hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (R) Railway 鐵路討論區 香港鐵路 (R1) 東鐵線貨運列車的最新消息, 短期內仍會出現 ...
開啟左側

東鐵線貨運列車的最新消息, 短期內仍會出現

93A_S3_6:30am 發表於 2010-6-16 12:51 | 顯示全部樓層

原帖由 前KMB員工家屬 於 2010-6-16 12:32 發表

VF51是昨天加開的, 平時是沒有的

VF31是另一車次, 個path其實一直存在, 只是不是晚晚開, 但5,6月差不多

晚晚都有, 除了VF31外,其實還有幾個不常見的path, 例如羅湖貨場往沙田,

然後再去火炭的貨列, 不過在4月1 ...

昨天加開...原來如此 thx

咁睇似乎東鐵上再唔會有南行的貨列了sosad
獨愛☆OLYMPIANS~powered by~CUMMINS
ERL-E102 發表於 2010-6-16 16:50 | 顯示全部樓層
紅磡貨場現時仲有最少7個車卡
要影好快啦!
calvin3137 發表於 2010-6-16 18:20 | 顯示全部樓層
這些應該是今晚 ( 6月16號 ) 的 X931 的回送貨卡 , 若果真是,那紅磡便已經正式完成任務吧!!!
ERL-E102 發表於 2010-6-16 18:25 | 顯示全部樓層

原帖由 calvin3137 於 2010-6-16 18:20 發表
這些應該是今晚 ( 6月16號 ) 的 X931 的回送貨卡 , 若果真是,那紅磡便已經正式完成任務吧!!!

知唔知下午1630-17xx有冇調貨?
有既話就可以準備"最後一班貨"了
在此向這些老兵敬禮!

dennis-ying 發表於 2010-6-16 19:48 | 顯示全部樓層
原帖由 前KMB員工家屬 於 2010-6-16 11:06 發表

請您禮貌回應, 我在第一行已經寫清楚, 是6月15日的資料

我要翻工的, 不是24小時可以坐在電腦前的把資料上載上網

我同大家講, 6月15日有3班車北上, 想向大家回顧貨運列車

最後一天的營運情況, 官方文件曾經講過6 ...

係唔係「」工?

本人因自己衝動而作出的無禮的發言,
令板友感到不安我深感後悔!
我也認同本人之發言無禮,
並會改善的自己!
但有板友指本人「明知故問」而扣分我感到不明白,
初初本人發問的原因是懷疑對板友所提供之資料有誤,
故向其他板友提出問題,並非明知故問!

我希望各板友作出自己的評分時全是自己決定,
並不是以「人扣我又扣」的心態!
以#2為例,這是應該被扣分的!
(若對部份板友的評分不服,應向誰提出?謝謝!)

ATE2 發表於 2010-6-16 19:58 | 顯示全部樓層
謝樓主!!
唔怪得小弟今日下晝1點幾0係沙田見到58單機南行
OTIS401 發表於 2010-6-16 20:36 | 顯示全部樓層

原帖由 dennis-ying 於 2010-6-16 09:42 發表

佢係零晨先講,
玩野咩?
佢講左同冇講有咩分別?
(分分鐘樓主講的野有冇錯都冇知=.=)

家陣人地務必要為你提供消息咩?兼且要100%準確?
同埋禮貌都唔識,呢D咩態度?
dennis-ying 發表於 2010-6-16 20:51 | 顯示全部樓層
原帖由 OTIS401 於 2010-6-16 20:36 發表

家陣人地務必要為你提供消息咩?兼且要100%準確?

[多言]
如果大家可以接受到有部份的資料有問題,
之前巴士板的 JTXXXX就唔洗比人扣分!

唔通鐘意就話:「原諒你啦!你冇心的!
唔鐘意就:「你提供未經證實消息!

[/多言]
(但願我唔洗再比人扣分啦)
OTIS401 發表於 2010-6-16 20:57 | 顯示全部樓層
原帖由 dennis-ying 於 2010-6-16 20:51 發表

[多言]
如果大家可以接受到有部份的資料有問題,
之前巴士板的 JTXXXX就唔洗比人扣分!

唔通鐘意就話:「原諒你啦!你冇心的!
唔鐘意就:「你提供未經證實消息!

[/多言]
(但願我唔洗再比人扣分啦) ...

我想講,B板同其他區的扣分文化根本係兩回事黎
不見評分爭議中,有不少是來自B區的post嗎?
其他唔係話冇,不過係少

唔講評分問題了,同埋我唔知JTXXXX的事,言歸正傳
樓主的文章中
原帖由 前KMB員工家屬 於 2010-6-16 00:20 發表
即是在這兩星期內, 貨運列車

仍有機會出動, 見不見到就要睇下大家好不好運了. 而郵件中心旁的路軌,

今晚已經再見不到郵政車的踪影了.

即係話唔知確實日期時間la
有咩未經證實的資料呢?
raden_hsk 發表於 2010-6-16 22:14 | 顯示全部樓層

原帖由 OTIS401 於 2010-6-16 20:57 發表

我想講,B板同其他區的扣分文化根本係兩回事黎
不見評分爭議中,有不少是來自B區的post嗎?
其他唔係話冇,不過係少

唔講評分問題了,同埋我唔知JTXXXX的事,言歸正傳
樓主的文章中

即係話唔知確實日期時間la
有咩未經證實 ...

B板當然係多爭拗啦。
莫非君亦不見B板係最旺?
人多咪嘈得多囉。
當然,該ATR亦被巴板的普遍巴迷認為他做的事沒意義... (e.g. 日日追住愛車來影)