hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 2011年U廠大食柴;2012年U廠繼續食柴,直到永遠? ...
開啟左側

[服務調整] 2011年U廠大食柴;2012年U廠繼續食柴,直到永遠?

關閉 [複製鏈接]
樂仔〞 發表於 2012-1-2 00:20 | 顯示全部樓層

原帖由 kingprowm 於 2012-1-1 23:23 發表
仲有 268B 269B 添,咁已經可以換多一批歐三車去 960

個 8 部豬都換唔到 960 一半既歐二囉唔該
而且換豬落去 .. 真係搏拖卡咩
admin26 發表於 2012-1-2 01:04 | 顯示全部樓層
本文鎖上, 進行調查.

不可再評分/修改

admin26
版務文章
admin26 發表於 2012-1-2 09:34 | 顯示全部樓層
本文收到報告進行調查, 唯未有發現違規

本人在此提示, 使用報告功能, 請清楚指明有關回
文/評分理由違反什麼現行站規, 方便處理

本人將本文解鎖, 會對此文繼續較密切注意

admin26
版務文章
656-HU3984 發表於 2012-1-2 14:45 | 顯示全部樓層

原帖由 樂仔〞 於 2012-1-2 00:20 發表

可能人地對富豪車特別有好感呢

歐三豬 vs 歐三躉

果個月輪到架豬呀司機真係渣得唔方唔開胃
 樓主| LF5502 發表於 2012-1-6 12:09 | 顯示全部樓層
same logic....

點解 U 廠唔可以留返續命車,

等多年換新車

而係不停舊車換舊車

原帖由 kingprowm 於 2012-1-1 18:07 發表
為什麼要益你屯廠不留返自用呢,咁沙廠用來上 85M ,307 又唔你出聲,沙廠也不少區內線用歐三車又唔你話沙廠死霸歐三車
 樓主| LF5502 發表於 2012-1-6 12:12 | 顯示全部樓層
仲有的係,268B 269B 走左歐三豬係咪換返B9 先??

兩條線都要落尖沙咀

原帖由 樂仔〞 於 2012-1-2 00:20 發表

HR9710+KU1391 發表於 2012-1-6 13:00 | 顯示全部樓層

將軍澳過海線690及692如果換直,加起來可以有10部歐三3ASV俾960
仲有,如樓上提到,自從35A換直梯,部份歐三 ATR掛短途線235M,235M也可換出歐三ATR俾高客量而要行旺區又要跑斜路的線.
kingprowm 發表於 2012-1-6 13:11 | 顯示全部樓層
原帖由 LF5502 於 2012-1-6 12:12 發表
仲有的係,268B 269B 走左歐三豬係咪換返B9 先??

兩條線都要落尖沙咀

用 57M, 259E 歐三 AMN 換 63X 的歐三 AP, 268B, 269B 的歐三豬,
歐三豬去 68M 換歐三 AP, 歐三 AP 去 68X 換歐三躉,
歐三躉去 960

雖然 259E 要柯打 58X, 260X, 不過只係柯打一兩轉, 用歐二車都問題不大,
相比 960 換歐三車正字軌個需要比較重要
EH2674 發表於 2012-1-6 19:57 | 顯示全部樓層
原帖由 kingprowm 於 2012-1-6 13:11 發表

用 57M, 259E 歐三 AMN 換 63X 的歐三 AP, 268B, 269B 的歐三豬,
歐三豬去 68M 換歐三 AP, 歐三 AP 去 68X 換歐三躉,
歐三躉去 960

雖然 259E 要柯打 58X, 260X, 不過只係柯打一兩轉, 用歐二車都問題不大,
相比 9 ...

你呢個Post既歐三車換歐三車有乜好處?而你最後講既歐二車,文中亦無提及過...
強人所難,不可一不可再
FD5410 發表於 2012-1-6 20:58 | 顯示全部樓層

原帖由 GU9338 於 2012-1-1 22:53 發表

青衣廠既旺區線 , 41A 已經冷馬全直 , 37 / 44 都有高比率既金車
42 更加唔駛講 , 都唔係真正旺區線但都已經全直
係條 41 差些少者 .. ...
算啦, 凡響B2版討論親各廠既車務
總會有個人走出黎批評青衣廠, 又話 NG 牌舊
睇得多都費事回...
(Show blocked user - 張生無限輪迴)