hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 我間學校咁做有冇問題?
開啟左側

我間學校咁做有冇問題?

12A 發表於 2011-9-21 22:23 | 顯示全部樓層

原帖由 HB00610 於 2011-9-21 21:48 發表

樓主學校今次呢件事係人為出錯, 定係存心去呃學生參加, 我係外人真係唔方便評論

如果真係後者的話, 隨時唔止上報咁少事, 分分鐘校方相關人仕隨時要去老廉飲咖啡

告唔告得入就唔敢講, 畢竟D錢唔係落佢袋; 並無涉 ...

原來呢間, 聞說人事問題都幾複雜, 有問題也是意料中事
前幾年聽人講過開校校長做左幾年就退休的原因
唔係經驗不足 [個校長係教左十幾年書, 亦做過校長]
而係人事上問題, 同個小學部校長不夾, 校長無心做就走左

ps 當年開校不久, 呢個校長已經叫個好有料的學生轉去市區學校, 都唔留人讀上去
你話學校發生什麼事....

九巴十六 與你在 GA5505 相見
Anpretext 發表於 2011-9-22 00:59 | 顯示全部樓層
中學既野, 就算學校唔岩,
學生會無權力發聲(小弟已中學畢業, 深明依個道理)
AVD1 發表於 2011-9-22 08:37 | 顯示全部樓層
原帖由 Anpretext 於 2011-9-22 00:59 發表
中學既野, 就算學校唔岩,
學生會無權力發聲(小弟已中學畢業, 深明依個道理)

講真學生會不嬲都係 under 學校架啦,
除非 貴校係傳統名校咁又可能唔係咁講 ~
LJ7006 = MF5119 = AVD1
gordon 發表於 2011-9-22 09:49 | 顯示全部樓層

原帖由 E21A 於 2011-9-21 19:39 發表
你有所不知啦..
我地學校係超要面既..
如果佢知道我係網上講佢既不是
我返到去要接受改造LU~
不過佢又點會知我咩班咩名
其實呢間野要面, 做D離譜行為唔係第一次聽到, 以前在呢條村都聽不少......但佢要面, 唔知點解又唔整頓下學生外出午膳, 去7仔食杯麵或者去波仔買飯時, 將D垃圾放在枱上等後來的客人或者阿姐同佢執, 都唔放入垃圾箱的問題.

喺總站尾拉500鏡影總站頭的巴士係咩玩法
 樓主| E21A 發表於 2011-9-22 13:10 | 顯示全部樓層
原帖由 gordon 於 2011-9-22 09:49 發表
其實呢間野要面, 做D離譜行為唔係第一次聽到, 以前在呢條村都聽不少......但佢要面, 唔知點解又唔整頓下學生外出午膳, 去7仔食杯麵或者去波仔買飯時, 將D垃圾放在枱上等後來的客人或者阿姐同佢執, 都唔放入垃圾箱的 ...
佢緊張個「紀錄」多D囉
成日又話自己會考學生勁過富東過間BAN1(?)學校
又話自己係全港第1間一條龍學校..
 樓主| E21A 發表於 2011-9-22 13:12 | 顯示全部樓層
原帖由 teddybus 於 2011-9-21 21:35 發表

你明示完你讀咩學校, 然後又話你學校好要面唔想學校講佢不是
咁你無端端明示黎做乜? 我覺得你有d 自相矛盾喎...
咁直接講名又唔係幾好既~
OTIS401 發表於 2011-9-22 18:09 | 顯示全部樓層

原帖由 E21A 於 2011-9-22 13:12 發表
咁直接講名又唔係幾好既~

都係果句
我地都已經知道左係邊間中學,冇必要再隱瞞
AVD1 發表於 2011-9-23 09:35 | 顯示全部樓層
原帖由 OTIS401 於 2011-9-22 18:09 發表

都係果句
我地都已經知道左係邊間中學,冇必要再隱瞞

咁有時有 D 野, 自己知未算囉, 唔需要爆出黎 o既,
如果學校方面真係要追究的話, 咁樓主又真係冇講到出黎嗎,
有講同冇講, 已經有好大分別啦 ~

而家係我地 get 到而已,
其實未即係等如真的假不了, 假的真不了
LJ7006 = MF5119 = AVD1
~誰@359~ 發表於 2011-9-23 11:58 | 顯示全部樓層
原帖由 AVD1 於 2011-9-20 14:41 發表

霸氣模式 ?
到時唔比你入學校範圍就唔方唔霸氣 ~
更好啦,有一日假放
計我話幾大都襯間學校有新聞果陣再煲大佢
學樓主咁講,學校鬼知乜水報串

字大只顯得人自大
 樓主| E21A 發表於 2011-9-23 13:17 | 顯示全部樓層

原帖由 ~誰@359~ 於 2011-9-23 11:58 發表
更好啦,有一日假放
計我話幾大都襯間學校有新聞果陣再煲大佢
學樓主咁講,學校鬼知乜水報串
咁就要等耐D啦..學校依家仲未公佈會唔會更改計畫......