hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) [真相] 咁樣叫"冇客"???
開啟左側

[真相] 咁樣叫"冇客"???

KG1428 發表於 2012-8-6 11:10 | 顯示全部樓層

咪有得繼續蝕
情況如當年九巴70一樣

70尾班車都可以有樓主咁樣。
除非N691早幾個鍾頭開,否則就反對692改動建議。
MZ3101 發表於 2012-8-6 11:44 | 顯示全部樓層
原帖由 ANDY5520 於 2012-8-5 21:06 發表
692其實得早繁同下繁多人坐,咪貪有位坐...
又快唔過港鐵,非繁時段出單、雙層係0客量架

690我見到出7500行走,見到要企添,有藍田客先無692錦非繁時載空氣...
班區議員山頭主義下,死都唔比692轉繁時線,搞到巴士公司 ...

我諗你都應該唔係將軍澳人 , 692 呢條線我相信你點都唔會用到佢
唔該睇下下繁打後 , 夜晚九點幾十點呢段時間都會坐得七七八八過海

根本成條線係得早繁打後同下繁之前一段時間冇客
你話取消呢段時間既服務我諗冇人反對
但點解我地連夜晚過海線既資源都要比哂尊貴既青衣同北區人
而且我地就要全部人有位坐變冇位坐 , 齊齊企港鐵過海走?

評分

參與人數 1HugeC +1 收起 理由
ctb8107 + 1 Absolutely Agree

查看全部評分

KP3805 發表於 2012-8-6 15:27 | 顯示全部樓層
原帖由 MZ3101 於 2012-8-6 11:44 發表

我諗你都應該唔係將軍澳人 , 692 呢條線我相信你點都唔會用到佢
唔該睇下下繁打後 , 夜晚九點幾十點呢段時間都會坐得七七八八過海

你話取消呢段時間既服務我諗冇人 ...

咁你咪suggest 692 行大兩味, 係TKO死要佢全日......
放工時間五六點, 正當新記ge 2X, 8P, 38, 42 係怡和街爆到七彩個陣, 見到空車692, 咪話唔灰
kingprowm 發表於 2012-8-6 17:14 | 顯示全部樓層

原帖由 MZ3101 於 2012-8-6 11:44 發表

就算要企頂多金鐘至北角果程最多 10-15 分鐘
北角總站點會冇位坐,企一陣好難為咩,莫非等巴士果陣唔駛企,坐係條街等成個強國人咁
GR614 發表於 2012-8-6 17:30 | 顯示全部樓層

你咁講就唔岩,青衣同北區人依家除左繁忙時間之外咪又係同東涌客同羅湖客迫趕鐵,何來比哂資源青衣同北區?

利申:青衣人
セブンアイランド大漁
Kevin 發表於 2012-8-6 17:56 | 顯示全部樓層
原帖由 GR614 於 2012-8-6 17:30 發表

你咁講就唔岩,青衣同北區人依家除左繁忙時間之外咪又係同東涌客同羅湖客迫趕鐵,何來比哂資源青衣同北區?

利申:青衣人

照你咁講, 將軍澳居民一樣要同觀塘線o既過海客一齊迫將軍澳線過海?
kingprowm 發表於 2012-8-6 18:17 | 顯示全部樓層

原帖由 Kevin 於 2012-8-6 17:56 發表

照你咁講, 將軍澳居民一樣要同觀塘線o既過海客一齊迫將軍澳線過海?
將軍澳企既時間最短已經最好
lmf3927 發表於 2012-8-6 19:40 | 顯示全部樓層
其實692 往坑口方向2100後的班次中間中也多人到要企
加上而家20分鐘的班次,就如307,時間更易預算
便可以上繁出中環,下繁返坑口
如果2100後的班次唔夠車,不妨將某啲過海線蛇車過完港島柯打一單692收工

GR614 發表於 2012-8-6 19:45 | 顯示全部樓層
原帖由 Kevin 於 2012-8-6 17:56 發表

你講個樣野同青衣同北區拎哂資源有咩關係?

你迫唔迫趕港鐵我無意見亦唔輪到我有意見,只係見有人話青衣同北區拎哂資源有感,但重點係青衣同北區拎左d乜野資源?

セブンアイランド大漁
kay 發表於 2012-8-6 20:26 | 顯示全部樓層

原帖由 GR614 於 2012-8-6 19:45 發表

你講個樣野同青衣同北區拎哂資源有咩關係?

你迫唔迫趕港鐵我無意見亦唔輪到我有意見,只係見有人話青衣同北區拎哂資源有感,但重點係青衣同北區拎左d乜野資源? ...

拎左692既中環珍貴配額資源
本身373A/948要加班,唔計690,仲有109,914要埋單(兩味同取消)的...

尋晚7點廿分見到架ASC行690到鵝頸橋,成架車得個十幾人
十點幾見到692行過SOGO,都係得廿個鬆D

我認為平日日間大部份時692唔需要服務
但夜晚係咪可以開到10點或更夜,我覺得唔係唔得囉

其實過左晚繁後唔少路線客量都較低,剩係拎692黎搞又真係唔係幾正常

692死因只係因為同港鐵嚴重重疊姐,一句到尾
世界很簡單 人類很複雜