hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (C) Transport 交通討論區 海上交通及船隻(C3) [多圖]吊起香港仔避風塘沉船實錄(13P)
開啟左側

[多圖]吊起香港仔避風塘沉船實錄(13P)

關閉 [複製鏈接]
老豆 發表於 2011-6-20 22:13 | 顯示全部樓層

原帖由 barca_399 於 2011-6-20 22:04 發表
我唔知係可以選擇唔答,但亦可以選擇提供一D報導俾佢睇,...
至於報導有幾可信,呢D就要由讀者決定.....你覺得唔可信....唔代表人地都覺得唔可信...

仲有"懷疑/推測"係報導的記者,唔係我....
我係提供一個報導佢睇....
要BLAME唔該去搵寫該報導的記者

YES~~ "懷疑/推測"係寫呢份報章既記者~~
但係你#3 既ATTITUDE 就係比條報章既LINK 果位版友
然後話人自己去搵報章而唔係下下要人比曬D資料佢
你好難怪人地覺得呢條LINK入邊既報導就係"你要回答佢問題既答案"
咁轉接完返黎~~ 佢BLAME你係咪都行得通先~~
注意下自己講野既態度~~立場~~語氣啦~~
TRICAT & FLYINGCAT & FUNCHAL & TERCEIRA
barca_399 發表於 2011-6-20 22:17 | 顯示全部樓層

回復 11# 的帖子

咁係咪我俾錯條LINK 就要去BLAME?
如是,請快去行動....

老豆 發表於 2011-6-20 22:24 | 顯示全部樓層
原帖由 barca_399 於 2011-6-20 22:17 發表
咁係咪我俾錯條LINK 就要去BLAME?

如果你#3 回應既態度係以一個"供版友作為參考用" 既話咪幾好~~
何必要插多人地一句話人地唔去搵資料~~
而自己又比條LINK人去"證明自己有搵資料/比答案人"呢~~
TRICAT & FLYINGCAT & FUNCHAL & TERCEIRA
barca_399 發表於 2011-6-20 22:27 | 顯示全部樓層

O下?
唔通我提供資料之餘叫佢再去試O下搵答案都唔得呀?

可能我俾O既資料係錯,佢再去搵O既資料先O岩呢....
如果佢信錯我D錯資料,唔通真相出現後又黎BLAME我呀?
老豆 發表於 2011-6-20 22:38 | 顯示全部樓層
原帖由 barca_399 於 2011-6-20 22:27 發表
O下?
唔通我提供資料之餘叫佢再去試O下搵答案都唔得呀?

可能我俾O既資料係錯,佢再去搵O既資料先O岩呢....
如果佢信錯我D錯資料,唔通真相出現後又黎BLAME我呀? ...

COME ON~~~ CALM DOWN~~
我#9 亦只是問你~~
"他是否可以BLAME YOU FOR GIVING UNRELIABLE AND NOT ACCURATE INFORMATION?"
回到原來的一點~~ 講咁多野都係想告訴你~~
你#3 既態度/立場/語氣好有問題~~
你想講"得閒就去搵一搵新聞....." 呢句係想表達 "叫佢再去試O下搵答案" ?~
barca_399 發表於 2011-6-20 22:42 | 顯示全部樓層
講到尾你都係講態度/立場/語氣好有問題O者....
咁就好簡單.
我講得出就唔會收番,
我亦唔想再浪費閣下的時間....
請閣下去按"報告"
老豆 發表於 2011-6-20 22:51 | 顯示全部樓層

原帖由 barca_399 於 2011-6-20 22:42 發表
講到尾你都係講態度/立場/語氣好有問題O者....
咁就好簡單.
我講得出就唔會收番,
我亦唔想再浪費閣下的時間....
請閣下去按"報告"

本人一早預計到閣下是不會收回自己的話
並且亦不會認為自己的態度有問題~~ [#3]
本人非常欣賞閣下堅定的立場
借此想向UltimateGTR版友講一點
如果我見到有呢單新聞的最新消息知道點解會沉的話~~
而呢個POST又未沉底BLOCK埋的話~~ 我會在此再回應你的問題
如果不是~~ 我會發短消息給你
barca_399 發表於 2011-6-20 22:56 | 顯示全部樓層

回復 17# 的帖子

我都係學某人O者....
某人都係唔會覺得自己有問題....
但我就好D.......有人有質詢我都會答O下,交代O下....
至於某人......只會潛水走人....
老豆 發表於 2011-6-20 23:02 | 顯示全部樓層
原帖由 barca_399 於 2011-6-20 22:56 發表
我都係學某人O者....
某人都係唔會覺得自己有問題....
但我就好D.......有人有質詢我都會答O下,交代O下....
至於某人......只會潛水走人....

我覺得閣下會去嘗試回答的態度非常值得學習~~
請各位版友學習學習
但係至於係真係交代下~~答下~~ 定係乘機抽下水~~插下人~~
就各有各睇法啦~~ 大家心裏有數啦~~ 唔洗攞出黎討論架啦~~
barca_399 發表於 2011-6-20 23:06 | 顯示全部樓層

回復 19# 的帖子

你出黎都唔見得唔係為抽水而黎啦~~
大家有眼我之餘....都係有眼睇你的~~