hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 消費著數及飲食資訊 (A11) 吉野家分店消息
開啟左側

吉野家分店消息

hkaiw 發表於 2011-10-8 18:52 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

是日所見在荃興徑原本為椰林閣的舖位將會開設吉野家,會否是從登發大廈搬遷過來呢?因為樓上的霸王山莊已因為業主收回舖位而於上個月結業:
喵...
AVD1 發表於 2011-10-8 19:07 | 顯示全部樓層
登發大廈業主收回舖位 ?
咁唔知有冇消息話個度會有咩用途 ? ~

荃興徑加埋隔離路德圍一向都係荃灣 "食街" 黎 o既,
起個度開鋪都唔係一件壤事, 最小又可以多個選擇先 (個人認為吉野家點都好過椰林閣先) ~
LJ7006 = MF5119 = AVD1
 樓主| hkaiw 發表於 2011-10-8 20:56 | 顯示全部樓層
原帖由 AVD1 於 2011-10-8 19:07 發表
登發大廈業主收回舖位 ?

被封閉的扶手電梯前面有一張結業通告,大意指商場有工程,業主要收回舖位,至於工程方面至少包括更換扶手電梯(暫時已更換了地下至1樓那條,但仍未開放使用):
(註: 原相是拍被被封閉的扶手電梯...)
喵...
哥本哈根 發表於 2011-10-9 11:20 | 顯示全部樓層

講開吉野家!特盛牛肉飯又靜靜地加左價!$35.6,是否唔同地區唔同價錢呢!
bigfish_hk2 發表於 2011-10-9 14:21 | 顯示全部樓層
原帖由 AVD1 於 2011-10-8 19:07 發表
荃興徑加埋隔離路德圍一向都係荃灣 "食街" 黎 o既,
起個度開鋪都唔係一件壤事, 最小又可以多個選擇先 (個人認為吉野家點都好過椰林閣先) ~ ...

大家講起荃興徑加埋隔離路德圍呢條 "食街"
諗到 Yoshi Yogurt 乳酪雪糕舖

都唔明點解呢間乳酪雪糕乳酪口味又多,入面又有大把位坐
但係成日行過都係拍烏蠅
反而近地鐵站富華中心分店冇位坐又得幾款味道選擇就大把人幫襯

每次行過荃興徑分店都見到個職員企o係門口拉客
完全唔似一般乳酪雪糕店舖情景

有次行過呢間乳酪雪糕舖,仲見到店外宣傳單張話有 pancake 等甜品賣,甚至推出飲品配甜品o既廿幾蚊下午茶餐添
做乳酪雪糕舖都賣到o的野咁雜應該係想幫補下舖租

大家覺得佢會唔會執笠呢?!
福建幫超市有過期30日叉燒包
AVD1 發表於 2011-10-9 18:41 | 顯示全部樓層
原帖由 bigfish_hk2 於 2011-10-9 14:21 發表

大家講起荃興徑加埋隔離路德圍呢條 "食街"
諗到 Yoshi Yogurt 乳酪雪糕舖

都唔明點解呢間乳酪雪糕乳酪口味又多,入面又有大把位坐
但係成日行過都係拍烏蠅
反而近地鐵站富華中心分店冇位坐又得幾款味道選擇就大把 ...

咁始終大大條糖水街起正隔離, 起呢個位開呢乳酪雪糕鋪就當然遜色啦 ~
* 唔係間間糖水鋪都係咁旺, 只係一間松記已經搞掂隔離個幾間 (晚市個陣, 隔離鋪可以有位, 但係松記已經要大排長龍) ~
LJ7006 = MF5119 = AVD1
andy92 發表於 2011-10-9 20:32 | 顯示全部樓層

原帖由 AVD1 於 2011-10-9 18:41 發表

咁始終大大條糖水街起正隔離, 起呢個位開呢乳酪雪糕鋪就當然遜色啦 ~
* 唔係間間糖水鋪都係咁旺, 只係一間松記已經搞掂隔離個幾間 (晚市個陣, 隔離鋪可以有位, 但係松記已經要大排長龍) ~ ...

明師傅都要坐出街

友記就真係一般
cowbman 發表於 2011-10-10 14:03 | 顯示全部樓層
我係荃灣住左廿幾年, 路德圍入面好似元朗咁好多人食宵夜.
以前成前街都潮州打冷好旺的, 不過太多醉酒佬嘈搞到天怒人怨所以收歛左
吉野家個位十幾年前係做東東雲吞麵, 再上一層做過唔知三聯定商務書局

乳酪呢家野應該過氣啦... 間間都冇咩生意, 小弟見得IFC入面果間YOMAMA係要排隊
 樓主| hkaiw 發表於 2011-10-10 17:12 | 顯示全部樓層
原帖由 cowbman 於 2011-10-10 14:03 發表
再上一層做過唔知三聯定商務書局

兒時記憶好像是三聯書局,後來搬到富華中心。
喵...
dcyw 發表於 2011-10-10 22:34 | 顯示全部樓層

原帖由 hkaiw 於 2011-10-10 17:12 發表

兒時記憶好像是三聯書局,後來搬到富華中心。

那是三聯書店,該分店基本上是與富華中心分店並存的。