hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 舊文庫 生活資訊舊文庫 傳播媒介/流動多媒體/動漫畫 叱吒頒獎禮部分預測(截至52周)
開啟左側

[電台] 叱吒頒獎禮部分預測(截至52周)

FA9671 發表於 2008-11-18 19:44 | 顯示全部樓層

原帖由 timmylee 於 2008-11-18 12:14 AM 發表
相信最後能趕上尾班車入叱吒十大既只有 撈月亮的人, 6星期已達~120ap, 距離十大死線不遠(~175ap)
而青山黛瑪播唔起, 播左9星期都唔夠100ap, 相信唔會入到.

女新人金100%係G.E.M., 除非903當王若琳係新人~ ...
攞新人金獎其實代表既唔係好多,或者只係代表果間公司既宣傳好足,真正對一個歌手既考驗係o係入行既第二年
prmy3008 發表於 2008-11-19 02:20 | 顯示全部樓層
原帖由 timmylee 於 2008-11-18 12:14 AM 發表
相信最後能趕上尾班車入叱吒十大既只有 撈月亮的人, 6星期已達~120ap, 距離十大死線不遠(~175ap)
而青山黛瑪播唔起, 播左9星期都唔夠100ap, 相信唔會入到.

女新人金100%係G.E.M., 除非903當王若琳係新人~ ...

如果承你貴言, 真係得撈月亮的人入到十大
我自己就咁諗十大排名

至尊歌曲:囍帖街 謝安琪
第二位:櫻花樹下 張敬軒
第三位:下次再見 古巨基
第四位: LOVE SONG 方大同
第五位:跑步機上 容祖兒
第六位:路…一直都在 陳奕迅
第七位:日出而作 農夫
第八位:ABC 歐陽靖
第九位:撈月亮的人 楊千嬅
第十位:馬雅民歌 AT 17

大家一直都知道
叱吒除左計 ap 之外
仲有個不為人知既調節機制
(個人估計同上榜週數有關)
上年至尊歌酷愛計 ap 只排第四
但係我覺得上榜 13 週應該係其中一個考慮因素

所以估心水至尊歌係上榜 12 週兼最高 ap 的囍帖街
第二位則會係上榜 12 週, ap 不算高的櫻花樹下
原本諗住 LOVE SONG 第三
但係見 903 今年對基仔也算不賴
我較看好下次再見
其後既名次我覺得會和歌手知名度及歌曲流行度掛勾
撈月亮的人要睇呢兩個禮拜播成點
其實ABC我想排佢落第10
但係真係比馬雅民歌高成 20 個 ap
HY2190
 樓主| orange 發表於 2008-11-19 03:05 | 顯示全部樓層
原帖由 prmy3008 於 2008-11-19 02:20 發表

如果承你貴言, 真係得撈月亮的人入到十大
我自己就咁諗十大排名

至尊歌曲:囍帖街 謝安琪
第二位:櫻花樹下 張敬軒
第三位:下次再見 古巨基
第四位: LOVE SONG 方大同
第五位:跑步機上 容祖兒
第六位:路…一直都在  ...

作為楊氏fans眼見偶像有獎囉本是開心事,但唔知點解
今年俾我感覺係囉獎後只會唔開心多過開心

雖則商台要頒乜獎歌手本身無得控制,唱片公司點fight
係佢地既事,不過從近期部分網頁和討論區言論,都感到
如果真係囉獎,報紙雜誌難免會借題發揮,到時睇見只會
傷心多過開心

《十字架》同《撈月亮的人》呢兩日播得好少,希望Kay
媽會派《私隱線》,一來奪冠,二來至尊碟又有話題,至於
《撈月亮的人》...其實個人想派《一葉舟》多過《撈月亮的人》
益童學校,全民教育
prmy3008 發表於 2008-11-20 00:01 | 顯示全部樓層

原帖由 orange 於 2008-11-19 03:05 AM 發表

作為楊氏fans眼見偶像有獎囉本是開心事,但唔知點解
今年俾我感覺係囉獎後只會唔開心多過開心

雖則商台要頒乜獎歌手本身無得控制,唱片公司點fight
係佢地既事,不過從近期部分網頁和討論區言論,都感到
如果真係囉獎, ...

47 週撈月亮的人起碼叫做頭十名
十字架可能又浪費今週既 ap
(截至昨日凌晨既資料)
如果千嬅要派, 我最想佢派嬅麗緣
但係現實可能係當女飛俠愛上萬能俠
好似上年 sammi 同 hocc 派劍雪一樣
HY2190
TL 發表於 2008-11-24 20:54 | 顯示全部樓層
timmylee 發表於 2008-11-24 21:40 | 顯示全部樓層
原帖由 TL 於 2008-11-24 20:54 發表
何韻詩首《青山黛瑪》今個禮拜狂播, 唔知有冇機會上到第一, 如果係就同今個星期首冠軍歌《只要和你在一起》
一樣, 響榜中至尾留成九個禮拜, 夾硬谷上第一位, 不過睇番上面, 《韻律泳》入唔到十大??

青山黛瑪將於今個星期六拎冠軍....同時, 其他3位女歌手(Kay, Miriam, Joey) 本週被壓低播放率, 私隱線上榜機會不大

韻律泳距離10大死線差~10ap....都有可能入到,
香港科技大學(北) 91P
prmy3008 發表於 2008-11-25 04:01 | 顯示全部樓層

原帖由 timmylee 於 2008-11-24 09:40 PM 發表

青山黛瑪將於今個星期六拎冠軍....同時, 其他3位女歌手(Kay, Miriam, Joey) 本週被壓低播放率, 私隱線上榜機會不大

韻律泳距離10大死線差~10ap....都有可能入到, ...

今個禮拜根本就係預左比青山黛瑪既
week 48 第二日計 ap 果陣
天國的微笑排第二播得三次既時候
青山黛瑪已經播左 11 次

至於今年十大死線仲可唔可能係 170 就真係幾難講
暫時排第 11, 12 位既
分別係 ivana 既我來自火星 (169)
同埋何韻詩既韻律泳 (166)
除時有機會踢走現時 6-10 位既某幾首歌

私隱線要係呢兩日播多約 3-4 次先有機會穩上榜

* 第 47 週真係爭持激烈,
女歌手二三四五位都有歌係榜入面
如果今個禮拜加埋私隱線
呢個女金銀銅真係鬥個你死我活

HY2190
JX9097 發表於 2008-11-25 19:30 | 顯示全部樓層
喺某forum入面,見到Joey同Kay嘅ap只係差50
相信叱吒有心製造聲音
唔知最終Kay會唔會只係攞大碟同至尊
女歌手留返俾Joey
TL 發表於 2008-11-25 20:18 | 顯示全部樓層
timmylee 發表於 2008-11-25 22:44 | 顯示全部樓層

原帖由 TL 於 2008-11-25 20:18 發表

個人相信容祖兒奪金機會低D, 今年同商台合作好似係謝安琪多D.
謝安琪由年頭《神奇女俠的退休生活》定係《鍾無艷》都計?! 一直無間斷咁派歌上台,
容祖兒方面, 《與蝶同眠》之前我淨係記得兩首廣告歌 (港鐵/百老匯的 ...

《鍾無艷》都會計, 只不過唔計2007年播落既ap..只計2008年上榜果4週ap..
而講無間斷上榜....相信非千嬅莫屬....自23週起...一直有歌上榜到現在(今期48週, 連續25週)...

一事無成得31 ap, 上榜3週
香港科技大學(北) 91P