hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 舊文庫 生活資訊舊文庫 電腦及電子遊戲 〔18WOS Convoy〕Demo下載.
開啟左側

〔18WOS Convoy〕Demo下載.

matchman72 發表於 2005-9-23 22:31 | 顯示全部樓層

[ref=375719]da87[/ref]  在 2005-9-23 15:24 發表:

可以將reflection detail較至low令畫面更流暢
我部機由平均2xfps升至3xfps

可以點睇到個frame rate ?唔該~
da87 發表於 2005-9-23 23:04 | 顯示全部樓層
matchman72 發表於 2005-9-24 22:47 | 顯示全部樓層
頭先轉左部六波既拖頭, 個極速低到....#:-zzz

部機係公路有5x ~8x fps, 入到城市只有2x~4x fps
初入game 個半分鐘時更只有1x#.......(Quality Setting 為High)
唔通又要換顥示咭?#:`(

圖: 29 分鐘送貨?識飛就得.......
da87 發表於 2005-9-25 00:11 | 顯示全部樓層

果個係我地實際玩的時間嘛~

隻GAME的路程感覺上比前作更"真實"(長左好多...)
好似行極都未到咁, 如果由西岸到東岸,
相信要玩接近一個鐘先去到

經初步測試, 所有拖頭大致上分開三種速度,
從使用"原裝"波箱的拖頭的波段數目來分辨..
最慢的一類, 是用6前速波箱
較快的一類, 就用8前速波箱
最快的一類, 就用12前速波箱

用8前速波箱的拖頭, 部分會偏慢,
例如new game比玩家果部
用12前速波箱的拖頭, 就部部差唔多快
 樓主| 3asv6 發表於 2005-9-25 00:18 | 顯示全部樓層
隻GAME的路程感覺上比前作更"真實"(長左好多...)
好似行極都未到咁, 如果由西岸到東岸,
相信要玩接近一個鐘先去到

以前玩AA同PTTM由西岸到東岸來回都要咋成轉595
0甘耐,估唔到宜家仲耐過你玩MM2 ntwest由屯門
咋出金鍾...#;D
未影:V6B: 7架, 55XX: 2架, 15XX 5架
cktse 發表於 2005-9-26 00:31 | 顯示全部樓層
頂唔順佢果種漫無止境既行車時間...
呢版最唔好既就係當運緊貨時係唔可以save...
而每個載貨點都係要踩住果個綠色格先知道有咩貨要運去邊度,
又要番出去開個地圖出黎睇, 比較麻煩.
另外有次運百幾蚊野, 路程好似好短, 但佢話如果一分鐘內到既話加廿蚊...
結果以佢個時間黎計, 我運左兩小時(已經開到好快).

有無人特別任務玩到巴士?
媽屐停
matchman72 發表於 2005-9-26 00:34 | 顯示全部樓層

[ref=378205]cktse[/ref]  在 2005-9-26 00:31 發表:

有無人特別任務玩到巴士?

有..........不過玩左四次都唔夠時間

反而「手查」消防車個任務都幾易, 玩一次就一萬蚊#
da87 發表於 2005-9-26 02:25 | 顯示全部樓層
SF巴士果關時間上係蚊d, 但唔算太難,
唔使同部車慳油, 踩到紅區先轉波, 加強加速力,
同埋唔好太遲brake, 過左龍要倒車就未必夠時間

有冇玩過在SantaCruz附近渣野馬去LA果個任務??
呢關唔撞得車, 一撞就完, 我玩左幾十次先過到.....
重點就係千祈 唔 好 心 急 開太快, 因為好易炒,
電腦比的時間係好充足, 開慢d去都夠時間
仲要善用"定速巡航", 部車會易控制小小
cktse 發表於 2005-9-26 02:27 | 顯示全部樓層
我至今只係玩到幾個,
一個係三節長車倒後泊位,
一個係運一碌木由加拿大東去西,
同埋去貨櫃場倒後泊位
都係一d唔等使既野.........
媽屐停
da87 發表於 2005-9-26 02:43 | 顯示全部樓層

加拿大d雪地好跣好惡行, 轉灣行得快左or扭多左呔
就即刻變頭文字D, 如無必要都唔返上去北面的雪地了

我未玩過淨係倒後泊位的任務