hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (M) Minibus 小巴討論區 小型巴士多媒體分享區 (M2) 它已於昨天退役
開啟左側

它已於昨天退役

HE7921 發表於 2009-2-28 20:37 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

新果架最快下星期二同大家見面

From:荃灣河背街站長+本人親自問過

期待香港出現載161人的E500 MMC
LZ4519 發表於 2009-3-1 01:55 | 顯示全部樓層

回復 1# 的帖子

反而想知EM2653多D...
始終呢架好似係2手過葵盛..
JU2541 發表於 2009-3-1 09:07 | 顯示全部樓層
呢部車已經殘到不堪
禮拜二坐過....完全唔曉飛
人一九,腦便殘
 樓主| HE7921 發表於 2009-3-1 21:47 | 顯示全部樓層

原帖由 JU2541 於 2009-3-1 09:07 發表
呢部車已經殘到不堪
禮拜二坐過....完全唔曉飛

EM2653亦好唔得佢幾多

試過有次出葵興後架車死火,問返司機係因為電池冇電
LZ4519 發表於 2009-3-1 22:07 | 顯示全部樓層
原帖由 HE7921 於 2009-3-1 21:47 發表

EM2653亦好唔得佢幾多

試過有次出葵興後架車死火,問返司機係因為電池冇電

頭先係盛安見到佢起步簡直一流...
完全係無力上斜...
KS 發表於 2009-3-2 00:13 | 顯示全部樓層
原帖由 LZ4519 於 2009-3-1 01:55 發表
反而想知EM2653多D...
始終呢架好似係2手過葵盛..

Yes,
只係得番 EM 2653 係一手新車用到現在
呢架 DE 4435 & 另外一架仲行緊嘅 FF 2435 都係2手過葵盛

當年 89系換新車好得意,
我係講緊20年前, 由冇空調轉有空調果批,
只有車牌最舊果d車先會換全新一手車, 並用回原有車牌,
例如 AX 9598, BT 8649, BW 1541, BW 5586, CH 6213, CX 2948, CX 5328...
太耐嘅事, 有d車牌可能記錯都未定
當年只有 EM 2653 係全新出牌嘅新車
3350 發表於 2009-3-2 04:09 | 顯示全部樓層

搭單想問最後細牌紅頂EC7798是否已退役
剛剛放工經過海霸街都不見此車停泊
KOLOR 圍城
3asv6 發表於 2009-3-2 04:16 | 顯示全部樓層
原帖由 3350 於 2009-3-2 04:09 發表

搭單想問最後細牌紅頂EC7798是否已退役
剛剛放工經過海霸街都不見此車停泊

EC7798已續牌...
不過有否突然除牌只有車主/車行知了...
未影:V6B: 7架, 55XX: 2架, 15XX 5架
葵盛東居民AMN36 發表於 2009-3-2 18:37 | 顯示全部樓層
原帖由 KS 於 2009-3-2 00:13 發表

Yes,
只係得番 EM 2653 係一手新車用到現在
呢架 DE 4435 & 另外一架仲行緊嘅 FF 2435 都係2手過葵盛

當年 89系換新車好得意,
我係講緊20年前, 由冇空調轉有空調果批,
只有車牌最舊果d車先會換全新一手車, 並用回 ...
請問上述車牌果堆車前身係咩車??
 樓主| HE7921 發表於 2009-3-2 21:50 | 顯示全部樓層

原帖由 葵盛東居民AMN36 於 2009-3-2 18:37 發表
請問上述車牌果堆車前身係咩車??

AX 9598, BT 8649, BW 1541, CH 6213係方頭大牌箱

BW 5586係Rosa

CX 2948, CX 5328就唔係好記得