r
佢話自己冇咭片
又問個職員叫咩名
同埋問埋有冇電話
睇佢個樣似乎係想 port 佢r
仲細細聲講 : "換幾把遮要排幾次隊..."
而我身後人龍排到愈來愈長
排出舖外
我睇到我後面某個男人成塊面紅晒
似乎佢都好想鬧佢阻住晒...

呢位太太真係夠晒自私
要我地成村人等你
而我想買支野飲下姐
都要排足成個字

噢,原來為了換購hello kitty 雨傘才排了5分鐘。
不過這款hello kitty 雨傘是不是在特定的7-11店舖才有售?(因為本人今早經過7-11,只見一筒統一式的7-11太陽傘。
2+2 = 2*2 = 3+1 = 5-1= 2^2 = sq16 = 4
bigfish_hk2 發表於 2005-7-9 16:03 | 顯示全部樓層
[ref=295614]gsrc0525[/ref]  在 2005-7-9 03:45 PM 發表:

噢,原來為了換購hello kitty 雨傘才排了5分鐘。
不過這款hello kitty 雨傘是不是在特定的7-11店舖才有售?(因為本人今早經過7-11,只見一筒統一式的7-11太陽傘。

同學
上堂又唔留心聽書
頭先播片o既時候梗係掛住同隔離位女同學傾計#

片中咪講左唔係雨傘
o個o的係掛簾黎架!#:-/
bigfish_hk2 發表於 2005-7-9 16:07 | 顯示全部樓層
[ref=295609]kmb71k[/ref]  在 2005-7-9 03:42 PM 發表:

其實講遮係我既意思o黎
因為睇到佢捲埋一齊
又有個套套住
我睇落以為係把遮...

郵兄以後你要留意多o的而家潮流興乜野呀!#

呢o的掛簾十分渴市
之前o個批已經俾人掃曬
其實早一兩個星期前便利店已經通知大家今早有得俾大家再換過痛快!
可惜,短時間內又俾人掃曬
又有好多人落空!
TL 發表於 2005-7-9 20:04 | 顯示全部樓層

gordon 發表於 2005-7-10 02:37 | 顯示全部樓層
果個不滿要排好多次隊的師奶可能係職業炒家請回來一次過買大量限量精品的
買手.

據知有某間玩具店每逢地鐵, 九鐵, 七仔, OK或者郵局有限量紀念品或者紀念車
票/模型賣果陣時, 都會有班阿婆師奶去排隊買的, 不論買到手與否都會有酬勞的.
1005 發表於 2005-7-10 09:12 | 顯示全部樓層
[ref=295840]TL[/ref]  在 2005-7-9 08:04 PM 發表:

今早一番到公司, 班師奶一早講緊邊間7仔少人, 邊間條人龍長到......
當時我都一頭霧水唔知佢地講乜, 收耽佢地話換Hello Kitty塊布. #
唔係呱, 換塊布都咁緊張.
跟住佢地就嗌左做出街果位同事幫佢地手買, 最後 ...

連Circle K都話換襟章版呀~
唔知又會有幾多人去換呢~
快樂有時,唯有Timely
bigfish_hk2 發表於 2005-7-10 17:48 | 顯示全部樓層

[ref=296442]1005[/ref]  在 2005-7-10 09:12 AM 發表:

連Circle K都話換襟章版呀~
唔知又會有幾多人去換呢~

乜野叫做襟章版呀?