hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 消費著數及飲食資訊 (A11) 唉...又係衣著問題...
開啟左側

唉...又係衣著問題...

AL_29 發表於 2005-7-11 18:17 | 顯示全部樓層

[ref=297922]KE7782[/ref]  在 2005-7-11 01:48 PM 發表:

識女仔同衣著有關係嗎?如果是為衣著而喜歡你,那麼不愛好過。

先勿論fast兄所講既人靠衣裝
但係我相信,衣著唔好,唔整齊,俾人既first impression都唔好啦
人地仲邊敢再黎搵你,見到你咁都怕啦,係咪??

p.s 其實我都驚自己衣著都幾out......
我自己:
衫:t-shirt
褲:jeans,扯布褲
鞋:cons.all star 低筒,或者著對adidas boot
FAST 發表於 2005-7-11 19:03 | 顯示全部樓層
[ref=298143]AL_29[/ref]  在 2005-7-11 06:17 PM 發表:

先勿論fast兄所講既人靠衣裝
但係我相信,衣著唔好,唔整齊,俾人既first impression都唔好啦
人地仲邊敢再黎搵你,見到你咁都怕啦,係咪??

p.s 其實我都驚自己衣著都幾out......
我自己:
衫:t-shirt
褲:j ...

其實你咁著男裝,已經會幾好睇+冇咁易撞板...
仲好少話out 唔out~~~~

不過其實咁著簡單得黎~
都幾難襯得好....

因為我驚有板友睇完呢個post 就去著件,有巴士圖案既tee 咁+條牛仔短褲!? nononono...

一定唔好呀....
 樓主| JT4686 發表於 2005-7-11 20:21 | 顯示全部樓層
[ref=298202]FAST[/ref]  在 2005-7-11 07:03 PM 發表:

其實你咁著男裝,已經會幾好睇+冇咁易撞板...
仲好少話out 唔out~~~~

不過其實咁著簡單得黎~
都幾難襯得好....

因為我驚有板友睇完呢個post 就去著件,有巴士圖案既tee 咁+條牛仔短褲!? nononono...

...

著出黎嚇人咩.....如果真係想著得好ge
就睇下日本artist著成點,包保一定型+比女望
AL_29 發表於 2005-7-11 21:24 | 顯示全部樓層

[ref=298328]JT4686[/ref]  在 2005-7-11 08:21 PM 發表:

著出黎嚇人咩.....如果真係想著得好ge
就睇下日本artist著成點,包保一定型+比女望

唔係喎
你跟風得黎,但係著上去襯唔起既
分分鐘有反效果
marioso 發表於 2005-7-11 22:15 | 顯示全部樓層
[ref=297673]JT4686[/ref]  在 2005-7-11 09:40 AM 發表:

著衫要有個人風格~
高登d人都話我地著d衫一睇就知係巴士迷...
好好笑lor~

潮=比同行講MK
Out=又會比人話傻仔,冇女仔要~

你地想我點丫#]

[ Last edited by JT4686 on 2005-7-11 at 15:41 ]

算啦,人地覺得要短褲/吊腳褲+<<番學>>長"物",再加多對波鞋先正常呀ma.....
冇計ga wor.....
(如果係著到Old school咁都仲好,但係人地=.=....唔講啦)

你如果唔係肥既應該著得幾好ga la...
唔好理佢地講咩,actually...
某d人唔會跟fashion,可能人地like out fashion tim.....
#:-/

杯葛你又點?唔通一定要個個跟哂佢地咁著先正常呀??

有錯請指正+不要對號入坐=.=

[ Last edited by marioso on 2005-7-11 at 22:18 ]
yuenpo 發表於 2005-7-11 23:27 | 顯示全部樓層
講真,衣著係好睇人的,肥人有肥人著法,瘦人有瘦人著法
就連你在唔在香港住都著法唔同
唔係盲目跟住朋友或者潮流雜誌來著就好睇
呢個好睇你想達到點的效果
好多時巴迷在衣著配搭,esp 顏色方面,真係馬虎了一點
最好就照下鏡同問下你D非巴迷好友你的衣著有無問題

我呢...自己咁肥又唔在香港住
好多時都係淨色T-shirt/polo +
Levis 牛仔褲 (美國買平香港好多) +
波鞋 (dunk low/converse, 睇天氣,落雨一定唔著 converse)
FAST 發表於 2005-7-12 00:02 | 顯示全部樓層

[ref=298408]AL_29[/ref]  在 2005-7-11 09:24 PM 發表:

唔係喎
你跟風得黎,但係著上去襯唔起既
分分鐘有反效果

呢個其實先係真正既重點...

其實著衫著得好唔好,
最主要係人地同自己都睇到舒服自然.........................
 樓主| JT4686 發表於 2005-7-12 12:04 | 顯示全部樓層
[ref=298727]FAST[/ref]  在 2005-7-12 12:02 AM 發表:

呢個其實先係真正既重點...

其實著衫著得好唔好,
最主要係人地同自己都睇到舒服自然.........................

突出唔好架咩???#:-[
天之驕子~HU208 發表於 2005-7-12 12:21 | 顯示全部樓層
[ref=296970]JT4686[/ref]  在 2005-7-10 07:54 PM 發表:

先講今日點著先~

鞋=某日本牌子ge Boot(只有我著..其他都係波鞋)
褲=英國暗色牛仔褲(巴迷比其他同年紀GE人唔同,著七分褲/布褲)
衫=黑色大T-Shirt(蓋3/1條褲個d,其他著普通T-Shirt)
飾物:潮流頸飾(其他一係冇 ...

其實只不過係佢地 gei 無知 者~~無需為此動氣啊~
FAST 發表於 2005-7-12 13:31 | 顯示全部樓層

[ref=299083]JT4686[/ref]  在 2005-7-12 12:04 PM 發表:

突出唔好架咩???#:-[

突出!?
你唔識亂咁著上身....

咁你真係"潮爆"啦.................