hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 舊文庫 生活資訊舊文庫 電腦及資訊科技與產品 平板電腦一問
開啟左側

平板電腦一問

kp3011 發表於 2011-6-6 23:18 | 顯示全部樓層

原帖由 NC8285 於 2011-6-6 20:25 發表

算啦,唔好再理呢d人啦 . . . 話人打手既人多數自己先係打手/ _ fanboy 黎既
總之一睇到有人講Apple既壞話就會話人係打手架喇 . . .

講壞話又唔拘,每個 smartphone OS 都有其低智商之處

不過開口埋口話人淨係識跟風買 iPhone,淨係識得揾d唔合理嘅比較黎踩 i 捧 A,然後自己唔認係打手,真係笑死人囉
epsilon 發表於 2011-6-6 23:59 | 顯示全部樓層
原帖由 kp3011 於 2011-6-6 23:18 發表

講壞話又唔拘,每個 smartphone OS 都有其低智商之處

不過開口埋口話人淨係識跟風買 iPhone,淨係識得揾d唔合理嘅比較黎踩 i 捧 A,然後自己唔認係打手,真係笑死人囉 ...

你都真係幾煩,與其講咁多廢話,不如畀多啲資訊性嘅嘢大家參考下討論下好過啦
kp3011 發表於 2011-6-7 00:02 | 顯示全部樓層
原帖由 epsilon 於 2011-6-6 23:59 發表

你都真係幾煩,與其講咁多廢話,不如畀多啲資訊性嘅嘢大家參考下討論下好過啦

你地既然只係響度無限 loop ,我何必同你講多
NC8285 發表於 2011-6-7 00:05 | 顯示全部樓層

原帖由 kp3011 於 2011-6-6 23:18 發表

不過開口埋口話人淨係識跟風買 iPhone,淨係識得揾d唔合理嘅比較黎踩 i 捧 A,然後自己唔認係打手,真係笑死人囉 ...

我想問d比較有幾唔合理呀?! 完全係事實囉 . . . 同埋我完全無你所講既『踩 i 捧 A』囉
我所講既野全部都係事實,你自己上google都搵到相關既文章 同埋我重新講一次我絕對唔係
咩打手囉 我只係用一個普通user黎俾意見樓主同reply人地既回覆 . . . 你鍾意i系產品我唔理你,
各有各喜好,而我所講既野完全係合理既批評 . . . 你唔鍾意我既用詞我可以改,但你唔可以少少事
就用打手黎講一d講唔合你心意既板友,令其他人認同你既言論:handshake
NC8285 發表於 2011-6-7 00:13 | 顯示全部樓層
原帖由 kp3011 於 2011-6-7 00:02 發表

你好似都係係度無限 loop 緊wo 但你完全無俾實質證據去回應你既論
點囉 整係係到一味話人係打手,我覺得你好笑d囉 而家似係你係到
踩 A 捧 i 緊wo . . .
kp3011 發表於 2011-6-7 00:14 | 顯示全部樓層
原帖由 NC8285 於 2011-6-7 00:05 發表

我想問d比較有幾唔合理呀?! 完全係事實囉 . . . 同埋我完全無你所講既『踩 i 捧 A』囉
我所講既野全部都係事實,你自己上google都搵到相關既文章 同埋我重新講一次我絕對唔係
咩打手囉:ha ...

http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/viewthread.php?tid=619333&page=4#pid2280635

日本 iOS market share 低係事實,但係有人故意隱瞞原因,咁樣叫合理比較,勁
NC8285 發表於 2011-6-7 00:26 | 顯示全部樓層

原帖由 kp3011 於 2011-6-7 00:14 發表

http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/viewthread.php?tid=619333&page=4#pid2280635

日本 iOS market share 低係事實,但係有人故意隱瞞原因,咁樣叫合理比較,勁

你話人隱瞞原因,但你有冇講原因呀 我冇任何隱瞞原因囉,我整係講出
我所知既information出黎 但我真係唔知係咩原因囉
kp3011 發表於 2011-6-7 00:30 | 顯示全部樓層
原帖由 NC8285 於 2011-6-7 00:26 發表

你話人隱瞞原因,但你有冇講原因呀 我冇任何隱瞞原因囉,我整係講出
我所知既information出黎 但我真係唔知係咩原因囉

我上面已經講得好清楚,請問你係咪選擇性失明呢?

不過難怪,部分打手會連 Android 有病毒都可以曲到話係因為 Android 係開放系統而唔係封閉系統,再唔係就好似 M$ 友咁,用多人用 = 多病毒呢種錯到無輪嘅 logic 去支持 Android,而從來唔會去檢討係咪個 OS infra 有缺陷
OTIS401 發表於 2011-6-7 07:14 | 顯示全部樓層
原帖由 kp3011 於 2011-6-7 00:02 發表

閣下都好似唔係好得去邊
一味只係識話人係打手,但自己又一點實際數據都沒有
我知你一定會想話我都係,但個個人都跟風走去買生活態度黎用黎炒,已經不是街知巷聞的事情來的嗎?
自於日本的情況,係由一位係日本生活的朋友告知的,信不信由你

另外,家陣邊個人咁得閒黎隱瞞原因?
如果有人真係有隱瞞的話,就麻煩閣下補充有甚麼東西被隱瞞
同埋我唔見得有人係選擇性失明
kp3011 發表於 2011-6-7 09:48 | 顯示全部樓層

原帖由 OTIS401 於 2011-6-7 07:14 發表

閣下都好似唔係好得去邊
一味只係識話人係打手,但自己又一點實際數據都沒有
我知你一定會想話我都係,但個個人都跟風走去買生活態度黎用黎炒,已經不是街知巷聞的事情來的嗎?
自於日本的情況,係由一位係日本生活的朋 ...

多謝你繼續選擇性失明