hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 民建聯最冇恥!!!(選民請進)
開啟左側

民建聯最冇恥!!!(選民請進)

wkf 發表於 2008-9-7 00:12 | 顯示全部樓層

原帖由 Neutroginger 於 2008-9-7 00:02 發表

絕對唔係無理據, 反建制派既人都唔係為反而反!

民建聯呢班真係保皇黨
佢地跟本係政府既一部份
正如上面都講過, 佢地有行政會議既成員同埋副局長

如果咁樣都可以話係監察政府施政
你係咪咁無腦,咁都信先?

同埋 ...

呢D野, 唔駛你講, 係人都知

我寧可俾佢地呃多N次, 都唔會投俾可恥既 "功能黨"

多得"壇香文", 才令我對"菜菜子"改觀 ; 最少"菜菜子"唔會搞死香港, "壇香文" 就肯定會
053h4 發表於 2008-9-7 00:50 | 顯示全部樓層
tony 發表於 2008-9-7 00:55 | 顯示全部樓層
原帖由 wkf 於 2008-9-7 00:12 發表
呢D野, 唔駛你講, 係人都知

我寧可俾佢地呃多N次, 都唔會投俾可恥既 "功能黨"  

冒昧一問:是你真的心甘情願被騙,還是只是開玩笑?

如果香港愈多這種願永遠受騙的人,我覺得很可怕。
坑灰未冷山東亂,劉項原來不讀書。
Trident_10.3m 發表於 2008-9-7 01:37 | 顯示全部樓層

原帖由 Neutroginger 於 2008-9-6 17:10 發表
各位夠18 既選民

聽日就係投票日, 請各位唔好怕煩而唔去投票!

{涉及選舉宣傳語句已被板主刪除} 呢班保皇黨真係衰到盡
用盡力去呃選民,比d 小恩小惠去收買選票
派月餅, 派米, 派餐券, 攬蛇宴,投獎派禮物
咁樣去收 ...

我覺得你呢句好唔尊重人地嘅選擇.

假如我講一句"民主派反對多建設少,你再投民主派,你係盲嘅",
(我參考了九龍西某候選人在選舉論壇時的言論)
你會唔會覺得我唔尊重你?
 樓主| Neutroginger 發表於 2008-9-7 01:38 | 顯示全部樓層
原帖由 tony 於 2008-9-7 00:55 發表

冒昧一問:是你真的心甘情願被騙,還是只是開玩笑?

如果香港愈多這種願永遠受騙的人,我覺得很可怕。

咁香港人真係無得救
心甘情願被騙既人都會有...香港人係唔係無腦??

公民黨呃左你, 你可以試下投社民連架...
唔洗心甘情願被騙卦?!

唔怪得中央話香港未合適譜選
咁既選民都會有既...
 樓主| Neutroginger 發表於 2008-9-7 01:39 | 顯示全部樓層
原帖由 Trident_10.3m 於 2008-9-7 01:37 發表

我覺得你呢句好唔尊重人地嘅選擇.

假如我講一句"民主派反對多建設少,你再投民主派,你係盲嘅",
(我參考了九龍西某候選人在選舉論壇時的言論)
你會唔會覺得我唔尊重你? ...

咁即係話, 係條街拉票果d 人都係唔尊重選民啦
Trident_10.3m 發表於 2008-9-7 02:04 | 顯示全部樓層

原帖由 Neutroginger 於 2008-9-7 01:39 發表

咁即係話, 係條街拉票果d 人都係唔尊重選民啦

我最主要係回應你呢句:
"d 選民都要投票比佢
真係香港既不幸! d 選民更加係事非不分
係香港既恥辱!
"

批評對手冇問題,
但係唔應該以偏激嘅字眼批評對方支持者.
JU2541 發表於 2008-9-7 09:52 | 顯示全部樓層
原帖由 Neutroginger 於 2008-9-7 01:38 發表

咁香港人真係無得救

唔洗心甘情願被騙卦?!

咁既選民都會有既... ...

曾經聽過一句說話:當世界上全部人都係外星人 ... 得你一個地球人....咁你就係外星人

你話香港人冇救 ... 咁你或許被你所指真正為民主既泛民洗左腦....
你話香港人冇救...係冇救既會唔會係你?

你認為你好高尚既...你可以唔做香港人...
你可以去...所謂好民主既美國..英國...或者歐州國家
唔好要咁多納稅人養你啊..
人一九,腦便殘
JU2541 發表於 2008-9-7 09:53 | 顯示全部樓層
原帖由 Neutroginger 於 2008-9-7 00:02 發表

絕對唔係無理據, 反建制派既人都唔係為反而反!

民建聯呢班真係保皇黨
佢地跟本係政府既一部份
正如上面都講過, 佢地有行政會議既成員同埋副局長

如果咁樣都可以話係監察政府施政
你係咪咁無腦,咁都信先?

同埋 ...

50 萬人上街... 係咪真係夠 50 萬
50 萬人上街...係咪真係全部 反 23?
人一九,腦便殘
3ASV196 發表於 2008-9-7 10:06 | 顯示全部樓層

原帖由 Neutroginger 於 2008-9-7 01:38 發表

咁香港人真係無得救

唔洗心甘情願被騙卦?!

咁既選民都會有既... ...

講真, 其實你都真係幾偏激

閣下有權投你所喜歡的候選人, 同樣, 其他人亦可以
投其他佢地所同意的人

呢個正是要去投票的意義, 因為人人有不同意見...
同一個fact, 你睇到的, 同其他人睇到的, 亦不一樣

但好可惜, 睇左閤下咁多篇文, 閣下完全沒有尊重其他人
的意見, 原來投其他你所不同意的人, 就係無腦,
原來因為咁, 就唔適合譜選.... (拉票的人, 都唔會咁講)

試問, 如果人人一樣意見, 咁投票黎做咩? 真正的譜選係咩意義?
選舉的結果, 係未必同你意向一樣, 因為正正唔係你一個人去話事...

希望閣下都尊重下其他意見, 尊重下其他選民的意向...

評分

參與人數 1aPower +1 收起 理由
fp8329 + 1 同意, 社會應有不同的聲音, 大家亦應尊重別 ...

查看全部評分

3ASV196.KE7270