hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 貼舊相 - 兩部下場慘澹的九巴退役巴士
開啟左側

[相機翻拍] 貼舊相 - 兩部下場慘澹的九巴退役巴士

關閉 [複製鏈接]
DA32EM4321 發表於 2009-7-14 12:14 | 顯示全部樓層

原帖由 volvo_chan 於 2009-7-14 04:53 發表

多謝提醒,一時將兩架撈亂左tim,架4212翻油後個look應該不錯

4969......上次去探佢已經爛到不堪,A會仲保唔保留到佢都成問題,如果要拖走,我驚佢一拖就散,
其實都有理由相信4969可能已經不在世上,因為同場果四架車自搬走 ...

新界某地

volvo_chan 發表於 2009-7-14 15:17 | 顯示全部樓層
原帖由 DA32EM4321 於 2009-7-14 12:14 發表

新界某地

多謝DA32EM4321兄解話,原來4969仲在人世,不過我都幾佩服佢地,
批車爛成咁都仲可以由恐龍坑搬到去錦田咁遠,此批車的收藏者都仲算有心,
之前仲以為批車已經被人放棄,任由荒廢,唔知收藏者會否將批古董進行修複呢?
至于你信不信,我反正信了
ADS131 發表於 2009-7-15 02:19 | 顯示全部樓層
原帖由 hn8024 於 2009-7-14 02:39 發表
睇野唔可以有第二個角度?唔係企係你果邊唔認同你嘅「力証」就係理虧?
OK,你惡晒,真係U WIN啦.
一言堂...同d惡泛民冇分別.呢個話題再冇任何討論空間.
I lose,我收聲.無謂繼續離題. ...

哈哈!
一言堂依個名,你真係當之無愧!

小弟解釋o既車牌論點,同你執著o既報警一論,到依家你竟然隻字不提?
係無力狡辯定係心中有愧?

最過癮係你將之前一值執於辯駁,但又俾大家一一擊破o既論點忽然唔講,
當冇事發生,完全冇尊重過大家,當大家冇到,仲即刻強行擠出一個冇理據撐o既所謂新論點出0黎。
你臉皮夠厚之餘,手軑轉得又幾快喎!

而且,你話「睇野唔可以有第二個角度?唔係企係你果邊唔認同你嘅「力証」就係理虧?」
講真,從果個板友o既証據,同當日各板友o既討論而言,容生偷4964塊車牌一事,已經証據確鏧,冇得抵賴。
唔通果D指証容生o既証據仲唔係「力証」?
係容生偷4964塊車牌一事裏面,仲可以睇到有第二個角度?
依你咁講,葉繼歡係香港o既食大茶飯依單大案裏面,咪可以有第二個角度睇到,
葉生拿住支AK47週街射都唔係犯罪?
用你咁荒謬o既思想去顛倒是非黑白,咁仲得o既?

你自己理虧唔夠大家駁,就目空一切証據,無視昔日o既討論總結,同各位板友o既存在。
仲以偷換概念o既手法去轉移視線,強詞奪理咁去編造另一個唔成立o既論點去死撐。
知到依個論點一定撐唔住,就發晒皮氣走人。
又要威,又要戴頭盔。
依度冇人夠你惡,依次你WIN晒啦!

話時話,hn8024你D行為咁似容生,係依個post度咁撐容生,
其實你係咪就係容生o黎架?
依道人少少,唔怕認喎!
http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/viewthread.php?tid=403476

評分

參與人數 2aPower -8 收起 理由
3asv6 -5 將私人恩怨帶上版兼態度惡劣. ...
iczer3 -3 破壞本板討論氣fun

查看全部評分

益歷多!
ADS131 發表於 2009-7-15 02:24 | 顯示全部樓層

原帖由 葵盛東居民AMN36 於 2009-7-14 09:13 發表
唔知點解我突然諗起一位姓詹既議員

理虧唔夠人講,就發住皮氣走o左去
益歷多!
hn8024 發表於 2009-7-15 02:34 | 顯示全部樓層

回復 33# 的帖子

我唔代表任何一個人,我所發表嘅個人意見由另一角出發,你就話我就係容生,你都幾夾硬黎
強詞奪理我唔夠你叻,你鐘意繼續發表你驚世偉論,請繼續.
我冇興趣繼續俾你無厘頭咁砌生豬肉,
依家發展到根本唔係討論,係批鬥,玩老屈.....十足搞文革!!

volvoman 發表於 2009-7-15 03:06 | 顯示全部樓層
原帖由 volvo_chan 於 2009-7-14 15:17 發表

多謝DA32EM4321兄解話,原來4969仲在人世,不過我都幾佩服佢地,
批車爛成咁都仲可以由恐龍坑搬到去錦田咁遠,此批車的收藏者都仲算有心,
之前仲以為批車已經被人放棄,任由荒廢,唔知收藏者會否將批古董進行修複呢? ...

搭單問各板友有冇中巴 "AM 1 " 下落 ?
DA32EM4321 發表於 2009-7-15 04:30 | 顯示全部樓層

原帖由 volvoman 於 2009-7-15 03:06 發表

搭單問各板友有冇中巴 "AM 1 " 下落 ?

應該仲係度....(3年前知識)
iczer3 發表於 2009-7-15 17:52 | 顯示全部樓層
請勿把私人恩怨帶到本板,破壞本板討論氣氛

原帖由 ADS131 於 2009-7-15 02:19 發表

哈哈!

小弟解釋o既車牌論點,同你執著o既報警一論,到依家你竟然隻字不提?

最過癮係你將之前一值執於辯駁,但又俾大家一一擊破o既論點忽然唔講,
當冇事發生,完全冇尊重 ...
Enviro 500!
EV2021 發表於 2009-7-15 18:30 | 顯示全部樓層
原帖由 ADS131 於 2009-7-15 02:19 發表

哈哈!

當冇事發生,完全冇尊重 ...

這裡不是巴迷爭執區
懇請切勿破壞討論氣氛﹗
DW8306 發表於 2009-7-15 20:07 | 顯示全部樓層

原帖由 EV2021 於 2009-7-15 18:30 發表

這裡不是巴迷爭執區
懇請切勿破壞討論氣氛﹗
.
我同意樓上語氣重左.但係某部份板友選擇性迴避關鍵問題
確係令人感到不快...