hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 hkitalk.net 站務資源中心 (Z) 站務事宜及分板事務討論 (Z23) 致admin89︰調派某一組線測試之用就唔當係特見?! ...
開啟左側

致admin89︰調派某一組線測試之用就唔當係特見?!

teddybus 發表於 2011-10-7 10:11 | 顯示全部樓層

原帖由 Snoopy@FB8617 於 2011-10-6 01:44 發表 : ?; K- t" j) d9 E9 F) C
根本italk由頭到尾都未有過問責lee回事?如果係既話某D板主以經落左台十世

. Y9 H, F. l2 F* a
8 [9 Q, ^9 n- Q0 c# n: G根本成個italk既處分制度有問題
# j  z9 F7 o* l" b% Z  @" }有乜可能容許一啲板主亂咁處分合理使用評分制既會員+ n: s& P( ]+ r2 F
對潑婦罵街指桑罵槐呢啲明顯違規既行為就輕判,甚至為輕判擘大眼講大話
2 ]. o( g8 u/ L1 `4 ~* [$ L) {同埋我係樓上都講左,個上訴機制係非常ineffective, g0 E- P* b, }" h# W  a$ c, O
我曾經懷疑過係無人處理上訴電郵
/ Z. b& E7 S, q6 q7 m5 }0 b有乜理由成年得個兩個會員上訴丫?4 `8 t0 _3 r/ c& U) d
講真,隔離幾個大型交通討論區處理上訴申請個效率真係快好多- I" y& l) E, y6 J3 Q" F
同埋就算細微至注意同警告都由上訴委員會跟進1 r- f) ~  i& T4 d. O1 |
我覺得呢樣野italk絕對有需要借鏡+ w: S% ?1 d' s4 I, T+ S. N! J
如果唔係呢度較多人貼相係多媒體區
* s$ a) E5 I; p0 o8 h7 ]見到咁多人係度當板規透明,潑婦罵街指桑罵槐樣樣做齊
3 H. k7 u: d5 l$ m4 z, ^) I仲要受一啲對評分system有偏見針對既板主包庇8 M2 @0 w. o0 b, \! v% q6 M
我真係諗過離開,甚至直接取消就算....
3 l5 W4 B8 Q1 @8 c) t, c之前有啲人仲話呢啲板主好有效率,希望繼任者可以秉承
9 R  t2 ^6 H, p' `& C' r如果繼任者秉承埋呢種唔公正唔公平既處分,為輕判擘大眼講大話! T. n/ N6 ]4 M9 q1 Y1 ~
咁真係走為上著...- M2 V" I9 g' E) y( q# O
兩者比較,我就寧願要個無效率既板主...
. E$ O. `/ d2 \4 V* A- K
9 }& m0 H  p2 l. E, s3 M0 T/ S) p[ 本帖最後由 teddybus 於 2011-10-7 10:23 編輯 ]
 樓主| sea1986 發表於 2011-10-7 10:53 | 顯示全部樓層
原帖由 teddybus 於 2011-10-7 09:53 發表
2 c" e; _9 }* Q/ U& `4 \所以我先一早話如果樓主寄去站長郵箱,過一段時間都無回覆先係呢度問,咪唔會惹人話柄囉...
: @8 W2 `  z5 u& n7 W! V$ F; h+ c0 S不過樓主對某啲人咁有偏見,人地講野無論幾make sense佢都唔會聽得入耳www.hkitalk.net9 X4 K, p0 w+ y0 G/ G1 q2 n+ t  o
咁真係自求多福喇...

O# k. i1 }( H) ^/ n
3 O5 L$ X# ~% {* v( A8 X; [請閣下慎言
& p+ D5 \8 @3 U; `# S. Y7 {一,我喺度開文討論何來有話柄?係咁多篇回覆內,除咗肇事板嘅兩位板主外,只有閣下係認為呢篇文有問題
- l7 q* M& `3 Y/ |' o0 R我係合理合法咁開文討論,何來招人話柄?請你唔好三番四次歪曲事實,你唔滿意本文嘅話可以當呢篇文透明2 A% _, n# n" h9 k" w' c7 T
你嘅討論疑似對本文毫無幫助
+ ^( q( v( f. Q& F! D0 T二,我對乜人有偏見?如果你覺得我嘅說話係針對肇事板板主嘅話,咁你即係都含沙射影指責其他有份與肇事
6 G( r+ ~; E% S  j! E, P' R1 A板板主討論嘅一眾板友,你呢種指控實屬嚴重,唔該你冇證冇據唔好亂咁扣我帽子, f, d* p7 E+ C+ k; W$ l

- H/ M' ~# l& N; i[ 本帖最後由 sea1986 於 2011-10-7 11:10 編輯 ]
Snoopy@FB8617 發表於 2011-10-7 23:50 | 顯示全部樓層

回復 51# 的帖子

個人認為由頭到尾最大問題係成個italk既管理問題...
某巴士公司疑似謊稱區議會重組方案經區議會通過
admin87 發表於 2011-10-8 23:04 | 顯示全部樓層

有站友投訴指本文部份回覆 (#7,9, 13,15) (i) 偏離題旨及 (ii) 意圖挑起罵戰,文章已經查閱, 現有以下結論︰. r3 p% e% z7 \# W

* o5 Z# Z7 m3 U: t1. 本文以討論admin89之處理手法為主,
. c* F: X  ^, K  C站友對扣分制之意見, 與本文主題無關, 離題投訴成立。
' x  t7 [$ l0 V9 H, q6 u, o$ R惟相關站友 (teddybus, sea1986, ATE24)已停止離題討論,( n3 M2 c# V0 V' F; {+ I1 Y
暫未需要採取站務行動。  o9 {. Y, F+ q' h4 S) Y
0 U4 `) J+ O% X7 ?9 k& v
2. 上述離題討論, 部份回覆語氣稍為強硬, ( v. B& e: e7 \, z$ f
但未見人生攻擊, 或惡意挑釁之字句,2 U. e3 Q0 C( Z9 B. c) U
意圖挑起罵戰之投訴不成立。
3 M# @; ^. v/ @- I0 {8 f9 h9 s' U' s
在此提醒站友, 本板並非解決私人恩怨之地方,3 I7 t3 q) t/ t7 Y0 P
討論時應以促進了解事理為目的, 亦應避免藉故偏離題旨。) d. g3 E5 _6 o) Z3 j1 a0 E" H: X
3 a% \0 l/ P7 r, v, r0 r
Z23版輪任版主
# r1 T: s# O" y4 ~$ t" {/ x- [admin87