hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 城記T廠E500新任務
開啟左側

城記T廠E500新任務

kmb113 發表於 2011-9-22 23:15 | 顯示全部樓層

基本上你出真正CITYFLYER車行李架都係唔夠擺GA啦...
A11 無論我早、中、夜搭都係放爆行李(行李架、輪椅位、前門-中間間通道、前輪拱)
多到行都行唔到~!!! 上層坐爆、下層仲要企滿人。
機場開車企到出中環都試過不下10次...基本上機場車再唔加班遲早玩完~!!!
Spacor2~飛躍人生-非凡感受~
volvo_chan 發表於 2011-9-23 00:52 | 顯示全部樓層
原帖由 tsoikc 於 2011-9-22 21:04 發表

我諗宜家好多客都忍夠機場堆市區躉; 曾經見過有其他乘客坐E22A來部市區躉個客
出曬粗口. 如果再轉多批市區躉入去絕對係對機場東涌客係惡夢來.....
到時可能真係日日有人投訴都唔奇.....
...

市區躉叫我坐E線行短程我無咩問題,我通常見車就上(eg:E22A $6由黃大仙->TKO),
不過叫我比成廿蚊坐市區躉就一定唔濟,見到實等下班,最高紀錄試過有日下午等E11由天后入東涌,
連續三班也是市區躉,結果等了一個鐘鬆D先上到部半豪躉,但而家我見有呢d情況,我會返屋企開自己車去算數...

龍運E車行A線我通常都唔會太介意,始終龍運A線收費相比城巴其實不算高,龍運就算坐E車行A43之類都算比得甘心,
城巴就不同,如果要我比成四十幾蚊但只是坐架普通到唔普通的E500/普通版15xx(半豪躉就無所謂),我一係等下班,一係坐其他車。
至于你信不信,我反正信了
1005 發表於 2011-9-23 12:03 | 顯示全部樓層
剛才發現2308梯位都落左廣告
車尾仍有周大福
難道機場加車唔止兩部
而係前後共五部?
快樂有時,唯有Timely
FD5410 發表於 2011-9-23 18:14 | 顯示全部樓層

原帖由 volvo_chan 於 2011-9-23 00:52 發表

市區躉叫我坐E線行短程我無咩問題,我通常見車就上(eg:E22A $6由黃大仙->TKO),
不過叫我比成廿蚊坐市區躉就一定唔濟,見到實等下班,最高紀錄試過有日下午等E11由天后入東涌,
連續三班也是市區躉,結果等了一個鐘鬆D先上到部 ...

龍運 E 車行 A 線點都有頭枕,有冷氣
至於城巴市區躉啦喎...
行 E 線我都接受唔到囉...
365。FS2231 發表於 2011-9-23 19:51 | 顯示全部樓層
8204 轉色了
leungfan 發表於 2011-9-23 20:45 | 顯示全部樓層
原帖由 365。FS2231 於 2011-9-23 19:51 發表
8204 轉色了
聽講加埋凳頂既行李架.
唔知會唔會順手換凳同埋光管呢??
唔換光管夜晚想訓都唔洗訓

但點解果陣8203又無換到
Mandurah__Line 發表於 2011-9-23 20:53 | 顯示全部樓層

原帖由 leungfan 於 2011-9-23 20:45 發表
聽講加埋凳頂既行李架.
唔知會唔會順手換凳同埋光管呢??
唔換光管夜晚想訓都唔洗訓

但點解果陣8203又無換到

望就望佢可以換凳啦

頂架反而覺得無都無所謂
I have a cyka. I have a blyat. Uh!...
GU9338 發表於 2011-9-23 20:56 | 顯示全部樓層
原帖由 FD5410 於 2011-9-23 18:14 發表

龍運 E 車行 A 線點都有頭枕,有冷氣
至於城巴市區躉啦喎...
行 E 線我都接受唔到囉...

講起市區躉 , 總係覺得 E21/(A) , E23 好似會特別多機會坐中
唔知係咪有柯打要咁做 ?!
(按 : 有次坐 E23 , 見到 8 架 E23 有 6 架係市區躉)
請用文明來說服我。
Mandurah__Line 發表於 2011-9-23 21:04 | 顯示全部樓層
原帖由 GU9338 於 2011-9-23 20:56 發表

講起市區躉 , 總係覺得 E21/(A) , E23 好似會特別多機會坐中
唔知係咪有柯打要咁做 ?!
(按 : 有次坐 E23 , 見到 8 架 E23 有 6 架係市區躉)

E23 D車其實都好極端
中中梯躉既機會都唔比E22/A少﹐但好起上黎有時都可以搭中亞記躉

反而最近個幾次坐E23就未中過半豪躉
I have a cyka. I have a blyat. Uh!...
VA54-HN8897 發表於 2011-9-24 09:47 | 顯示全部樓層

原帖由 kmb113 於 2011-9-22 23:15 發表
基本上你出真正CITYFLYER車行李架都係唔夠擺GA啦...
A11 無論我早、中、夜搭都係放爆行李(行李架、輪椅位、前門-中間間通道、前輪拱)
多到行都行唔到~!!! 上層坐爆、下層仲要企滿人。
機場開車企到出中環都試過不下1 ...
又係有圖有真相o既時間~

如欲乘搭本班A12 往機場,請 爬 入 車 廂,多謝合作!

攝於數年前,上午約九時,小弟o係均益二期上車,就係爬入去....