hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 hkitalk.net 站務資源中心 (Z) 站務事宜及分板事務討論 (Z23) B3板執法是否存在雙重標準?
開啟左側

B3板執法是否存在雙重標準?

kp3011 發表於 2011-7-15 18:58 | 顯示全部樓層

仲有一樣野,就算首相講嘅事情與事實不符,板主點樣證明佢蓄意誤導呢?
aPower 發表於 2011-7-15 19:01 | 顯示全部樓層
Snoopy@FB8617 發表於 2011-7-15 20:58 | 顯示全部樓層
不如改改topic3 ~# j2 W" M$ z0 v3 P7 g  ]
連51係唔係真係有低地台既行過都冇人知
某巴士公司疑似謊稱區議會重組方案經區議會通過
herman15hk 發表於 2011-7-15 22:47 | 顯示全部樓層

原帖由 kp3011 於 2011-7-15 09:25 發表
3 \; u! C% C8 X9 b2 W首相講錯嘅野,係好多巴士迷都信以為真嘅事實(甚至到呢一刻都未有人 disprove),就要比板主褫奪答辯權利極速停板 30 日0 q) P) Y; Z7 n. {0 v
某板主講錯野,明顯違反 BWU 首航 118 嘅 common sense , 就有板主主動幫佢護航3 e7 ~3 \: }- B( w4 |

4 j$ y5 n+ w- P. @呢個係乜野世界!? ...
) R( j& d% u' }, \) y; P. R- z- }
因為板主有特權
少甜啊唔該
herman15hk 發表於 2011-7-15 22:50 | 顯示全部樓層
原帖由 sea1986 於 2011-7-15 10:04 發表
* L  L1 r9 |& E' t6 T. Y# K$ M
- [" t$ ]& k: L4 u/ ^# p- C& C7 e
即使italk係冇所謂嘅答辯權利# {- ?- X! e4 J4 K
首先我哋要認清楚幾樣嘢嘅係︰; {8 A6 x2 e1 T5 M' I
1. 當事人所講嘅說話,係咪100%錯誤?6 c1 E2 g/ s6 R3 e& ~& Y/ p4 g8 V: a& b
2. 有冇證明到51係咪真係已經有咗第1次行低地台車?5 o2 c# w! W! M; c9 W" R
3. admin39所謂嘅資料,又如何論證到當事人嘅錯誤?' e8 T4 `7 W; ~. w9 [) p7 `
(文字都未必準確,最好 ...
; D& Z  u, q6 c' f0 V2 D, }
人地可能係有罪假定呢...5 Q- e" {  `! T& x
所以站方唔使證據證明你有罪
6 j0 i; `4 b: S$ V7 A8 T" v
+ M, J0 D) r0 X, w再唔係某板主覺得呢度唔係法庭,唔駛講證據呢" l; |* g, i8 q  y5 i6 M

7 O7 b9 t9 p) \! e再唔係學共產黨咁我話你有罪就有罪啊
5 s7 _0 H- h. i3 m* L& V" h& R3 ~, A/ a
少甜啊唔該
sea1986 發表於 2011-7-16 00:22 | 顯示全部樓層
原帖由 kp3011 於 2011-7-15 18:58 發表   F% U5 K+ l$ i! N
仲有一樣野,就算首相講嘅事情與事實不符,板主點樣證明佢蓄意誤導呢?
* b- n, k6 @6 f3 S: G, q4 s; Y
/ t3 J$ J0 H; p3 p$ {
我覺得而家admin39最令人無言嘅係唔知佢有冇51行過低地台車嘅證據去證明佢嘅做法7 \6 a- W. Y, [
一日唔出嚟,呢個疑團仍然好難解決% L" N' h7 K3 q
30日唔係一個短日子,用咁嘅理由去判刑
4 j% e8 k+ N$ V+ e0 ]! J難免招人話柄
2 k7 X& w' L% Y8 \5 ?0 K: e$ V8 I我認為admin39應該好好公開佢所謂嘅資料,以息民憤) H- P& C" ?% Q- W! U
否則唔該道歉甚至好好考慮自己去向問題
ATE24 發表於 2011-7-16 00:29 | 顯示全部樓層

原帖由 sea1986 於 2011-7-16 00:22 發表
# l! v- ?8 V! [4 n" |/ P. C" G% u6 a) }+ c; p# Y: ]* [

, \( ?: Y. c5 F. r' q% |我覺得而家admin39最令人無言嘅係唔知佢有冇51行過低地台車嘅證據去證明佢嘅做法
- s9 M- X& O( Z一日唔出嚟,呢個疑團仍然好難解決
9 q8 e$ f1 h/ [$ K, o' G$ R30日唔係一個短日子,用咁嘅理由去判刑
4 ?8 t, R7 u6 F$ z  b' H  M3 U難免招人話柄
2 U: r" y  ~0 j/ d& k/ N- z% s4 |我認為admin39應該好好公開佢所謂嘅資料,以息民 ...

5 N) t/ ~$ y0 k3 Z: |# n林瑞麟都未落台,幾時輪到佢?
公器公用 香港早要有品
aPower 發表於 2011-7-16 10:54 | 顯示全部樓層
sea1986 發表於 2011-7-16 15:47 | 顯示全部樓層

回復 38# 的帖子

admin28未引退,家吓係R3板主
# h* i! Q5 Y4 N! J  Q% M
/ Y! R2 M5 T( X$ u) qadmin39到而家仍然未有真憑實據去支持佢嘅判決
/ L0 q# D* W8 ]) s' V係咪代表前後不足12個鐘嘅做法係非常倉卒呢?5 U+ T/ i# a0 I* P% o# U1 |6 @) @
甚至係輕率魯莽呢?
6 _# e: K  e1 a3 \時到如今,冇人可以證明到51係有低地台車行過
( q! k* T9 n$ I/ \投訴首相誤導嘅「多位板友」又是否能夠證明佢地係啱呢?
& V3 j  j! O$ p0 H/ sadmin39嘅所謂收集資料,收集到返嚟嘅資料又係乜嘢呢?
; G, ?2 F4 I# y+ j到而家admin39唔肯面對群眾,如果真係堅持自己裁決冇錯,9 f6 K0 O9 M6 B8 `8 L1 [9 S
點解唔決心攞出自己嘅所謂資料去支持自己?' J* g8 Q2 U) c' s3 l4 N6 A: y. t- C
定係想學某啲板主之前咁,諗住捱過呢30日就咁就算?
# K: H. ~! y! S# z2 h! b. ?) X1 @& e9 J1 ^5 i9 {
懇請站長可以對今次事件作出一個公平嘅裁決
. W: [+ d  ~: l調查係咪有人人為疏忽,並督促有關人士可以出嚟面對眾人
, S# {7 }0 F- [- N; Q. o) s攞出證據證明自己論點
herman15hk 發表於 2011-7-16 20:04 | 顯示全部樓層

原帖由 sea1986 於 2011-7-16 16:47 發表
2 ^3 S6 x: ?% c! o# \admin28未引退,家吓係R3板主
1 G6 G7 I6 m/ u; v! g/ R7 }6 j1 n& Z# D0 @
admin39到而家仍然未有真憑實據去支持佢嘅判決' z5 V& A; |: h
係咪代表前後不足12個鐘嘅做法係非常倉卒呢?
* ^  S* q, o/ j2 Q! Y, N3 N- X甚至係輕率魯莽呢?
3 V9 z- q6 m) O) a" d( d7 a& H時到如今,冇人可以證明到51係有低地台車行過
2 ~/ a3 |$ d* n3 V  i3 c投訴首相誤導嘅「多位板友」又是 ...

/ x0 g, _9 h6 [7 x( q  U! K唔好話admin39,D高高層到而家都未有回應) X6 z, ^3 o& @' y# ?
唔好諗住龜縮夠30日都係會無人再跟進
少甜啊唔該