hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 唐豬, 你還算是男人嗎?
開啟左側

唐豬, 你還算是男人嗎?

hkbw 發表於 2012-2-17 09:50 | 顯示全部樓層

原帖由 AVD1 於 2012-2-17 05:55 發表

講真, 政治呢 D 野一向都係好睇過連續劇,
今日係咁, 可能聽日又會峰迴路轉  

好老實講而家大家都係互揭瘡疤
我就唔信西九單野過左十年無啦啦又會比人拎返出黎講
西九完左到僭建...

可能過多幾日又唔知有咩事比 ...

江湖傳聞, 梁生仲有殺著, 聞說今次拎老婆擋, 下次隨時head-shot ko...純粹江湖傳聞, 真確度完全唔知,
唯有等~

難聽d講, 九龍塘, 十間九間屋下面一定有料度...康樂園個邊更大鑊~~

天與地一早
話俾大家聽, 有錢人係會起地牢的啦....~~~話時話, 唔知中半山個邊又咩環境呢?

香港班記者, 一早有機會入酒窘睇都唔寫...唔知話佢地冇料還是如何?!

你話我有偏見又好, 乜都好...梁先生誠信未跑已經係負分, 佢愈插政府, 我愈覺得佢有問題..

身為行會召集人, 所有野講到好似你冇份咁...如果你既意見係俾人crowd out,
你咪唔好做, 好似葉劉咁law...做盡佢, 然後落台~

唔知立法會選舉有冇d咁既野睇..不過我都唔想睇...始終咁既政治生態不健康..
但我相信班議員互揭的話會更好睇~
殺雞焉用牛刀?!
053h4 發表於 2012-2-17 10:30 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
orange 發表於 2012-2-17 10:49 | 顯示全部樓層
原帖由 053h4 於 2012-2-17 10:30 發表

梁生誠信係唔係有問題就真係無人知啦, 因為人地要求公開所有資料
鐘意學足2003年某行政會議成員爆啊梁生單野一樣選擇性向友好傳媒公布有唔公開
而家人地叫公開所有資料, 天幕單野又唔想見光即縮到縮唔切
根本個行 ...

或者咁講,班公關諗住拖得就拖,拖到大家忘記為止,正如而家無人追西九單野,
但結果係A傳媒有草圖,B傳媒有相,C傳媒有圖則,一次過被幾家傳媒圍攻,就算
有何生份報紙支持都無用,加上佢同傳媒關係一直都麻麻,而家傳媒口徑一致,
根本已經無運行,睇下餘下時間仲可以爭取幾多同情分,雖則唔做官都可以繼續
打理家族生意

至於梁生,報紙第一日叫佢做狼已經知佢唔係善男信女,西九一事暫時甩身唔代表
無事,因為當唐唐真係退選,到第二個選,到時自然有新野出台
益童學校,全民教育
kei_hk 發表於 2012-2-17 10:51 | 顯示全部樓層

何生基本上都係陪跑﹐無機會成功選到。
除非﹐唐&梁都無去報名(包括是否搵唔夠提名票)。

西九﹐大家都話梁生誠信問題。
問題一大個﹐點解十年前(西九評審前後)唔講這一單野﹐現在才拿出來講?
點解今天才講梁生有利益瓜葛?

這單野﹐根本笑話一則。梁生一直都是行政會議成員﹐如果誠信有問題﹐便不會由董生年代做到現在(宣佈參選為止)。

而且﹐梁生已經表明政府講的資料不是全部﹐同時政府已經承認有部份資料係保密情況下無提供的。因此﹐梁生這一單只是一單未經証實的消息﹐可以講為梁生仍是清白的。

反而﹐唐生今次地庫問題﹐大家請緊記唐生最初點回應。
最初他是講無僭建﹐本周初話只是車庫掘了少少放雜物﹐現在又講了什麼?

承認車庫掘深了﹐理應要查看物業真實情況才可回應。既然你自己講的﹐便應該已經知道物業情況﹐無理由2間屋有地道相通都唔知。

當最初是錯誤理解答錯無僭建﹐點解第2次仲要講只是掘深少少放雜物?
擺明是講大話﹐擺明誠信好有問題﹐試問日後點帶領香港?

053h4 發表於 2012-2-17 10:54 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
hkbw 發表於 2012-2-17 11:08 | 顯示全部樓層
原帖由 053h4 於 2012-2-17 10:30 發表

老實, 政治本身就係一個利益為先的GAME
佢肯定係代表某D利益先可以坐係行政會議, 過去幾年調轉槍頭打阿曾生
如果行政會議咁易話為, 曾生又搞咁多架構, 整D架構,, 咩發展"會議""基金"架空, 變相弱化行政會議
你估行政會議呢D傳統"中共政治局常委"會議, 話唔做就唔做咩

唔係易唔易話為..行政會議既有紀錄的...仲有, 如果特首唔採納大部份行會成員的意見, 係要清楚地紀錄在案..
好多方面都不約而同有消息指向當年梁先生一而再, 再而三咁俾d好恐怖既意見當權者, 跣到上面死死下..

代表得一個群體, 或者該群體的一員, 唔應該傾完之後先話自己唔同意, 又或者倒轉槍頭插返個行會.

要落來, 冇話唔得既, 話腳痛都可以升官, 甚至迫到幾十萬人上街飛美國讀書又得...
殺雞焉用牛刀?!
orange 發表於 2012-2-17 11:09 | 顯示全部樓層

原帖由 053h4 於 2012-2-17 10:54 發表

西九單野, 本身就係一個涉及地產, 達官貴人的超級利益縺
狼肯定自知其中根本呢D間接過唔間接只係少事, 香港政治圈咁細, 大班人利益多過佢
香港人本來一向無咩記性, 天幕, 三大地產單一招標肯定早就唔記得
何生份野 ...

如果曾生真係想幫佢老友,呢個十級地震一震又何況,反正而家一拍兩散,曾生
做到6月尾就走人,之後係點之後既事

當然咁震法連自己都震埋,所以除非唐唐真係唔選而曾生又打算囉番佢個荷蘭
水蓋返英國住,否則都唔會搞地震,始終西九涉及太多利益團體,到時何止無得做
國家領導人,分分鐘同阿扁一樣,俾人抽後腳(未必會坐監,但俾人查都煩)
益童學校,全民教育
hkbw 發表於 2012-2-17 11:12 | 顯示全部樓層
原帖由 053h4 於 2012-2-17 10:54 發表

西九單野, 本身就係一個涉及地產, 達官貴人的超級利益縺
狼肯定自知其中根本呢D間接過唔間接只係少事, 香港政治圈咁細, 大班人利益多過佢
香港人本來一向無咩記性, 天幕, 三大地產單一招標肯定早就唔記得
何生份野翻舊賬搞唔入, 西九見光, 基本已經走入不歸路

西九件事無錯未完, 不過, 9級政治大地震曾生會唔會引爆, 我就好有疑問

我反而想知而家傳聞中既爆炸品係乜....

如果以你既講法..老實講, 唐先生的僭建都唔算太恐怖...
當你見過康樂園既兩層地庫, 西貢豪宅掘空個山起幾間房...
唐先生呢d違規野..起碼安全d..而且小巫見大巫..
殺雞焉用牛刀?!
053h4 發表於 2012-2-17 11:20 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
053h4 發表於 2012-2-17 11:25 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽